Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosolkowa Pasja

Kosolkowa Pasja

Viola 18:45, 06 paź 2014

No, cześć Ola, to działasz widzę. Działaj, działaj, nam będzie raźniej
lojalna_ 18:54, 06 paź 2014

BusyBee napisał(a)
Olu nie odzywałam się i nie komentowałam.....ale jestem na bieżąco...

Trochę o tym myślałam....
...po latach korzystania z ogrodu mogę powiedzięć, że tak naprawdę nie da się go stworzyć i nie zmieniać, bo powiniem ewoluować wraz ze wszystkimi członkami rodziny... przecież to im wszystkim ma służyć...
W moim ogrodzie był cały duży kompleks do zabawy, kiedy dzieci były małe, ......potem boisko do siatki, .......boisko do badmintona,......a teraz mam boisko do kosza.......i ognisko

Nie mogłam stworzyć stref, bo dzieci się bawiły wszędzie i każde ograniczanie przestrzeni od razu było oprotestowane....
Poza tym rośliny się starzeją, część wypadła z różnych względów.....zmiany są nieuniknione...

Nie jesteśmy profesjonalistami.... mamy prawo popełniać błędy i zmieniać..... najważniejsza jest radość z tego, że coś pięknie rośnie... i tej radości Ci życzę
Buziak na dobranoc

Jak pieknie napisane
lojalna_ 18:59, 06 paź 2014

kosolka napisał(a)
Jestem. Dzień dobry Coś mi zdrówsko wciąż szwankuje, jakas przymulona jestem od tego chyba. No ale sobota pracowita była mimo wszystko, niedziela troche też.
Po pierwsze - wczoraj i dziś w nocy był u nas przymrozek. Zaskoczenie, bo codziennie prognozy sobie przeglądam, i nigdzie nie zapowiadali. Więc wczoraj rano trochę mi mina zrzedła, bo donic nie pochowałam i nie wiem co z roślinkami... Po drugie - w sobotę rozsadziłam maliny, przejrzałam, sadzonki bukszpanków, powyrywałam chwaściory wszędzie, poprzycinałam trawę przy kantach, zebrałam nasionka ostróżek.. Bukszpanów ukorzeniło mi sie 45 sadzonek. Może 1/3 wszystkich, ale i tak ładnie. I tu wróce do przymrozków.. Bo ja te sadzonki wsadziłam w sobote do gruntu do przechowalnika.... I od razu przymrozku dostały I co z nimi będzie?
Co jeszcze... Stoi nasz blaszak-gospodarczy domeczek. Większość bajzlu znikła z domowego garażu (w tym chyba 4 wory smieci) i została wyeksmitowana do nowego domku. Z czego się niezmiernie cieszymy
I tak naprawde to chyba jestem ogarnięta z większością prac.. Została mi tylko rabata pod domem - wykopac róże które sa i wsadzić te które przyjdą, trzeba zglebogryzarkować ziemie dookoła blaszaka - ale to M., no i póżniej tylko pookrywanie roslin i bielenie drzewek.. No, w sumie jeszcze przycięcie malin i powinnam jeszcze raz wpaśc między truskawki - poobcinałam je chyb za wczesnie i znów mocno urosły. No. To chyba tyle. Po południu zrobię trochę fotek. Szału ni ma ale coś tam pstryknę.

Ło pszczółka pracownik ... A ja marze o pomieszczeniu gospodarczym dopiero górol zima ma go robic

Maliny mi sasiadka zagruntowała bo dostałam od niej prezent a pyszne miała super .... Tylko nie wiem gdzie je wsadze

Glebogryzarka super .... Ja niestety plac recznie z eMem przekopujemy szkoda ze mi sie sprzet na placu nie miesci

Pozdrawiam i zdrówka zycze
kosolka 19:23, 06 paź 2014

Zdjęć nie mam, bo wróciłam dopiero po 18 do domu, szybko podlalam to co musiałam i zrobiło się ciemno :-/ No nie wyrabiam z tym krótkim dniem!
BusyBee 20:47, 06 paź 2014

kosolka napisał(a)
Zdjęć nie mam, bo wróciłam dopiero po 18 do domu, szybko podlalam to co musiałam i zrobiło się ciemno :-/ No nie wyrabiam z tym krótkim dniem!

Ja też!
......ja też!!
...........ja też!!!!!! dobrze, że sadzisz...zdjęcia nie zając
kitek81 08:42, 07 paź 2014

u mnie dzień już też za krótki, dlatego wyczekuję weekendu jak zbawienia, chociaż w niedzielę mamy u nas imprezkę rodzinną i dzień mi wypadnie, ale damy radę
napracowałaś się ostatnio, dużo już masz zrobione
pozdrawiam i zdrówka życzę
monteverde 14:03, 08 paź 2014

kosolka napisał(a)
Jestem. Dzień dobry Coś mi zdrówsko wciąż szwankuje, jakas przymulona jestem od tego chyba. No ale sobota pracowita była mimo wszystko, niedziela troche też.
Po pierwsze - wczoraj i dziś w nocy był u nas przymrozek. Zaskoczenie, bo codziennie prognozy sobie przeglądam, i nigdzie nie zapowiadali. Więc wczoraj rano trochę mi mina zrzedła, bo donic nie pochowałam i nie wiem co z roślinkami... Po drugie - w sobotę rozsadziłam maliny, przejrzałam, sadzonki bukszpanków, powyrywałam chwaściory wszędzie, poprzycinałam trawę przy kantach, zebrałam nasionka ostróżek.. Bukszpanów ukorzeniło mi sie 45 sadzonek. Może 1/3 wszystkich, ale i tak ładnie. I tu wróce do przymrozków.. Bo ja te sadzonki wsadziłam w sobote do gruntu do przechowalnika.... I od razu przymrozku dostały I co z nimi będzie?
Co jeszcze... Stoi nasz blaszak-gospodarczy domeczek. Większość bajzlu znikła z domowego garażu (w tym chyba 4 wory smieci) i została wyeksmitowana do nowego domku. Z czego się niezmiernie cieszymy
I tak naprawde to chyba jestem ogarnięta z większością prac.. Została mi tylko rabata pod domem - wykopac róże które sa i wsadzić te które przyjdą, trzeba zglebogryzarkować ziemie dookoła blaszaka - ale to M., no i póżniej tylko pookrywanie roslin i bielenie drzewek.. No, w sumie jeszcze przycięcie malin i powinnam jeszcze raz wpaśc między truskawki - poobcinałam je chyb za wczesnie i znów mocno urosły. No. To chyba tyle. Po południu zrobię trochę fotek. Szału ni ma ale coś tam pstryknę.

widać, że brak deszczu nie przeszkadza w szaleńczych pracach, chyba tak wszyscy przed zima mamy dużo pracy pozdrówka
Iwk4 21:07, 08 paź 2014

Pozdrawiam Olu, ciemności szybko nastają, ale czytam, że ci to nie przeszkadza w tempie prac.
BusyBee 10:56, 12 paź 2014

Kukam co tam u Ciebie....ale ciiisza....pewnie czasu nie masz...

...to tak jak u mnie...na O tylko z doskoku niestety...

pozdrawiam Olu
07_Rene 21:54, 12 paź 2014

Co tam słychać..? Kilka dni ciszy, a prawie jak cała wieczność. Może róże sadzisz)?