Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród z wilkiem zamkn. 09:15, 18 lut 2019

Do góry
makadamia napisał(a)
Współczuję dentysty.
A udało Ci się pomysły rozrysować?

Asiu...
dobrze ,że już po tym dentyście -uff .... boję się okrutnie przede wszystkim rwania

moja dentystka mówi,że to tak jak z porodem -pomimo ,że się boimy, to nie ma wyjścia ,trzeba urodzić

ale po porodzie jest fajny człowieczek ,
a po rwaniu dziuraaaa , pusty portfel i perspektywa dalszych kosztów niestety
.....

Asiu a co do rysunków....
mam dwa rysunki ,ale jeszcze nie dopracowane .....
na razie tak mi to wychodzi .....nie patrz na te bazgroły na rabatach ,tylko na kształt trawnika ,ok
..
i głośno sie nie śmiej z moich zdolności plastycznych
pierwszy bazgroł

drugi

zdjęciowo świeżutkie z rana ,żebyś nie musiała szukać

tyle na razie naprodukowałam wieczorami .....jak myślisz ?
ten paseczek na szaro to przerwa na trasę psią ,albo kiedyś na żywopłot cisowy....może
...uDany ogród 09:12, 18 lut 2019

Do góry
Muszelka napisał(a)
Mój Tato uczył mnie, że bukietówki ścina się, gdy kwitną krokusy

O to ciekawa informacja , muszę zapamiętać. Będzie łatwiej określić termin

...uDany ogród 09:09, 18 lut 2019

Do góry
BasiaLT napisał(a)
W takim razie ja też jeszcze poczekam z hortensjami z dwa tygodnie. W przyszły weekend i tak nic nie zrobię bo mam już plany, a za dwa tygodnie to już będzie marzec.

Basiu ja chyba tez poczekam, ale mam uczucie że puszczą do tego czasu liście
Podobno następny weekend ma być chłodniejszy i później temperatury maksymalnie 6 stopni. Ale to dobrze nie chcę żeby od razu lato sie zrobiło. Kocham wiosnę i niech się powolutku rozwija

Ogrodowo zakręcona. 09:04, 18 lut 2019

Do góry
Zakrecona napisał(a)
Póki co iglaki widzę tak:

Zastanawiam się tylko nad stożkiem po lewej stronie od ścieżki, czy to nie za dużo i czy za bardzo nie będzie zasłaniało z punktu ganku ulicy i furtki wejściowej?

Tego stożka po prawej cofnęłabym pod samą ścianę, bo inaczej trudno będzie ładnie zagospodarować tą dziurę między nim a ścianą.
Przerwa na kawę... 08:34, 18 lut 2019

Do góry
inka74 napisał(a)

Też u mnie rośnie i mam z nim "love-hate relationship".
Albo przemarza albo się łamie od stroisza. A odrasta stosunkowo powoli.
Ale ładny jest skubaniec i nie mam serca się go pozbyć
Przerwa na kawę... 07:23, 18 lut 2019

Do góry
Moje tulipany na owalnej. Szalone

I domowe pierwsze oznaki wiosny
Przerwa na kawę... 07:18, 18 lut 2019

Do góry
Obiecane zdjęcia
Ogłowiona katalpa - Haniu to ta właśnie pierwsza z lewej była prostowana. Drugiej tak nie tnę, bo to Aurea i ona nie jest taka skora do wypuszczania pędów. Aureę przycinam późno na jesieni bo mnie wnerwia taka dysproporcja między nimi w zimę jak lampki wiszą. W ubiegłym roku obie katalpy takie cięcia przeżyły.

Oczyszczona owalna rabata. Muszę tu kompostu dosypać.

I choinka przycięta

I tamaryszek

A taki potwór wilczomlecz ukrył mi się pod trawą i rdestem w lato. Dopiero po cięciu innych się wyłonił. Druga sadzonka jest wręcz mikroskopijna. Nie wiem czemu. Rosną obok siebie. On genialnie przebarwia się na różowo.
Ogrodowe szaleństwo ... 06:34, 18 lut 2019

Do góry
Mam już pierwsze wschody

Lobelia, petunia, jeżówka
Umiejętne zestawianie roślin, zgrane duety - wyłącznie przykłady kompozycji 03:30, 18 lut 2019

Do góry

Umiejętne zestawianie roślin, zgrane duety - wyłącznie przykłady kompozycji 03:13, 18 lut 2019

Do góry
Fajny wątek szkoda, że trochę martwy ale co tam

Złocień maruna i róża NN

Może trochę dziwne ale mnie się podoba

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 23:53, 17 lut 2019

Do góry
I w sumie na ten czas jestem prawie drobiona z wycinkami. Kolejne w marcu. Można pomyśleć o nartach W sumie sporo przysiadów zrobiłam ostatnio przy pracach ogrodowych, więc mam zaprawę

Zostały mi tylko cztery hakonechloa przed domem pod klonem palmowym, ale tam jeszcze śnieg i są liście przymrożone do ziem - północna strona. Ale pojawiły się iryski, natomiast cebulki przebiśniegów posadzonych jesienią zgodnie z przepowiednią Miry nie pokazały się

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 23:38, 17 lut 2019

Do góry
Odkopałam spod liści bukowych ciemierniki i naparstnice.

Nazbierałam worek liści do kompostowania.

Kolejna górkę suchego wyprodukowałam i kilka worków.

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 23:34, 17 lut 2019

Do góry
Potem przyszła kolej na turzyce palmowe, bo już ruszyły.

I carexy ' Blue Zinger'
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 23:25, 17 lut 2019

Do góry
Kokesz napisał(a)
Łał ale porządeczek
a ja myślałam, że to miskanty i szukałam na tym zdjęciu, gdzie te rozplenice

Też zauważyłam, że na zdjęciach wyglądają jak miskanty.
Widziałam co robią u Ciebie znowu te gawrony Ja dzisiaj znalazłam cebulki tulipanów na wierzchu na ziemi, ale takie co gdzieś położyłam na jesień, przeoczyłam i zapomniałam zakopać. Nie było na nie żadnych chętnych, przeżyły i nawet wypuściły kły.

A cebule hiacyntów co na jesień się pospieszyły z wypuszczaniem kiełków po odbyciu kary w "ciemnej celi" w lodówce ujrzały dzisiaj światło dzienne. Jutro zanurzą nóżki w ziemi i do tym razem do innej "ciemnej celi" w piwnicy wylądują.
Podwórkowa rehabilitacja 23:14, 17 lut 2019

Do góry
Na dobranoc zostawiam zdjęcie z dzisiejszej wycieczki.
Brama Twardowskiego
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 23:10, 17 lut 2019

Do góry
Zana napisał(a)
A bo tak się kręcił w tę i z powrotem, jakby nie wiedział co ze sobą zrobić no to mu lekką robotę znalazłam. Moje Novalisy nędznie wyglądają, muszę je albo przenieść, albo wykopać i dogodzić.

To dobrze, że mu robotę znalazłaś odpowiednią, bo by się jeszcze do Lady dorwał. Ale chyba jeszcze bezpieczna, bo chyba jeszcze wody tam u siebie na działce nie odkręcacie.

Mój nie chce kupić rozdrabniacza, więc 2 godziny zbierał to co nacięłam tydzień temu i ciął sekatorem na kawałeczki. Ale decyzji nie zmienił

Dwie godziny pracy mojej chłopiny jako rozdrabniacz.

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 22:54, 17 lut 2019

Do góry
W kręgu wycięłam wszystko co do wycięcia na ten moment. Zostały tylko bukszpany ( te oczywiście nie będą wycinane, tylko później przycięte), hortensje (tym obcięłam tylko na razie kwiatostany), i rozplenice.

A rozplenice to w końcu powiązałam Znacie drugiego takiego oszołoma co dopiero 16 lutego powiązał sobie rozplenice To ja we własnej osobie. Po prostu mi przeszkadzały w wycinaniu bylin.

Ale dwie sobie zostawiał takie naturalne jeszcze. Zostały jeszcze róże do wycięcia w marcu.

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 22:31, 17 lut 2019

Do góry
Urszulla napisał(a)
Ile czasu zajmuje Ci wiosenne cięcie?

Jak do tej pory to jeszcze nawet "dniówka" się nie uzbierała, bo jak działam tylko w weekendy w ramach relaksu. Dwa tygodnie temu co min. berberysy ogoliłam 2 h, tydzień temu drzewa i krzewy liściaste - 2 h, w tą sobotę 2,5 h. Ale prawie jestem na finiuszu z tym co jest na ten moment do zrobienia.

Najgorsze w sobotę były bodziaszki. Zawsze sobie obiecuje, że zetnę je na jesień, cześć nawet wycięłam, ale nie wszystkie i taka już rozłożona maź z nich po zimie pozostaje. Oblepia wszystko co wychodzi. Część cebulek nawet się poprzebijała.

Przedziwny Ogród 22:25, 17 lut 2019

Do góry
Kocyk prawie skończony. Jeszcze haft na połączeniu kolorów

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 22:18, 17 lut 2019

Do góry
Zana napisał(a)
Anitko, zaglądam i pozdrawiam wiosennie. Powiem Ci, że pięknie prezentuje się magnolia w kamiennym kręgu na tle świerków. Oczyściłaś cały krąg?

Właśnie byłam u ciebie w tym samym czasie

Miałam pokazać co zrobiłam, a na spotkania zaczęłam się umawiać

Prawie cały, bo mi jeszcze troszkę śniegu tam zalega.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies