Na pewno, problem tylko jaki dostaniesz materiał i ile lat będzie to trwało. Przy dobrej pielęgnacji w 5 lat wyrobisz się" Powodzenia. Uda się na pewno.
Tak, to prawda, nie pokazuje, bo gdy jest wiosną jeszcze zimno, on wygląda jakby normalnie, dopiero gdy robi się ciepło, słońce przygrzeje, soki nie krążą i roślina zaczyna się robić sucha, blednie, jakby papierowa w dotyku i wtedy wiesz, że to już nic z tego.
Najlepiej kupować w maju, wtedy widać że rosną, czyli mają zawiązki liści albo już wręcz świeże listeczki
Potrzebujesz kilku nożyc szpalerowych, spalinowych nożyc do cięcia żywopłotów, najlepiej na wysięgniku, nozyc owczarskich. Jednymi nożycami nie da rady, w tej sztuce trzeba mieć spory zestaw narzędzi do cięcia. Muszą być ostre, bo tępa gniotą liście i potem bukszpan źle wygląda.
U nas nie szukaj, szukaj po szkółkach. Na stronie Związku Szkółkarzy Polskich masz spis wszystkich szkółek w Polsce, wpisz w wyszukiwarce swoje województwo i dzwoń, wtedy znajdziesz. Musisz się postarać, Mariken sam nie przyjdzie
Danusiu! a ja właśnie obejrzałam wszystkie Twoje wstawione linki.
W tym roku muszę przesadzać irysy i takie przypomnienie potrzebne.
Dziękuję!
Wiesz, jakie mamy skrzywienie oglądania, zawsze mało.
(Pinty) też oglądam i często widać Ogrodowisko na nich, nie ma mowy by nie kliknąć do swoich znajomych z O.
Byłam na odnowionej stronie internetowej gardenarium. I znalazłam inspiracje dotyczące jeszcze innego zagospodarowania wolnych przestrzeni między bukszpanami.
Nie tylko opryski istnieją w ogrodnictwie, istnieje też właściwa uprawa i zapewnienie roślinom odpowiednich, dobrych warunków. Teren odchwaszcony powinien być, ziemia uzyźniona i systematyczne podlewanie. W dobrych warunkach, dobrze rosną rośliny i raczej nie chorują.
Borówki lubią kwaśną glebę, czy taką im zapewniłaś? Sa mocno zachwaszczone jakby rosły na jakimś ugorze