Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:20, 11 wrz 2014

Do góry
PW
Miejsko & sielsko 09:20, 11 wrz 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

No to niech kule będą

Tak też myślę od największej do najmniejszej
Miejsko & sielsko 09:18, 11 wrz 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)

eee... tyle mam myśleć?
nosić?
eee...
Konkretną propozycję proszę

No to niech kule będą
Miejsko & sielsko 09:05, 11 wrz 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Z kulami będzie cudnie, ale może też warto spróbować ustawić kule, żeby tworzyły bukszpanowy zywoplocik Jak zerkniesz na nie z odległości to stwierdzisz która wersja bardziej Ci pasuje
Pozdrawiam zza miedzy

eee... tyle mam myśleć?
nosić?
eee...
Konkretną propozycję proszę
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 00:17, 11 wrz 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Ho ho już masz plan... to porządna uczelnia ja gdy zaczynałem to plan dodali po 23 dzień przed rozpoczęćiem zajęć i jak się okazało w pierwszy dzień miałem na 7:30.
Nie wiem gdzie się w Katowicach ulokujesz, ale jak blisko Parku śląskiego to tylko pozazdrościć i miejsca na aktywny wypoczynek Ci nie zabraknie
Życzę aby całki nie dpoadły Cię na pierwszym roku... do dzisiaj na samo wspomnienie mam dreszcze

Lokalizację mam bardzo dobrą, wszędzie "blisko" No właśnie całki chyba będą... Będzie rzeź
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 22:01, 10 wrz 2014

Do góry
Danusiu - przegapiłem! Przecież wczoraj została wydana książka z Twoim ogrodem!!!! Masz ją już w wersji papierowej czy jeszcze czekasz? Macham
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:56, 10 wrz 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
A co Ty taki zalatany jestes? Przeciez masz jeszcze wakacje

Madżen, żebyś Ty wiedziała jak bardzo jestem zalatany.... Godzinkę temu wróciłem do domu Ale pochwalę się, że w drodze powrotnej byłem u Janiny i 7 paczek tulipanów przywiozłem I na tym zakończyłem zakupy cebulowe w tym roku - idę w ostry róż i czerń - nie żebym Cię kopiował, gdzieżby znowu Ale białe i pomarańczowe też się mi do ręki przylepiły Musze je posadzić w ostatnie dni września, bo potem pewnie dopiero będę nieczasowy - dzisiaj zobaczyłem plan zajęć! Swoją drogą "Podstawy kompozycji "urbanistycznej" brzmią intrygująco - i groźnie... Choć zgrozą będzie matematyka, która jest na pierwszym roku, grrrr.... I co najlepsze mam WF Chyba jestem jedynym człowiekiem, który przez 4 lata szkoły średniej miał zwolnienie z tego przedmiotu i jednocześnie regularnie chodził na siłownię, basen i codziennie biegał... Jestem pełen takich kontrastów Choć buty do biegania sobie kupiłem Obiecałem sobie, że będę biegać z Ewką po Katowicach - zobaczymy co z tego wyjdzie Bo na razie buty jedynie użyłem na bieżni... Ale znów zaczynam ćwiczyć z Ewką Chodakowską znaną nam tak dobrze - Tobie oczywiście lepiej, bo osobiście Pozdrawiam Cię serdecznie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:38, 10 wrz 2014

Do góry
Anita1978 napisał(a)
Ale ja dawno nie byłam u ciebie!
Pięknie na rabatach- mimo późnego lata wszystko takie soczyste! I kolory i zieleń ! Zdjęcia przed i po fajne! A kompozycje doniczkowe jak zwykle zachwycają - ta surfinia cudna! Jak znajdę taka w orzyszłym roku to skopiuje!

Będzie mi miło, bo nie wiem kto w przyszłym roku będzie podlewać doniczkowe u mnie jak będę mieszkać kilkadziesiąt kilometrów dalej Hihi, dobrze, że mam rozmowy bez limitu to będę dzwonić do Mamy, żeby podlała kfffiatki w donicach
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:17, 10 wrz 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Przepiękne mieczyki Aniu, ten granatowy mnie powalił Ja już ich nie kupuję, bo co roku i tak jest ich coraz więcej Barbula zawsze mnie intrygowała, ale miejsca brak

a u mnie pewnie znikną w naturalny sposób, bo nie mam gdzie ich przechowywać zimą, chyba, ze ziemiankę wykopię

pozdrawiam
Ogród z lustrem 20:49, 10 wrz 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Mniam, uwielbiam te rolady z nadzieniem o smaku Shrek Pięknie!

A ja te makowce z trawy
Wilcza Góra 20:31, 10 wrz 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
O rany jak pięknie A te designerskie donice w kształcie głowy będą się mi śnić pozdrawiam nocach

one mi się też śniły, dopóki nie kupiłam
i co najgorsze...chcę więcej ...

macham
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:21, 10 wrz 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Masz nowy leżak? Bo chyba były dwa? I dlaczego wycielas surfinie z vertigo, chorowały? U nas Janiny albo w remoncie a albo cebul w ogóle nie ma, buuuu... Portfel szczęśliwy
nie były 3 szt. Surfinie po urlopie zbrzydły, zaczęły zasychać więc wyciapałam by mnie nie denerwowały
Sprawdź za parę dni w Janinie może będą, był tym razem na prawdę duży wybór
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:28, 10 wrz 2014

Do góry
jalos napisał(a)
Madżen, dziękuję Ci za zdjęcia przed i po. Niesamowite jak wszystko urosło w ciągu 2 lat.
Wierz mi, że Twój ogród i jeszcze kilka innych jest dla mnie ideałem i, jak już kiedyś pisałam, mam nadzieję, że stanie się inspiracją.

Dziekuję. Mogę być Twa muzą
Wczoraj ogladałam w wizytowce zdjecia sprzed roku, kolosalna zmiana. Zatem bez obaw, wszystko szybko urosnie

AgnieszkaW napisał(a)
Wizytówkę zaktualizowaną widziałam, jest cudnie Szkoda, że nie dodałaś do niej jakiegoś jednego nowego postu - wyskoczyłaby na początek listy. Buziaki

Posta wstawię gdy nadejdzie jesień

lojalna_ napisał(a)
Niesamowita róznica przed i po rosliny i drzewa rosną jak oszalałe czytałam własnie jak tniesz graby. Czy musisz sie jeszcze wspinac na drabine przy tym cieciu jak to technicznie ogarniasz? Ciagle mnie nurtuja te techniczne sprawy dotyczace ciecia. Skoro przycinasz je 3 razy w roku to jak tniesz to nie sypie sie duzo lisci bo jeszcze młodziutkie. Martwi mnie moje sasiedztwo nie chciałabym zasmiecac sasiadom ich bajzlu na płotem bo tak taki koszmar jest ze jak trfi do nich kilka listkow to mi zaraz całe podwórko sprzatac

Piekne graby piekne zapisałam sobie nazwe a jaki one maja u Ciebie mniej wiecej wysoki sam pien , pytam bo chcialabym nie zasłaniac płotu tylko to co nad nim. Płot mógły stanowic wtedy tło dla traw

Lojalna - jeszcze rok temu cięłam bez drabiny. W tym roku po jednym cięciu z drabiną kupiliśmy nożyce na wysięgniku 2,5 m do ciecia na wysokości... Liście się nie sypią, spadają gałazki, ktore łatwo zbierac... Wszystkie graby mam posadzone ok 1 m od ogrodzenia. Zatem cięte systematycznie gałazki spadają na moją stronę ogrodu. Jesli pojedyncze spadną do sąsiadow to chyba zbierają bez słowa szczęsliwi , ze graby przyciełam....chyba mam bardziej wyrozumialych sąsiadów. Wg znanych mi przepisow nie musisz sprzątać liści u sąsiada... Masz obowiazek przycinania w przeciwnym razie sasiad moze urąbać to co wychodzi poza ogrodzenie. Dlatego ja mam przy plocie wylacznie formowane drzewa.
Wysokość pnia grabów mozesz sama ksztaltowac. Po prostu kupujesz jednopniowy badyl i wycinasz do odpowiedniej wysokosci wszystkie gałazki. Przez pewien czas probują odrastać ale w miare starzenia sie pnia już nic na bokach nie wyrasta.
malkul napisał(a)
Alez fantastyczne porównianie widać jakie zmiany jak porosło. ale jak ty babo wiecznie dosadzasz, grzebiesz, to jak ma nie porosnąć, widać że kochasz

Kocham, jak widać ze wzajemnością Babo
dorciabe napisał(a)
Macham
A wizytówka świetna

Dziękuję
Margarete napisał(a)
Zagladam, pozdrawiam.........
A teraz cofam sie, cofam.....żeby badrobić choc kilkanascie stron.
Miłego dnia !

Witaj i miłego wieczoru życze

Pszczelarnia napisał(a)
Zmiany, zmiany ..... . Na lepsze. Czy zdarzyło Ci się coś zmienić na "gorsze" (w ogrodzie?).

Wielkrotnie
Kindzia napisał(a)
Marzenko masz tawuły? Trzeba je ciąć teraz?

Kindzia, Wilcza, Milka nie mam tawuł. Dziekuję za tę wymianę informacji, zapewne jest pomocna
Sebek napisał(a)
Świetna wizytówka tak jak i ogród Inspiracje cebulowe zabójcze, dla portfela oczywiście U nas w marketach albo drogo albo nic nie ma Może to i lepiej

Sebciu inspiracje cebulowe to u AnaAn
Ja owszem dokupiałm wyłacznie biale, ostro różwe , purpurowe i czarnawe tulipany. Na razie jestem konsekwentna w tych kolorach
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:27, 10 wrz 2014

Do góry
Masz nowy leżak? Bo chyba były dwa? I dlaczego wycielas surfinie z vertigo, chorowały? U nas Janiny albo w remoncie a albo cebul w ogóle nie ma, buuuu... Portfel szczęśliwy
Znowu na wsi 17:19, 10 wrz 2014

Do góry
Poznałem Kasię na wyjeździe do Anglii, bardzo miła osoba Ogród rzeczywiście bardzo swobodny, w Anglii nabyła dużo wiedzy i ją umiejętnie wykorzystuje
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:15, 10 wrz 2014

Do góry
Jak zwykle dzieje się u Ciebie mnóstwo Czym zabezpieczalas donice przy domku od środka?
Ogród z lustrem 17:00, 10 wrz 2014

Do góry
Mniam, uwielbiam te rolady z nadzieniem o smaku Shrek Pięknie!
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 16:56, 10 wrz 2014

Do góry
Danusiu, za każdym razem gdy pokazujesz swój ogród coraz bardziej podnosisz poprzeczkę kanonu piękna i elegancji Gdyby nie to, że byłem w tym raju to trudno byłoby mi uwierzyć, że istnieje Ale jest i codziennie zaglądam czy nie pojawiły się nowe zdjęcia Sebuśkam
Wilcza Góra 16:27, 10 wrz 2014

Do góry
O rany jak pięknie A te designerskie donice w kształcie głowy będą się mi śnić pozdrawiam nocach
Ogród w budowie - nieustającej 15:40, 10 wrz 2014

Do góry
to może jest pomysł? Ale nie mam miejsca, więc pomysł "na zaś". Podobają mi się takie nowe odmiany, kwiaty jak zawilce, cuuuda, Sebek pokazywał
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies