Madżen, żebyś Ty wiedziała jak bardzo jestem zalatany.... Godzinkę temu wróciłem do domu Ale pochwalę się, że w drodze powrotnej byłem u Janiny i 7 paczek tulipanów przywiozłem I na tym zakończyłem zakupy cebulowe w tym roku - idę w ostry róż i czerń - nie żebym Cię kopiował, gdzieżby znowu Ale białe i pomarańczowe też się mi do ręki przylepiły Musze je posadzić w ostatnie dni września, bo potem pewnie dopiero będę nieczasowy - dzisiaj zobaczyłem plan zajęć! Swoją drogą "Podstawy kompozycji "urbanistycznej" brzmią intrygująco - i groźnie... Choć zgrozą będzie matematyka, która jest na pierwszym roku, grrrr.... I co najlepsze mam WF Chyba jestem jedynym człowiekiem, który przez 4 lata szkoły średniej miał zwolnienie z tego przedmiotu i jednocześnie regularnie chodził na siłownię, basen i codziennie biegał... Jestem pełen takich kontrastów Choć buty do biegania sobie kupiłem Obiecałem sobie, że będę biegać z Ewką po Katowicach - zobaczymy co z tego wyjdzie Bo na razie buty jedynie użyłem na bieżni... Ale znów zaczynam ćwiczyć z Ewką Chodakowską znaną nam tak dobrze - Tobie oczywiście lepiej, bo osobiście Pozdrawiam Cię serdecznie
Będzie mi miło, bo nie wiem kto w przyszłym roku będzie podlewać doniczkowe u mnie jak będę mieszkać kilkadziesiąt kilometrów dalej Hihi, dobrze, że mam rozmowy bez limitu to będę dzwonić do Mamy, żeby podlała kfffiatki w donicach
nie były 3 szt. Surfinie po urlopie zbrzydły, zaczęły zasychać więc wyciapałam by mnie nie denerwowały
Sprawdź za parę dni w Janinie może będą, był tym razem na prawdę duży wybór
Dziekuję. Mogę być Twa muzą
Wczoraj ogladałam w wizytowce zdjecia sprzed roku, kolosalna zmiana. Zatem bez obaw, wszystko szybko urosnie
Posta wstawię gdy nadejdzie jesień
Lojalna - jeszcze rok temu cięłam bez drabiny. W tym roku po jednym cięciu z drabiną kupiliśmy nożyce na wysięgniku 2,5 m do ciecia na wysokości... Liście się nie sypią, spadają gałazki, ktore łatwo zbierac... Wszystkie graby mam posadzone ok 1 m od ogrodzenia. Zatem cięte systematycznie gałazki spadają na moją stronę ogrodu. Jesli pojedyncze spadną do sąsiadow to chyba zbierają bez słowa szczęsliwi , ze graby przyciełam....chyba mam bardziej wyrozumialych sąsiadów. Wg znanych mi przepisow nie musisz sprzątać liści u sąsiada... Masz obowiazek przycinania w przeciwnym razie sasiad moze urąbać to co wychodzi poza ogrodzenie. Dlatego ja mam przy plocie wylacznie formowane drzewa.
Wysokość pnia grabów mozesz sama ksztaltowac. Po prostu kupujesz jednopniowy badyl i wycinasz do odpowiedniej wysokosci wszystkie gałazki. Przez pewien czas probują odrastać ale w miare starzenia sie pnia już nic na bokach nie wyrasta.
Kocham, jak widać ze wzajemnością Babo
Dziękuję
Witaj i miłego wieczoru życze
Wielkrotnie
Kindzia, Wilcza, Milka nie mam tawuł. Dziekuję za tę wymianę informacji, zapewne jest pomocna
Sebciu inspiracje cebulowe to u AnaAn
Ja owszem dokupiałm wyłacznie biale, ostro różwe , purpurowe i czarnawe tulipany. Na razie jestem konsekwentna w tych kolorach
Masz nowy leżak? Bo chyba były dwa? I dlaczego wycielas surfinie z vertigo, chorowały? U nas Janiny albo w remoncie a albo cebul w ogóle nie ma, buuuu... Portfel szczęśliwy
Danusiu, za każdym razem gdy pokazujesz swój ogród coraz bardziej podnosisz poprzeczkę kanonu piękna i elegancji Gdyby nie to, że byłem w tym raju to trudno byłoby mi uwierzyć, że istnieje Ale jest i codziennie zaglądam czy nie pojawiły się nowe zdjęcia Sebuśkam