Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Kaszubskie piaski 09:14, 24 wrz 2025

Do góry
Jednak Złota Reneta
Czekam do października żeby spróbować.

Ogrodowe skarby 08:56, 24 wrz 2025

Do góry
Kordina napisał(a)
Patrycjo dzięki za relację a co to za olbrzymki te białe zawilce jesienne?

Andrea Atkinson.
Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki. 08:30, 24 wrz 2025

Do góry
Dzięki za cynk, że się zaczęły. Pozdrowionka!
Sezon 2017 u Hanusi 08:29, 24 wrz 2025

Do góry
Gosiu, łąkę bylinową masz przy lasku, jeszcze październik może dać kilka grzybków, tylko trzeba w ogrodzie bywać. U mnie z tym bywaniem gorzej, ale jak się udaje, to staram się przewietrzyć. Powodzenia

Elu, bardzo mi przykro, że u Ciebie borówka nie owocuje. Moje już siedzą na tym samym miejscu 40 lat, i ciągle mam owoce. Raz mniej, raz więcej, ale co roku. Czy dajesz im siarkę na jesieni? A azotowych nawozów to dawać trzeba tylko wiosną, potem potas i fosfor. A najlepiej taki nawóz do borówki, chociaż ja tym opisom nie wierzę. U siebie daję azofoskę wiosną i m lecie, i w razie zauważenia chlorozy, podlewam właśnie magiczną siłą. Co roku wiosną odgarniam sosnową korę i sypię pod krzew torf. Potem go z powrotem okładam korą i cała moja robota przy nich. A , i zapomniałam o cięciu. Trzeba ciąć i wycinać stare gałęzie, wtedy z tych pniaczków wyrosną nowe gałązki i na drugi rok już będą owoce. I woda, woda, woda.

Bożenko, dziękuję za zerknięcie do mnie na wątek. Niewiele w tym roku, bo zafundowano mi wojaże na cały sierpień, ogród się rządził sam, i ogólnie jestem zadowolona. Jest jeszcze dużo miejsc do ogarnięcia, ale jak co roku, mordor zostanie pewnie aż do wiosny.

Jeszcze mam do zebrania pigwę i pigwowce, maliny owocują pełną parą i jeżyna ma jeszcze chęć uraczyć mnie owocami aż do przymrozków.

Kwietny ogród jeszcze w rozkwicie, chociaż to już schyłkowe kolory. Trawy w rozkwicie.

Wzgórze chaosu 08:23, 24 wrz 2025

Do góry
Iwonka napisał(a)
Motylek od Ciebie fruwa przed wejściem i czeka na Agusię
Rozproszenia doskonale rozumiem i trzymam kciuki za nowe!!! Domek już rośnie, super
U mnie front zarośnięty, białe zawilce dają tam teraz czadu.

Na pewno przyjadę odwiedzić motylka. I Ciebie oczywiście ❤️❤️❤️

Ale to już na pewno w przyszłym sezonie
Także, jakbyś chciała się wtedy pozbyć jakichś roślin, to jestem chętna, dam im nowy dom
Wzgórze chaosu 06:55, 24 wrz 2025

Do góry
Iwonka napisał(a)
"Józek" uwielbiam twoje poczucie humoru
Obiecuję jakąś brzydotę wkrótce!!! na serio bardzo się postaram
Na razie wysyłam moje siano z drugiej działki
I znów wtopa no nie

Ciągle za ładnie
Nawet zbiory masz takie idealne!
Ogród Basi i Romka 00:19, 24 wrz 2025

Do góry
Basieksp napisał(a)

Cudowne hosty ❤️❤️❤️
Grzebiuszka ziemna 23:46, 23 wrz 2025

Do góry
Agnieszko - dziękuję za uznanie Wiesz sama niegdyś jeździłam dużo rowerem, ale zawsze trzymałam się brzegu drogi z przyczyn wiadomych, a nigdy nie jechałam środkiem

Muszę jeszcze podać link do cudownej osoby, która tworzy ogrodowe spódnice, zachwyciłam się nią i jej świadomością:
https://www.youtube.com/watch?v=v-DJNSiCYcE&list=TLPQMjMwOTIwMjUiIqYSewuPFg&index=2

Zdziwiłam się bardzo moim paprykom, bo nie spodziewałam się jeszcze tylu owocków po tak mokrym lecie a jednak części udało się przeżyć :

Ogród z zegarem 23:34, 23 wrz 2025

Do góry
Oczywiście nadal nie wybrałam drzwi.

W ostatecznej rozgrywce zostały jednak 3 modele.

1.

2.

3.

Doświetle będzie jedno i z szybą wenecką. Bez szprosów.
Kolor zostaje 3003, czyli ten, co w modelu 1 i 3 (to jest ten sam kolor, ale wiem, że inaczej wygląda na tych zdjęciach).

Aż zainwestowałam we wzornik kolorów RAL i jutro jeszcze obejrzę dokładnie ten kolor w świetle dziennym .

Zacisze Alicji 23:32, 23 wrz 2025

Do góry
Alija napisał(a)

Piękna róża podobna do mojej Princes Diana.
Ogród z zegarem 23:30, 23 wrz 2025

Do góry
Ocieplanie fundamentów skończone

Jutro pomiary okien, drzwi i bramy garażowej.
Pan z firmy, którą wybrałam, oznajmił mi, że na okna czeka się 6 tygodni, ale na montaż około 3 miesięcy .
Producent drzwi na swojej stronie ma informację, że trzeba poczekać około 3 miesięcy na samą produkcję. No cóż…

Okna jednak będą wcześniej zamontowane, bo ze względu na „kompleksowe” zamówienie, właściciel firmy ma mnie trochę przesunąć w kolejce
Sezon 2017 u Hanusi 23:26, 23 wrz 2025

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)

Marcinki już kwitną, jesień już przy progu,
Zostanę pod dachem, jak jaka nieboga.
Wypatrywać będę krwawych zórz obrazy,
i czekać na wiosenne słoneczne krajobrazy.

A dopóki chodzę, do lasu wyskoczę,
spod mchu wyciągnę kurkę za warkocze,
A może się uda dostrzec gdzieś brąz czapkę?
Straszną na borowika mam od wczoraj chrapkę!

Kto ma las przy domu radzę nie czekać,
bo jesień z grzybami potrafi uciekać,
i po tygodniu może być już po zbiorach.
Chyba, że lubujecie się w krwistych muchomorach.

Darz bór!

Witam Haniu

A ty wiesz, że poraz pierwszy od kilkunastu lat w połowie września ani jednego grzyba w moim Łasku nie znalazłam.
U nas bardzo sucho deszcze nas omijają nie to co u was na Pomorzu.
Widzę, że urodzaje masz. W tym roku nawet borówka u mnie nie obrodziła. Zastanawiam się, czy ich nie skasować. Bo podlewam nawozem i guzik z tego mam albo ptaki wydziobia, albo opadną same.

Jesień już się zbliża u nas zimno od dzisiaj ale da się wytrzymać 19 stopni bez wiatru.

Pozdrawiam serdecznie
Sezon 2017 u Hanusi 23:26, 23 wrz 2025

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)

Haniu śliczne, strzępiaste fioleciki a wierszyk jak zawsze przedni Niech Ci nóżki służą.
Ogród z zegarem 23:20, 23 wrz 2025

Do góry
Agatorek napisał(a)
Był też jakiś kotek po wylaniu betonu

Kierowniczek budowy sprawdzał czy cement dobrze wiąże
Miskantowa pustynia, w przyszłości tarasowy ogród na skarpie 23:07, 23 wrz 2025

Do góry
Miskantowo napisał(a)
MOJE „uprawy”.
Zeżarty przez ślimaki jarmuż wygląda zacnie.

Powiedziałabym, że jarmuż wygląda monumentalnie
Ogród w malinówkach 23:04, 23 wrz 2025

Do góry
Marcin89 napisał(a)
Zaskoczył mnie miskant Graziella, bo z małych sadzonek urosły duże trawy.

Niebawem zaskoczy Cię jeszcze bardziej ,mój ma ok 2 m wysokości i szerokość może ok 1,30 nie mogę sobie przypomnieć kiedy go kupiłam, ze 3 lata temu chyba
Ogród Basi i Romka 22:58, 23 wrz 2025

Do góry
Agatorek napisał(a)
Piękne te hosty na ostatnim zdjęciu ❤️

Dobrze, że będę miała więcej cienistych zakątków u siebie, bo bardzo je lubię (i hosty i zakątki ). Na słońcu też teraz rosną, ale nie są takie ładne.

Nie na słońcu są według mnie są słabsze, często jakby zwiędniałe. One jednak lubią cień i półcień. I są prawie bezobsługowe. U mnie na dwóch rabatach, strasznie się rozpychają miedzy sobą, nie ma szans by jakiś chwast się miedzy nie wcisnął
Tu z tyłu rośnie trochę zagłuszona mega duża, taki zółty liśc obok figurki ale ta na środku po przesadzeeniu też zrobiła się duża. Nie tak to miało być Poczekam do przyszłego roku, jak ta duża się nie przebije to będę je przesadzać, chociaż przestrzeń pomiedy sobą mają, tylko ta duża to jeszcze młoda sadzonka i tak wyszło
Zacisze Alicji 22:57, 23 wrz 2025

Do góry
Zacisze Alicji 22:55, 23 wrz 2025

Do góry
Zacisze Alicji 22:54, 23 wrz 2025

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies