Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Skalniak"

Ogród Margoth 14:00, 25 sie 2011

Do góry
Gabrielo, to ma być skalniak, ale w związku z tym, że projektantka nie uwzględniła rosnącej tam jodły, to skalniaka chyba nie będzie.

Witam nowych gości! Przedstawiam moje nabytki, niektóre już siedzą w ziemi.

Chyba wystarczy, nie wiem, ile zdjęć można wstawić do jednego postu.
Ogród moich marzeń 00:25, 25 sie 2011

Do góry
Tak, Tak oczywiście ten skalniak do maksymalnej poprawki - tylko nie mam pomysłu póki co na niego. Musi być w tym miejscu coś wysokiego bo w tym miejscu gdzie jest skalniak nie ma tynku wie c głupio by wyglądało teraz go zlikwidować całkowicie.
A może jakieś duże lustro a po bokach hortensje albo coś w tym rodzaju?
Ogród moich marzeń 00:05, 25 sie 2011

Do góry
mnie się oczko bardzo podoba, ale nie ten skalniak, musisz go zmienić zapomniałam napisać o rabatkach i o kostce i w o ładnych bonsai ładnie u Ciebie
Ogród moich marzeń 23:41, 24 sie 2011

Do góry
Zamęczę Was tymi zdjęciami ale co tam:

widok na ogród i oczko

zakątek hostowy

przejście między klombem a rabatą przy ogrodzeniu

miniaturowe jabłuszka

mój mały tarasik z tyłu domu - miejsce na szybką kawkę

drewutnia i winogronko z owocami oczywiście

filar z powojnikiem

mój drugi skalniak - marzy mi się jego przeróbka

oczko wodne z rybami i rechoczącymi żabami

i może już dzisiaj wystarczy?
Ogród moich marzeń 23:09, 24 sie 2011

Do góry
Pięknie, żwirowa rabatka rzeczywiście super! Skalniak piękny.
Taki ogród docenią i dorośli i dzieci - te nie będą się nudzić, a to ważne.
Cały rok w ogrodzie 21:56, 19 sie 2011

Do góry
badara napisał(a)

Kamieniak,nie skalniak,nie ma tam typowych roślin skalnych

Są i trawy,posadzone w tym roku

Jak zwał, tak zwał Ale mi się baaaaaardzo podoba.
O....! 19:40, 19 sie 2011

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Tak sobie spogląda...a o czym myśli?
Ładne ujęcie.

Szczęśliwy, że tutaj właśnie rośnie

Marzenko, skalniak wygląda bardzo naturalnie
Cały rok w ogrodzie 11:03, 19 sie 2011

Do góry
To może zrobimy "machniom" ?

Kamieniak,nie skalniak,nie ma tam typowych roślin skalnych

Są i trawy,posadzone w tym roku

Nie może zabraknąć hibiscusa

Cunnighams White,jeden skromniutki kwiatuszek

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 22:57, 17 sie 2011

Do góry
A tak wygląda miejsce do ktorego jeździmy, nad jeziorem Miedwie, 10 km od domu, wielki plac zabaw, zagroda ze zwierzętami, restauracja, patio, weranda, i uroczy skalniak, na prawdę POLECAM

Ogródek vesper - pomożecie? 11:42, 10 sie 2011

Do góry
I kolejne zdjęcia, skalniak (posadzę tam jeszcze wrzośce lub wrzosy, żurawki, trzmielinę):

Uploaded with ImageShack.us

Nie wiem, jaka to odmiana jałowca (pośredni ???):

Jodła, straciła wszystkie igły, ale wypuściła nowe przyrosty i taka 'sztuka' sobie rośnie u nas

Nie znam nazwy tego kwiatka, rośnie przy brzozie japońskiej:

Przy planowaniu rabat muszę zwiąć pod uwagę rośliny, które już rosną na działce, a które chcę przesadzić, tj bodziszek, kosaćce, 3 krzaczki piwonii, 3 lub 4 młodziutkie sadzonki hortensji, 5 krzaczków róż.
O....! 15:03, 08 sie 2011

Do góry
Ojej !!! Marzenko ja wymiękam uuuuu. Jak pięęęęęknieeee
Ogród hmmm stawek z nenufarami-moje marzenie ,rabatka żwirowa i skalniak -dla mnie bomba
Murek no wspaniały .Bardzo lubię kamienne budowle. No ale widoki , oj szczęka mi opadła i chyba jeszcze się tam gdzieś poniewiera .Jestem oczarowana Fajnie tak z okna sobie zerknąć na taki krajobraz Niektóre zdjęcia już znam, ale teraz fajnie się u Ciebie trochę pogościć .
O....! 14:33, 08 sie 2011

Do góry
myszorek napisał(a)
No i jak Ci się może nie podobać ten skalniak!!!! Jest bombastyczny, wspaniały idealnie wkomponowany w krajobraz. Firletka kwiecista by tam jeszcze pasowała, ale ta o srebrnych mechatych listeczkach

ale Magda,jest firletka kwiecista, ta ?
ta ?

moze jej nie zobaczyłaś na wczesniejszej fotce, teraz widać chyba lepiej...

O....! 23:52, 07 sie 2011

Do góry
myszorek napisał(a)
No i jak Ci się może nie podobać ten skalniak!!!! Jest bombastyczny, wspaniały idealnie wkomponowany w krajobraz. Firletka kwiecista by tam jeszcze pasowała, ale ta o srebrnych mechatych listeczkach

dzięki Magda !
ale ja doskonale wiem, ze mogłoby być znacznie lepiej, wciąż tam walczę z nadmiarem rozchodnika białego...
O....! 23:46, 07 sie 2011

Do góry
Ogrodowe zawirowania 21:31, 07 sie 2011

Do góry
Wróciłam dopiero z ogrodu, miałam odchwaszczać ścieżkę ale zatrzymał mnie skalniak. Też był zaniedbany, chociaż jesienią oczyściłam go całkowicie, posadziłam trawy i goździki i czekałam do tej poru co z tego będzie. Ano nic ciekawego, trawy wymarzły a reszta rachityczna. Dzisiaj pierwsze co zrobiłam to wywaliłam agrotkaninę ..... A miało być tak pięknie z trawami i kamykami na całości.......

Zdjęcia zeszłoroczne

Skalniak został własnoręcznie wykonany przez mojego Brata który czuje i rozumie kamień. Obsadzony był wcześniej roślinami skalnymi i lawendą. Lawenda wymarzła trzy lata temu a resztę zagłuszyło trawsko. Trzy lata bez właściwej opieki zrobiły swoje.
O....! 21:21, 07 sie 2011

Do góry
marzena napisał(a)
jeszcze kawałek mojego ogrodu, to jest od strony pn, za domem - murek łączy się z piwniczką ziemną wykonaną też z kamienia i przykrytą ziemią

a po drugiej stronie tej piwniczki wykorzystałam 'górkę' na skalniak

Pięknie u Ciebie. Ten "tarasik" fantastyczny z dywanem z trawy. Gdyby to była jakaś płytka stracił by cały swój urok. A piwniczka marzenie, może kiedyś uda mi się zrobić taką w skarpie nad jeziorkiem. Wszystko pomysłowe i fajnie rozwiązane.
O....! 22:18, 06 sie 2011

Do góry
dzięki za pochwały dotyczące murku i w sumie otoczenia murkiem domu na różnych poziomach ( w związku z położeniem działki na terenie podgórskim), ale to pomysły męża - przekażę

Richie napisał(a)
Świetny pomysł ten skalniak na piwniczce A czy w piwniczce jest beczółka z winem? to się
wpraszam

no, wyobraź sobie, ze jeszcze nie ma beczółki ! a zaproszenie już masz
O....! 21:53, 06 sie 2011

Do góry
Świetny pomysł ten skalniak na piwniczce A czy w piwniczce jest beczółka z winem? to się
wpraszam
O....! 21:28, 06 sie 2011

Do góry
jeszcze kawałek mojego ogrodu, to jest od strony pn, za domem - murek łączy się z piwniczką ziemną wykonaną też z kamienia i przykrytą ziemią

a po drugiej stronie tej piwniczki wykorzystałam 'górkę' na skalniak

Ogród zmyślony 19:15, 05 sie 2011

Do góry
no, ja mam jakby trochę 'naturalny' skalniak - na górce utworzonej na ziemi pokrywającej piwniczkę ziemną z kamieni, czyli wypukłość była, ale troche 'po macoszemu' ten skalniak traktowałam i mam nieźle zarośnięty rozchodnikami... musze się zabrać za niego !
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies