Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku :)

Ogród Sylwii od początku :)

anna_lastowska 16:04, 29 wrz 2011

gardenarium napisał(a)
Zrozumcie dziewczyny, że tego głazu nie trzeba dźwigać, co Wy z tym dźwiganiem.

Oj, Danusiu, bo w życiu więcej się dźwiga niż turla

Ale ten twój pomysł muszę zastosować przy jednym moim mniejszym, co to musi zmienić miejsce
Zobaczymy jak mi pójdzie
Syla 16:19, 29 wrz 2011

anna_lastowska napisał(a)

Zrozumcie dziewczyny, że tego głazu nie trzeba dźwigać, co Wy z tym dźwiganiem.

Oj, Danusiu, bo w życiu więcej się dźwiga niż turla

Ale ten twój pomysł muszę zastosować przy jednym moim mniejszym, co to musi zmienić miejsce
Zobaczymy jak mi pójdzie

To jak Ci Aniu pójdzie ..... to wtoczysz wiedzę łopatologicznie we mnie
kaisog1 16:38, 29 wrz 2011

gardenarium napisał(a)

Sylwia Ty lepiej nic nie podważaj... Niby nic "takie turlanie" a;e uwierz mi, że to Ci wylezie... Wiem coś o tym bo sama "przenosiłam" głazy na skalniak w Kubusiowie. Już NIGDY, PRZENIGDY nie będę tego robić

Mylisz się Gosiu, tutaj używa się "głowy" a nie mięśni. Jednym paluszkiem, żadnego wysiłku. Musisz przyjść do Witka na przeszkolenie.

Poczytaj o dźwigniach
Dźwignia — jedna z maszyn prostych, których zadaniem jest uzyskanie działania większej siły przez zastosowanie siły mniejszej.

a tutaj jest więcej o maszynach prostych

Danuś ja wiem, wiem Mój Teść to specjalista od tego....a ja, niespokojna i niecierpliwa dusza jestem
Sebek 20:10, 29 wrz 2011

Sylwia - no śliczny ten czerwony żwirek - myślałem, że wysypią Ci na podjazd luzem, a masz w workach Masz jakieś zdjęcie ?

A jak nie masz co zrobić z białym żwirkiem to wysyp sobie w kwiatkach domowych - wygląda fajniej niż ziemia i nie ma nalotów na ziemi. Ja muszę sobie kupić taki woreczek białego - bo ostatnio miałem trochę i fajniej wyglądają doniczki
Joku 20:38, 29 wrz 2011

Jak czytam o tych dźwigniach to mi się przypomina mój ojciec i dziadek. Oni też zawsze wszystko robili z pomyślunkiem. Mój aktualny sąsiad z góry też najpierw "myśli" a potem "robi". A ja na odwrót W porównaniu z nimi wypadam bardzo blado
Syla 20:56, 29 wrz 2011

Sebek napisał(a)
Sylwia - no śliczny ten czerwony żwirek - myślałem, że wysypią Ci na podjazd luzem, a masz w workach Masz jakieś zdjęcie ?

A jak nie masz co zrobić z białym żwirkiem to wysyp sobie w kwiatkach domowych - wygląda fajniej niż ziemia i nie ma nalotów na ziemi. Ja muszę sobie kupić taki woreczek białego - bo ostatnio miałem trochę i fajniej wyglądają doniczki

Seba już wysypałam koło różowym granitem i powiem szczerze , że nie jestem zachwycona .......za mała granulacja ....Ten drugi kolor również jest za mały ..... no trudno .....

A co do białego żwirku na rabacie to zrobię sobie jednak tę otoczkę ..... będzie jak będzie co najwyżej w przyszłym roku będę miała dodatkowe zajęcie .....

Tego białego żwirku mam dużo Seba .... nie pomieści się w doniczkach domowych ....
Syla 20:56, 29 wrz 2011

Joku napisał(a)
Jak czytam o tych dźwigniach to mi się przypomina mój ojciec i dziadek. Oni też zawsze wszystko robili z pomyślunkiem. Mój aktualny sąsiad z góry też najpierw "myśli" a potem "robi". A ja na odwrót W porównaniu z nimi wypadam bardzo blado

No i Jolu za to Cię lubię
Sebek 20:59, 29 wrz 2011

A masz jakieś zdjęcie?

Syla 21:02, 29 wrz 2011

Sebek napisał(a)

A masz jakieś zdjęcie?

Masz ....
Puskaogrodni... 21:03, 29 wrz 2011

Sylwia to jak masz dużo białego to dawaj go do mnie. Ja pilnie potrzebuję i nie ma. Żwirownia pcha wszystko na autostrady i mój żwirek grubszy będzie może w grudniu....
Niech to , a już zaczęłam przeróbki