Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:19, 11 sie 2017

Do góry
kasja83 napisał(a)

Oba paleniska bardzo mi się podobają-też o czymś takim myślałam-jak już zrobię miejsce na ognisko.

Wydaje mi się, że takie typowe paleniska/ogniska powinno się robić w stylu swobodnym, na pewno na żwirku i na większej powierzchni ... widzi Ci sie to w moim wglębniku?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:15, 11 sie 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
Renia czytam i nie wierzę..jak Ty to zrobiłaś ze wgllebnik teraz za mały?? inny plan na niego był?
zgadzam się z Asią, musi być praktycznie nie tylko ładnie

czytam uwaznie u ciebie i Iwki i moze uda się bez blędow swój placyk zrobić

No widzisz taka ze mnie perfekcjonistka
Opisalam wyżej jakie początkowo mieliśmy plany związane z wgłębnikiem ... trochę za dużo pinów się naoglądałam i teraz nie wiem co zrobić ...
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:13, 11 sie 2017

Do góry
szemusia napisał(a)
Renia, burza szkód nie wyrządziła? Pokazują właśnie Łódź i połamane drzewa. Pojawił się też Łask, a to już bliżej...

U mnie dość spokojnie, na szczęscie było.

Na szczęście trąba powietrzna nas ominęła ... ale malo brakowało ... u mnie jedynie limki trochę pochylone ... ale nawet fajnie to wygląda
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:11, 11 sie 2017

Do góry
mrokasia napisał(a)
Ależ dylematy paleniskowe. Nie pomogę niestety, bo rozmiar moich włości wyklucza posiadanie wgłębnika z przyległościami więc wiedzy i doświadczenia brak .
Piękny masz ogród, zazdroszczę. I tak sobie myślę - dobrze, że onegdaj uparłaś się na bukszpany...

Dziękuję za miłe slowa
Jak czytam o ćmie bukszpanowej to już nie jestem taka pewna czy dobrze zrobiłam decydując się na taką ilośc bukszpanów
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:09, 11 sie 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
To może być małe. U nas w palenisko pełni wszystkie funkcje porządkowe,ogniskowe grilla iofnidkabdo winka

U nas wgłębnik miał pełnić głównie rolę miejsca gdzie mieliśmy posiedzieć ze znajomymi w miejscu zacisznym, intymnym ... zakładaliśmy, że będą tam ławki i stół ... z czasem pomyslalam, że mogłoby tam stanąć jakieś małe palenisko takie jak u Gabisi czy Joli ... potem spotkałam się z dziesiątkami pinów gdzie taki w stylu nowoczesnym stół połączony jest z paleniskiem ... no i pojawił się problem, że to nie jest praktyczne

I co teraz?
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 21:38, 11 sie 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Ja właśnie tę porę kocham w ogrodzie najbardziej. Kwitną ukochane hortensje,trawy są bujne i też niektóre zaczynają kwitnienie. Pięknie u Ciebie. Evergoldy jakie wypaśne,też je lubię. Ciekawe jakie będą u mnie po zimie bo dopiero pierwszy sezon je mam.

Dzięki Asiu - Evergold rzeczywiście ładne choć jak byś zobaczyła te naszej Reni - ren133 to tamte są dopiero okazy
Po zimie niestety nie są "wyjściowe" takie podżółknięte i podsuszone biedaki były, ale troszkę wyskubałam, troszkę przycięłam, nawiozłam i było dużo deszczu to się wybrały i cieszą tera, oko - bardzo je lubię - podobnie jak The Beatles które mam tu na fotce obok jednorocznych begonii. Niskie, niewielkie roślinki a fajnie wyglądają.
Pozdrawiam Asiu!
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:59, 11 sie 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

Chciałabym we wgłębniku jakiś stolik żeby w większym gronie coś przekąsić itp itd ... bo na tarasie to raczej kawkowo tylko ...

Co myślicie?

Ja się wypowiem Jest to mój odwieczny (czyt. od lat 4 i 1/2 czyli od momentu posiadania własnego domu) dylemat i zmartwienie Mam tylko taras, w dodatku wyłożony kostką granitową- więc "nierówny", i bardzo mało osłonięty od deszczu. Zawsze chciałam tam kanapy z poduchami na potrzeby zasiadania, tudzież zalegania do kawki. Wygrało podejście praktyczne- mam stół i krzesła, czy też bardziej precyzyjnie- ławę i krzesła, ale na każdego grilla znosimy stół. Obserwacje moje są takie, że jednak jeśli spotykamy się ze znajomymi, to częściej na grillu, czy sałatkowo-wyżerkowym weekendzie i na ławie to by się zwyczajnie nie zmieściło. Do czego zmierzam, bo sama się już zgubiłam?
Ano do tego, że popieram pomysł ze stołem i krzesłami w głębniku- jeśli tylko masz miejsce. Jest to niesamowity komfort organizacyjny przy większej ilości talerzy i misek i wygodniej się je
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:20, 11 sie 2017

Do góry
ren133 napisał(a)
Kochani
Wydaje mi się, że wybiorę takie zwykłe czarne palenisko ... waham się między tym https://pl.dawanda.com/product/104592151-stalowe-palenisko-ogrodowe-ognisko a tym http://www.sopranodesign.pl/pl/p/Nowoczesne-Palenisko-Ogrodowe-90x90-Blacha-3mm-/23067470

Cały czas po głowie chodzi mi taki stół z paleniskiem ale to raczej daleka przyszłość

Nad poduchami też myślę ... ale chyba na jakiś szary kolor się zdecyduję

I pojawił się jeden mały problem ... z dwóch czy trzech desek na ławkach wycieka żywica ... i nie wiemy co teraz z tym zrobić? spotkaliście się z czymś takim?

Iwonko, zastosowaliśmy lakierobejcę 3v3 kolor szary.

Edytko Grabów wielopniowych nie zamieniłabym na inne ... mimo, że cały czas walczę aby odzyskały swój piękny zielony kolor.

Oba paleniska bardzo mi się podobają-też o czymś takim myślałam-jak już zrobię miejsce na ognisko.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 09:01, 11 sie 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

A sprawdzałaś swoje bukszpany?
Ja nie znalazłam niczego ... odkurzyłam tylko i prysnęłam mospilanem ... niestety wczorajszy oprysk szlag trafił ... taaaaka burza była!!!

Traktujesz oprysk mospilanem jako prewencję?
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 08:12, 11 sie 2017

Do góry
ren133 napisał(a)
Tak zrobię

Polubiłam kosmosy, polecam
Od nowa ... na przekór wszystkim 08:07, 11 sie 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

No taaaa ja sprawdzam wymiary palenisk, bezpieczne odległości od ognia, min długości kijów na kiełbaski ... i jak paleniska nie było tak nie ma ... a Ty szast prast i można ucztować

Buhahaha-Renia jesteś świetna
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:44, 11 sie 2017

Do góry
ren133 napisał(a)
A ogród bajeczny

Dzięki Reniu
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:43, 11 sie 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

Piękne zdjęcia

Dzięki
szkoda że to już tylko wspomnienie..............
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 00:06, 11 sie 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

Ja nie znalazłam niczego ... odkurzyłam tylko i prysnęłam mospilanem ... niestety wczorajszy oprysk szlag trafił ... taaaaka burza była!!!
nie mają ale.myśl ze to kwestia cZasu. ..
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 14:17, 10 sie 2017

Do góry
A ogród bajeczny
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 14:12, 10 sie 2017

Do góry
admete napisał(a)
Ostatni tydzień spędziliśmy z moimi chłopakami nad morzem, pogoda zrobiła się bajeczna.więc był plażing i skakanie przez fale

Ostanie zdjęcia są z 24 lipca...troszkę się pozmieniało, wczoraj pocykałam parę zdjęć.......ale czekam na dzisiejszy dzień gdzie zrobię dokładniejszy obchód.

Najgorsze jest to że wstałam dziś z bolącymi plecami, coś lędźwiowy mi dokucza a chciałam podlać róże, rh i wybiórczo kilka bylin nawozem.............chyba nie dam radu latać z konewkami

kilka fotek naszego polskiego morza..............

Piękne zdjęcia
Od nowa ... na przekór wszystkim 14:05, 10 sie 2017

Do góry
iwka napisał(a)
to chyba przez ten upał

a więc tak, możemy już kiełbaski piec u mnie błyskawica, ławki zrobione, palenisko gotowe, drzewa posadzone

haha sama się śmieję ze swojej głupoty

widok od strony garażu

No taaaa ja sprawdzam wymiary palenisk, bezpieczne odległości od ognia, min długości kijów na kiełbaski ... i jak paleniska nie było tak nie ma ... a Ty szast prast i można ucztować
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 10:14, 10 sie 2017

Do góry
siakowa napisał(a)
wyjdzie pewnie za 100 lat
A najgorsze że tam był plan na b ukszpany między innymi a tu cmA i trza szukac zamienników a nie ładować sporo kasy w nowe...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies