Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Margarete 21:26, 11 sie 2017

yolka napisał(a)
Zaglądam biegiem i muszę uważać żeby sobie nie przydępnąć wywieszonego języka.Ślicznie masz, u mnie też zaczyna być jesiennie

Dzięki - bronię się przed tą jesienią i używam sformułowania "dojrzałe lato"
Ja zwolniłam tempo, wysypiam się na urlopie, piję kawkę pod jesionem z widokiem na ogród, wieczorem winkuję na tarasie z przyjaciółmi przy zapalonych latarenkach - relaks całą gębą. Nawet w ogrodzie i w domu nie za wiele robię bo żar mnie ogranicza, okna umyłam, firanki zmieniłam, pranie, sprzątanie, koszenie trawnika zrobione....a teraz relaks, chillout czyli laba...jak zwał tak zwał ale taki czas należy mi się i już
Czekam na dzieci - od jutra dzieci, wnuki, goście, urodziny mojej wnusi i mojej mamy, gwar i zamieszanie...ale to takie fajne zamieszanie

A ty się trzymaj Jolcia i zwolnij troszkę i odsapnij - tego ci szczerze życzę !
Margarete 21:38, 11 sie 2017

Margerytka40 napisał(a)
Ja właśnie tę porę kocham w ogrodzie najbardziej. Kwitną ukochane hortensje,trawy są bujne i też niektóre zaczynają kwitnienie. Pięknie u Ciebie. Evergoldy jakie wypaśne,też je lubię. Ciekawe jakie będą u mnie po zimie bo dopiero pierwszy sezon je mam.

Dzięki Asiu - Evergold rzeczywiście ładne choć jak byś zobaczyła te naszej Reni - ren133 to tamte są dopiero okazy
Po zimie niestety nie są "wyjściowe" takie podżółknięte i podsuszone biedaki były, ale troszkę wyskubałam, troszkę przycięłam, nawiozłam i było dużo deszczu to się wybrały i cieszą tera, oko - bardzo je lubię - podobnie jak The Beatles które mam tu na fotce obok jednorocznych begonii. Niskie, niewielkie roślinki a fajnie wyglądają.
Pozdrawiam Asiu!
Mala_Mi 21:54, 11 sie 2017

Wiem jak to jest...

Dojrzałe lato.. oj szybko leci..
Krys 22:10, 12 sie 2017

Małgosiu piękny masz ogród w porze dojrzałego lata hortki sliczne ,trawy i placy przy grilu fajnie wyglad milego czasu z rodzina
an_tre 22:33, 13 sie 2017

Margarete napisał(a)

Małgosiu widzę, że kochamy takie połączenia
trawy i hortki komponują się świetnie, a czasami trafi się obok nich werbena patagońska i też jest świetnie
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Margarete 22:49, 13 sie 2017

an_tre napisał(a)

Małgosiu widzę, że kochamy takie połączenia
trawy i hortki komponują się świetnie, a czasami trafi się obok nich werbena patagońska i też jest świetnie

W tym roku werbeny mam niewiele ale też ją lubię z trawami.
Hortensje w trawach uwielbiam
Buziaki!
Margarete 22:49, 13 sie 2017

Dubelek!

To napiszę że dziś po wczorajszym deszczu cudownie wychodziły chwasty - wypieliłam pół ogrodu - nareszcie normalne temperatury i dało się podziałać w ogrodzie
Margarete 22:55, 13 sie 2017

Krys napisał(a)
Małgosiu piękny masz ogród w porze dojrzałego lata hortki sliczne ,trawy i placy przy grilu fajnie wyglad milego czasu z rodzina

Dziękuję. Na placyku będzie ławka...kiedyś, z teakowewgo drewna ....duża, elegancka jak w angielskich ogrodach, może w przyszłym roku jak uzbieram kasę
Margarete 22:56, 13 sie 2017

Mala_Mi napisał(a)
Wiem jak to jest...

Dojrzałe lato.. oj szybko leci..

Oj nie strasz Anek, nie strasz...
Ja wiem że już niedługo jesień ale teraz mam urlop i żyję chwilą
zawitka 08:26, 14 sie 2017

Napisałaś u Agi że masz ożankę czy ją warto zastąpić przetacznika ????? Masz może jakieś doświadczenie ??/ czy łapie mączniaka bo przetacznik od dołu jest brzydki .