Bogusiu trochę mnie ten śnieg zaskoczył Ale co by nie mówić śnieżna zima jest piękna W sumie to teraz może ze trzy tygodnie tak być.
Moi chłopcy mają od przyszłego tygodnia ferie. Teraz jeszcze jakieś targi szkół i wyjazdy na konkursy przedmiotowe, szybko zleci i dwa tygodnie laby.
Nigdzie w tym roku nie wyjeżdżamy, bo musza się choć trochę zmobilizować i zacząć czytać przed egzaminami
Aniu bardzo lubię mgłę, ale wczoraj cały dzień był od tego bardzo ponury. Jednak już wolałam ta mgłę niż to co dzisiaj zobaczyłam za oknem...
Tak, juz jest zdecydowanie lepiej. Od rana sprzątam, piorę i gotuję. Mam takie zaległości, że głowa mała...
Buziaki!
Kiedyś robiłam tartę z kwiatem dyni, ale nie bardzo był widocznytrochę ją za mocno przypiekłam
A kwiaty to można też z różnych warzyw i owoców wyczarować
Nawet z resztek do wyrzucenia...( jak się ma w głowie same kwiatki)
Agnieszka .....ja też ciągle próbuję od nowa z domowymi ....większość,które teraz pokazywałam to nowe nabytki ....a to w B...się skusiłam ,to w I...
storczyki rosną mi tylko na jednym zachodnim oknie ,kaktusy i inne kaktusopodobne na południowym ,a tą nową postawiłam na komodzie razem z paprotkami ....nie wiem czy uda mi się ją utrzymać ,jak ona taka wymagająca .....muszę zapamietać o tej wilgotności ciągłej ...ale jest piękna
a tymczasem spowrotem zima
a jak w Jurajskim ?...lecę na zwiady
Po świętach miałam ogromną przyjemność wykonywać makramę na targi dla pewnej niezwykle uzdolnionej florystki ślubnej... to się pochwalę (Zdjęcia nie moje... zapożyczone z internetu)