Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

ElzbietaFranka 11:31, 14 mar 2019

Milus napisalas u mnie, ze musisz opryskac rododendrony. A jaki powod tego pryskania przed jaka zaraza?

U mnie jeszcze nic nie pryskane przez ten wiatr. Znowu dzisiaj wieje w kazda strone, ale jest dosyc cieplo na term 11 na plusie.
Codziennie jestem u ciebie znowu cos wykombinowalas a ten material z lawenda to gdzie kupowalas?
danuta_szwajcer 17:46, 14 mar 2019

Milka napisał(a)

Wiunia, bez problemu sobie poradzą Do gazonów, to w końcu też donice, zapakowałam siewki młode, dziś mają 3 lata i super mi w tym roku zakwitły
popatrz
sadź

Witaj Irenko, bardzo dawno tu śladu nie zostawiałam ale spacerowałam i czytałam. Oj zdolna jesteś, masz tyle talentów. Piękne podusie i te szyte i te na drutach dla wnuków. Podziwiam ile juz pracy w ogrodzie zrobiłaś no ja nie jestem tak dokładna i wracam do miejsc po iles razy. Dzis obcinałam róze i zaraz ponawoziłam. Ciemierniki od Ciebie rosną ale nie wiem czy odpowiednie im miejsce dałam, bardzo powoli rosna. Pozdrowienia dla Zygmunta i przekaz, ze go podziwiam za kolejna cieżką prace i kibicuje za efekt koncowy, zapewne wyjdzie pięknie jak wszystko u Was Buziaki Ile przycinasz Angele?
Milka 17:51, 14 mar 2019

Ela- Franka, oprysk z nawozem, aby po zimie liście nabrały ładnego koloru, te co połamane, będę oprysk robić preparatem regenerującym, nim co tydzień. Oprócz rodków nic innego nie pryskam.
Dam jeszcze nawóz, ale najpierw muszę wyciąć, co muszę, wygrabić i dopiero, ale trzeba się śpieszyć, a pogoda nawet się wyklarowała, ale teraz lunął deszcz ze śniegiem i zwiałam. Ale nawet sporo zrobiłam, choć nie to co planowałam. Koło domu syf nawiany, bratki nie posadzone. Materiał w LM jest.

ciut coś sfociłam starym aparatem, ma uszkodzony obiektyw, więc zdjęcia takie sobie.

nie wiem czy w tym roku zobaczę, jak się otworzą, ciągle zwinięte, a mam ich całkiem sporo

forsycje prawie

Basilikum 17:58, 14 mar 2019

u nas tez forsycje prawie, moze w weekend zakwitna hm czas roze ciac
Milka 18:07, 14 mar 2019

danuta_szwajcer napisał(a)

Witaj Irenko, bardzo dawno tu śladu nie zostawiałam ale spacerowałam i czytałam. Oj zdolna jesteś, masz tyle talentów. Piękne podusie i te szyte i te na drutach dla wnuków. Podziwiam ile juz pracy w ogrodzie zrobiłaś no ja nie jestem tak dokładna i wracam do miejsc po iles razy. Dzis obcinałam róze i zaraz ponawoziłam. Ciemierniki od Ciebie rosną ale nie wiem czy odpowiednie im miejsce dałam, bardzo powoli rosna. Pozdrowienia dla Zygmunta i przekaz, ze go podziwiam za kolejna cieżką prace i kibicuje za efekt koncowy, zapewne wyjdzie pięknie jak wszystko u Was Buziaki Ile przycinasz Angele?

Hej Danusia fajnie, że też jesteś
To zdjęcie, co zacytowałaś, to 3- letnia siewka, powiem ci, że ciemierniki pod koniec drugiego roku dopiero nabierają rozpędu. Dziś malutkie lokowałam w docelowe miejsca, 6 sztuk, efekt dopiero za 3 lata będzie więc nie martw się nimi.
Dziś poro zrobiłam, tak się martwiłam, ale może za 2 tygodnie skończę.
Jak pisałam, lecę po kolei i tnę wszystko już, nie chce mi się wracać potem, bo grabienia od groma, regeneracja trawnika- psy masakrycznie zniszczyły.
Dzięki za pochwały mężusia pozdrowię.
Pergola będzie otwarta, mnie wkurzało, że ciemna i nic z niej nie widzę.
Angelę tnę krótko, musi się zagęścić, w tym roku dość radykalnie z niektórymi poleciałam, z innymi mniej.buź

a z moich wielkich pięknych buksów, czapeczki zostały, tu widać, jak kolejny wyciachałam, no i otwartą przestrzeń, szczebelki zdemontowane

cisy i buksy i trawy już tu, jeszcze róże jakoś ogarnę, trzeba je do pni dowiązać, nowe baty

Gruszka_na_w... 18:08, 14 mar 2019

Niby ciepło, bo 10 stopni na plusie, ale na zewnątrz żadna przyjemność przebywać. Krokusy u mnie też takie stulone.
Bardzo zgrabne podusie zmajstrowałaś.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Milka 18:08, 14 mar 2019

Basilikum napisał(a)
u nas tez forsycje prawie, moze w weekend zakwitna hm czas roze ciac

W niedzielę już zakwitną tnij Iza
Milka 18:10, 14 mar 2019

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Niby ciepło, bo 10 stopni na plusie, ale na zewnątrz żadna przyjemność przebywać. Krokusy u mnie też takie stulone.
Bardzo zgrabne podusie zmajstrowałaś.

No właśnie Haniu, temperatura niezła, ale wiatr i pochmurno, chyba krokusy skończą, zanim je obejrzymy.
Za podusie dzięki
Milka 18:15, 14 mar 2019

ogrodowe wszystkie w kondycji, kwiatostany prawie u wszystkich wycięte

bez koralowy Gold zaraz zakwitnie

montana Rubens już ruszył
Milka 18:21, 14 mar 2019

konwalnik nawet, nawet, buksy do cięcia, jakoś ćmę przeżyły
ale wszystkie moje bukszpany przez ćmę biedne
trawa zryta przez psy, został tylko mech

białe bodziszki rok temu tu przeniesione, całkiem zgrabne

brunery