Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 15:30, 11 gru 2018

Do góry
koliber napisał(a)
U mnie też podobne widoki

Pozdrawiam

A dzisiaj też u Was biało?

Ranczo Szmaragdowa Dolina 15:30, 11 gru 2018

Do góry
Dla Toszki cyknięte te cyprysiki, o których pisałam u sąsiada
Po suchym upalnym lecie dużo suszu mają, bo nie podlewane wcale, ale do wiosny zgubią i puszczą nowe przyrosty świeże
Szmaragdy obok w tym samym wieku co one, a o ile węższe

ten dół był przycięty prawie do samego pnia po dwóch sezonach już taki ładny

gałęzie przy pniu układ mają prawie poziomy

z bliska takie gałązeczki

Toszko jeśli rozpoznasz co za One będę wdzięczna
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 15:30, 11 gru 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
No i dobrze, od razu dekoracja świąteczna jestJa się wyrobiłam z nakryciem tylko 1/3 wrzosów, reszta czeka, może dziś mi się uda jak ze śniegu otrząsnęPocieszam się, że jeszcze będzie ciepło.

Ja mam jeszcze róże nieokopczykowane, rozplenice niepowiązane i tak ogólnie to dynie jeszcze dają po oczach
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 15:27, 11 gru 2018

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
No patrzcie u Was zima a u mnie zielono

A dzisiaj też u Was zielono ? Bo u mnie biało - drugi raz sypnęło w tym roku.

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 15:26, 11 gru 2018

Do góry
U mnie pod domem tak samo, w ogrodzie jeszcze nie wiem, ale pewnie też....
Za wcześnie ten śnieg jak dla mnie

Pewnie u Was też od wczoraj biało

Poprószyło wczoraj wieczorkiem, wracałam do domu w nocy, fajna śnieżyca mnie dopadła, takie wielkie płatki śniegu, jak w bajce

W przelocie rano do samochodu

Ranczo Szmaragdowa Dolina 15:20, 11 gru 2018

Do góry
Sarny znowu były pod sama siatką, ale ich w ugorze sąsiada nie zauważyłam i na fotce same umykające zady. Zając też był bo jeden klon od dołu popodcinany znowu, trzeba sypnąć antydzika, ale jak kiedy ja leżę?
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 15:19, 11 gru 2018

Do góry
U mnie większość porobiona torochę fotek ale nie całościowych
Ranczo Szmaragdowa Dolina 15:17, 11 gru 2018

Do góry
i pospolite kupione jako odpad świąteczy z marketu po 8 zł jeśli dobrze pamiętam ze trzy sezony temu, maleństwa były, a proszę jakie teraz..

to przewodnik tego świerka
gęsto gałązkami dookoła usiany, nie będę go ciąć raczej

to też takie odpadowe w lasku posadzone

ten pierwszy miał przez bażanty uszkodzony przewodnik, sam wypuścił kolejny
Ranczo Szmaragdowa Dolina 15:12, 11 gru 2018

Do góry
Co sie zaś tyczy ostatnich dylematów świerkowych ciąć czy nie ciąć. Potrzebę cięcia rozumiem jak najbardziej jeśli drzewko rzadkie, ale jak mam ciachać drzewko, które tak gęsto gałązki puszcza samo z siebie? Nie widzę takiej potrzeby ja osobiście.
Świerki kłujące srebrne

serby

Ranczo Szmaragdowa Dolina 14:53, 11 gru 2018

Do góry

Na kiermaszu nie zrobiłam żadnego bo były takie tłumy, że żywcem nie było jak nawet stoiska obfocić
Ranczo Szmaragdowa Dolina 14:51, 11 gru 2018

Do góry
Na wielu wątkach już czuć atmosferę świąteczną, czas i u mnie cos pokazać, a ponieważ z racji sytuacji nie mam czasu ani sił na dekoracje własne to Wam pokażę jak udekorowano w tym sezonie na kiermasz Rynek Główny w KrakowieCałe miasto opanował kolor srebrny, biały i niebieski.
Floriańska

Rynek

i wieczorem gdy światła zabłysną
...uDany ogród 13:40, 11 gru 2018

Do góry
Jak zobaczy, że dla siebie coś może znaleźć to będzie częściej zaglądał, zimą bażanty pod same domy podchodzą bo tak nie wieje i od budynków cieplej, bezpieczniej. A jak jeszcze stołówka jest wypaśna to coś dla nich zawsze spadnie

Sylwuś ja się zastanawiam gdzie one mieszkają? Za nami tylko taki kawałek pustej działki od sąsiada a tak same drogi i domy. Pola są daleko o lesie nie wspomnę...kawał drogi.
Ucieszył mnie bardzo, bo są śliczne i podobno przynoszą szczęście
Stołówkę ma może jeszcze wpadnie w gości

Miłkowo - sezon 2016-2022 13:18, 11 gru 2018

Do góry
mira napisał(a)
serdeczności - całusek leci łap

I wzajemnie:.....złapałam
To na pw napisz, kiedy skansen 19-wieczny chcesz zobaczyć i najnowocześniejsze zabezpieczenie kurnie ma rottków u mnie, na razie nie mordują, jest piękna asymilacja

pytanie, Mira, ściąć? one na wysokości 8m, mojego domu nie widać, ale jak wiatr, sypią brązem...uff...
Miłkowo - sezon 2016-2022 13:15, 11 gru 2018

Do góry
a tu taka dumna
trawa wtedy nie była trawą, koszenie było koszmarem
sprawdził nam się system zaczerpnięty z Irlandii; miałam okazje tam bywać dość długo i patrzyłam sobie, a oni co 5 dni i bez kosza..i tak skończyła się nasza udręka, z nowej kosiarki kosz wywaliliśmy od razu..
mnóstwo błędów popęłniliśmy, ale tak dumam, czy nowi co zaczynają, nie powiedzą, to samo za powiedzmy 10 lat, a może mniej

prawie tu

i foto wyspy z gruzem
tu koleżanka doradzała, oparłam się radom i zrobiłam po swojemu, ona miała doświadczenie, najlepsza i wiodąca szkółka, ja nie
ale moje się sprawdziło w praktyce
nie mam tu nic pracy, a efekt jest co rok

i przejście między wyspami z gruzem powodziowym, moje nasadzenia się sprawdziłynie mam tu pracy i co ciekawe, te rośliny, mam je powtórzone w ogrodzie, zupełnie inaczej potrafią się zachowywać...
Słoneczny Ogród 13:09, 11 gru 2018

Do góry
gosika67 napisał(a)
Ale kolos, gdzie ją wyeksponujesz?

To nie dla mnie, nic nie jest dla mnie...
Tylko ten stroik udało mi sie zrobic w międzyczasie, reszta ma właścicieli.

...uDany ogród 13:02, 11 gru 2018

Do góry
AgataM napisał(a)

Ten gość bardzo pasuje do Twojego ogrodu

Aguś do mojego tak, ale tu u Mamy to centrum "wioski", nigdy takie się nie zdarzały. A tu proszę pojawił się taki przybysz

Miłkowo - sezon 2016-2022 12:58, 11 gru 2018

Do góry
mira napisał(a)
Widzę, że na wspominki Cię wzięło. Taki czas teraz. A ogladanie jak bylo i co się zrobiło poprawia humor i daje radość.
Ja wczoraj odgrzebałam fotki z 2008 i nie mogłam się sama naogladać - hehe ile już nie ma a co nowego jest i dlaczego nie ma hehe

Ja też wolę fotki w ręce - zrobiłam właśnie 2 albumy foto z rodzinnych spotkań i już sprezentowałam - ile radości było. Dziś przyszedł fotoobraz też na prezent. Może popróbujesz.

pozdrawiam

Nio, jakby ciut, bo stale to samo widzisz na ogrodzie, ciągle coś się chce, a jak choć na chwilkę się cofniesz...to widać, że w miejscu nie stoisz
Niezmiernie mi miło, że zaglądasz, uwielbiam czytać cię, no i fotki również
Ja jakiś czas temu, bodaj 2014r, wywaliłam wszystkie obrazy na klatce schodowej, jest idealna do ekspozycji dzieł sztuki i co tam po drodze...
..odszukałam ważne foty, migawkę chwili, zaklęte uśmiechy, niepowtarzalne momenty, zrobiłam z tego ogromne fotografie, w specjalistycznym zakładzie i ...wywaliłam wszystko inne, mam na ogromnej powierzchni nas, w różnych latach, momentach...idę i patrzę, staję i wspominam...mam nadzieję, że dzieci i wnuki tego nie wywalą
Nie robię albumów, ale czasami idę i kilka fot wybieram, 5-8, jako prezent, a raczej dodatek, każdy to chyba cenimoi tak, dziękuję i pozdrawiam Mira...jak myślę o naszym spotkaniu ostatnim, to jakby 100 lat minęło, zapraszam, może wpadniesz, mam najpiękniejsze skansenowskie widoki za murem z epoki 19 w...oczywiście w nowym sezonie
Kwiaty we włosach 12:52, 11 gru 2018

Do góry
Aniu dziękuję, koty zawsze się potrafią urządzić, chętne do pokazów, jestem w domu , mam 1 dzień urlopu, muszę jeszcze wygrabić resztki liści z trawnika aby nie gniły, bo mokro, wyciągam też wszystkie pierdoły świąteczne, stroję chatę i przed chatą.

Jeszcze ogrodowo.

Ptaki nie wszystko jeszcze oskubały

Słoneczny Ogród 12:52, 11 gru 2018

Do góry
MonikA napisał(a)

Łał szalejesz kobieto, jak zobaczyłam hurtowe ilośći wianków itd to pomyślałam, że handlujesz ładne cudeńka.

A ta bomba to z czego? ogromna

Też robiłam skrzaty i ze skarpet i wianki na kiermasz dzieciom do przedszkola

Dobrze pomyślałaś. Ale na kiermasze do szkoły też oddaję, czy na wystrój klasy, to juz tradycja, dobrze mnie znają, wiedzą gdzie się uśmiechnąć

Duża bombka ze styropianu forma, tak jak i pozostałe.
Jeszcze do tego kompletu robiłam 3 szt takie duże jak arbuzy, czyli też takie maxx.
Cena formy zabójcza, kupowałam przez internet za jedyne 55zł,taniej nie było ale pod klienta, więc ok.

Fajnie, że też robiłas na kiermasz, fajny gest, troche zabywy i później też się będzie wspominać.

...uDany ogród 12:48, 11 gru 2018

Do góry

przybył tez dość niecodzienny gość jak na ten ogród

Ten gość bardzo pasuje do Twojego ogrodu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies