Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dwa ogrody

Dwa ogrody

Nikita 10:24, 03 sty 2019

Mariolko, bajeczny dom stworzyłaś na te święta, pełen uroczych skrzatów i cudownych białych jelonków. PRZEŚLICZNIE!!! U Ciebie zawsze jest prześlicznie, ale w tym roku nadzwyczaj magiczny i zaczarowany klimat.
Rench 20:03, 04 sty 2019

Śliczne dekoracje !
Skrzaty na schodach fantastyczne, ale jesteś zdolna.
Pozdrawiam w Nowym Roku
sylwia_slomc... 22:38, 04 sty 2019

Fajne te krasnale
Gruszka_na_w... 16:57, 05 sty 2019

Do siego roku Mariolko! Obyś wciąż miała chęci i siły na kojenie naszych ocząt widokiem swego rękodzieła,
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Tamaryszek 13:05, 16 sty 2019

Witam w nowym roku i życzę samych dobrych dni!
Zaśnieżony ogród śliczny, widać dlaczego warto zostawiać uschnięte byliny. Twoje rozchodniki stoją tak sztywno nawet pod śniegowymi czapkami, moje jakoś się rozkładają. Może ziemię mają za żyzną?
Nikita 22:26, 21 sty 2019

Macham Mariolko.
Już niecierpliwie dreptam w oczekiwaniu na wiosnę.
paniprzyroda 22:35, 21 sty 2019

Anabuko, Margarete, Agata M, adkawi, ryska, gosika 67, Margerytka 40, Bogdzia, Nikita, Rench, sylwia_słomc... - dziękuję za odwiedziny i zostawione życzliwe słowo
Odzywam się po przerwie, więc wybaczcie hurtową odpowiedź..
Święta były i minęły, choinkę właśnie rozebrałam, powoli chowam też resztę dekoracji.
Zimy i śniegu u mnie jak na lekarstwo, do ogrodu nie wychodzę, bo szarzyzna totalna i mrozi tę gołą ziemię.
Oko cieszą jedynie pelargonie przechowywane na parapecie, mają się całkiem dobrze.
Tamaryszku, samych dobroci w Nowym Roku Tobie i wszystkim zaglądającym. Podobno lepiej późno niż wcale
Rozchodnik to nn, trzyma pion zawsze, w przeciwieństwie do innych odmian i żyzność gleby chyba nie ma tu znaczenia.
Haniu, dziękuję. Tym się teraz zajmuję.
Ten zimowy wolny od ogrodu czas jak co roku przeznaczyłam na robótki. Właśnie szyją się anioły.
Zapragnęłam wrócić do tych ulubionych, ale we własnej wersji.
tu jeszcze na roboczo

Gabriela 00:16, 22 sty 2019

Czekam na ciąg dalszy anielskiego hand made...
Basilikum 15:24, 24 sty 2019

Margarete napisał(a)

Ja nawet choinki w tym roku nie mam bo sztucznej nie mam - nigdy nie kupiłam, zawsze kupowałam żywe odkąd mam własne gospodarstwo domowe ale w tym roku wyjechałam na Świeta w góry juz w sobote 22.12 rano a wróciłam dzis wiec szkoda by mi było ubrac choinke, zostawic na tydzien a teraz tylko zbierac opadłe igły.

mam co roku ten sam probem, bo jezdzimy na swieta do rodzicow do Pl wiec czasami tlko mamy taka w doniczce, ktora potem sadzna jest w zagajniku. W tym roku dostalam w prezencie taka z listewek, niby sztuczna a jakby nie bdzie teraz zastepstwo robic jak my bedziemy w podrozy.

Mariola sliczne te uszyte dekoracje ciekawa jestem laleczki
paniprzyroda 22:45, 24 sty 2019

Gabrysiu, mówisz i masz
Izo, fajnie, że podobają Ci się dekoracje, wszak profesjonalistką jesteś w tym temacie, aż strach wrzucać zdjęcia ale ryzyk fizyk, ładuję