Dzięki Gardenarium, tak właśnie myślałam. Jakoś tak bratki nie bardzo, kojarzą mi się pogrzebowo, cmentarnie. Chyba zadowolę się próbą rozmnażania sępolii (fiołków afrykańskich) na oknie.
Dziwne, oni blokują widocznie takie wyświetlanie. To zawsze tak było od 5 lat to obserwuję. Wątki początkowe są puste. Mają swoje sposoby. Jak chcesz napisz do Ronina. Może będzie umiał wyjaśnić technicznie dlaczego tak jest. Moje zdjęcia też zniknęły.
Moja rada brzmi, po to mamy swój serwis żeby wklejać przez nasz serwis, wtedy nie będzie problemu z żadnym innym obcym serwisem i pretensje można zgłaszać do nas. Za cudze serwisy i ich działanie nie odpowiadamy.
Danuś, jeśli je posadzę jeden obok drugiego i od początku będę ostro cięła jest szansa, że po jakimś czasie zarosną te wolne przestrzenie u podstawy i zrobi się jednolity ekran?
Obetnij ze wszystkich stron, zrób regularną kulę, bo jak nie obetniesz któraś z gałązek będzie chciała stać się przewodnikiem i pójdzie w górę, jak natura przykazała Karol, nie kombinuj Bo przekombinujesz.
Albo cięty, albo poczochrany, nie ma kompromisu, że pół na pół. Mam je w wielu ogrodach i systematyczna jedynie pielęgnacja stworzy wizualnie dobre wrażenie.
Tak, mam doświadczenie i dokładnie tak duże już przesadzałam. Powinno się przesadzać gdy ziemia jest wilgotna, w czasie suszy wszystko się z korzeni obsypie.
Po przesadzeniu podlej, możesz zacieniować.
Jeśli zniekształci się - przytnij.
Ja np te bukszpany z żywopłotu przycięłam w kostkę.
Stare zdjęcia, ale widać że nawet gołe gałęzie nie przeszkadzają
Można z nasion rozmnażać. Trzeba prażyć ziemię (zarodniki grzybów gina) i wietrzyć wysiewy, ponieważ młodziutkie siewki przewracają się z powodu zagniwania. Lepiej kupić od razu dorosłe okazy.
Nie warto, ale możesz przerobić ten temat. Ja już przerabiałam skutecznie, żeby go nie sadzić. Jest tyle lepszych bylin i bardziej widocznych. Na murki, w szczeliny, między kamienie, ale do ogrodu szkoda miejsca.
U mnie generalnie dorzuciło śniegu wtedy, sporo więcej. Są wielkie czapy. Świata i kształtów nie widać. Zasypało, co w sumie dobre jest, bo chroni przed mrozem.
Image Shack wygasa czas zdjęcia. Wszystkie zdjęcia początkowo wklejane poznikały. Ale to nie z naszej winy. Poznikały w darmowym hostingu. Dlatego zalecamy i zrobiliśmy własny automat. Dlaczego, pytaj w ImageShacku.
Ja swoje powymieniałam, ale większość z roku 2010 poznikała. A jak ktoś wkleja teraz, to też poznikają.
Po to jest nasz automat żebyś miała a nie żeby było to zależne od kogoś.