Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W kamiennym kręgu od początku 22:09, 18 mar 2024

Do góry
Teraz w mojej pracowni powstaje palma
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:50, 18 mar 2024

Do góry
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:49, 18 mar 2024

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:48, 18 mar 2024

Do góry

W kamiennym kręgu od początku 21:48, 18 mar 2024

Do góry
GorAna napisał(a)
Szydełkowe jajka

No cudeńka Wiem ile to jest pracy i przyznam, że są naprawdę cudne, podziwiam
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:48, 18 mar 2024

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:47, 18 mar 2024

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:46, 18 mar 2024

Do góry

Ogródek Gosi 21:45, 18 mar 2024

Do góry
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:45, 18 mar 2024

Do góry

Ogródek Gosi 21:45, 18 mar 2024

Do góry
Ogródek Gosi 21:44, 18 mar 2024

Do góry
vita napisał(a)
Ten ostatni cyklamen, rozumiem zasiedziały egzemplarz? To coum, czyli wiosenny? Piękne liście, wysiał się może? Bo mój domniemany coum wysiał się, ale nie zakwitł, a powinien
Miniaturowe borówki? A jak u nich z zapylaniem?

Tak to cyklamen „Christmas Tree Leaf Alba” wiosenny. Miałam jeszcze Albissimum, ale ten mi przepadł.
Po rozmowach z uprawiającymi cyklameny dziewczynami doszłyśmy do wniosku, że posadziłam za głęboko. Mój wysiał się, ale ma tylko jeden listek, więc poczekam na łączkę.
Za to Christmas się nie wysiał w ogóle.

Teraz czekam na lepszą pogodę, żeby posadzić nowe zakupy.
Miniaturowe borówki maja tak samo jak te normalne. Mam dwie odmiany, więc powinno być ok. W jednej mam odrost, więc ukopię i zrobię kolejny krzaczek. Mają malutkie, ale bardzo słodkie owoce. Szkoda, że u mnie nie ma miejsca na prawdziwy jagodnik.

Ela76 napisał(a)
Z tego co czytam to róże mocno oberwały tej zimy. Myślę że to wina nie mrozu a zimnego wiatru. U mnie nie lepiej. Pocieszam się że powoli się odrodzą. Muszę się przeznać że troszkę jestem rozczarowana tą wiosną . Za zimno jak dla mnie.Jak tu coś zrobić na takim wygwizdowie...Jeszcze snieg zapowiadają. No katastrofa i tyle.

Nawet mi się nie chce nic mówić na temat pogody.
Nawet skończyłam odliczanie, bo się wściekam jak patrzę na prognozy długoterminowe.
Tego właśnie się obawiałam, że po takim pieknym lutym, będzie długie przedwiośnie.
Myślę, że róże oberwały z dwóch powodów. Po pierwsze jesienią było długo ciepło, a potem przyszła nagle zima i tak jak pisze Jola, wieją bardzo zimne wysuszające wiatry. Nie ma śniegu, który by okrył róże przed nimi.

Joku napisał(a)
Szkody na różach też mnie zdziwiły, w zeszłym roku było podobnie. Niby zimy łagodne a jednak sporo gałązek przemarzło.
U mnie dzisiaj cały dzień popaduje śnieg, topi się zaraz ale do rana może być biało.

Jolu, zgadzam się w 100%, dodam jeszcze nagłą zimę w zeszłym roku.
Pogoda straszna. Na dokładkę ten lodowaty wiatr wdzierający sie wszędzie.

April napisał(a)
Piękny dzień? co ty gadasz? U mnie zima. W sobotę deszcz, burze i ulewy. W niedzielę grad i śnieg. Coś tam porobiłam ale niezbyt wiele.
No i cyklameny mi wykupili te co chciałam

Jola, w sobotę u mnie było przepięknie. U Ciebie nie?
Dzisiaj faktycznie zima, wczoraj zresztą też.
W sobotę miałam tylko deszcze przez pół godziny, poza tym cały dzień świeciło słońce.
Jola, zobaczymy co da się zrobić z tymi cyklamenami. Nie obiecuję na pewno, ale zobaczę.
Ja tez dopiero na początku cyklamenowej drogi

Dzisiaj, jak pewnie wszędzie było straszliwie zimno.
Miałam zaplanowany urlop na prace ogrodowe, ale śnieg, zimno i wiatr skutecznie uziemiły mnie w domu. Zrobiłam więc wiosenne porządki w domu. Oczywiście nie w całym, Zdołałam ogarnąć gruntownie tylko jeden pokój i trochę zrobić ogólnych porządków.
Jutro i pojutrze zaraz po pracy jestem zajęta, może w czwartek uda się posadzić cyklameny. No i w warzywniku mam mnóstwo roślin zadołowanych jesienią. To jak nie ja. Zawsze miałam sadzenie ogarnięte przed zakończeniem sezonu.
Nawet już nie pamiętam co gdzie miałam sadzić

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 21:41, 18 mar 2024

Do góry
Patrycja
wg mnie masz za płytkie doniczki. Ja zostawiam nad ziemia tylko 1 oczko. 2 oczka daje do ziemi.

Z mojego doświadczenia wynika że korzonki będa z tych oczek wychodzić. Nie z pnia.
To foto z sierpnia, patyków które siedziały w ziemi od lutego.

Te listki teraz nie rosną teraz z wody tylko z soku w patyku. On nie wyżywi tylu liści.

Nigdy mi listki nie obsychały w ziemi. Teraz robie w wodzie i widze że to nie jest najlepszy sposób.
Moje też powsadzam do doniczek do ziemi. Ja je ukorzeniam w doniczkach po różach bo są wysokie albo po kwiatach ciętych z biedry.

Nie gniewaj się że się wymądrzam .
Chciałabym bardzo aby Ci się udało.

Więc obetnij i zostaw po jednym oczku nad ziemią
albo
przełóż do głębszych doniczek.

Dobrze że masz te tacki. Wlewaj do nich wodę żeby ziemia była ciągle mokra. Postaw na dworze w półcieniu.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:37, 18 mar 2024

Do góry

Przerwa na kawę... 21:35, 18 mar 2024

Do góry
inka74 napisał(a)
Wykorzystując piękny dzień i w miarę pogodę na plusie odwiedziłam dziś rezerwat przyrody Śnieżyczki. Zbierałam się do tego od roku. Raz w roku przez kilka tygodni spory teren zamienia się w prawdziwy dywan z przebiśniegów. Niesamowite wrażenie. Zresztą zobaczcie same...

Inka - piękne te łany przebiśniegów. Zainspirowały mnie...zresztą zobacz sama...
łany krokusów w moim mieście
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:34, 18 mar 2024

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:34, 18 mar 2024

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:33, 18 mar 2024

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:33, 18 mar 2024

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:32, 18 mar 2024

Do góry

Czujesz wiosnę w powietrzu?

Zacznij od nowa z naszymi unikalnymi projektami ogrodowymi! Odwiedź nasz sklep online i wybierz projekt, który odmieni Twój ogród

Są rabaty tematyczne, są prawie całe ogrody, czyli rabaty skomplikowane i rozbudowane. Każda rabata ma opis, podane wymiary i kolorystykę. Wizualizacja pokazuje fragment rabaty/ogrodu

https://sklep.ogrodowisko.pl/

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies