Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielony Chram

Zielony Chram

Darecka 07:16, 01 lis 2024

Darecka 07:16, 01 lis 2024

AgaBoso 07:44, 01 lis 2024

Mo piękna jesień i te bukiety!
Super pomysł z tą siatką cieniująca. Myślisz, że 80% będzie ok czy za ciemna? Mam taką i zalega nieużywana.
Darecka 08:09, 01 lis 2024

Hej Aga, myślę, że 80% to będzie za dużo jednak, z tego, co wyczytałam 55- 60% jest optymalną opcją do uprawy większości warzywek
Kordina 12:02, 01 lis 2024

Darecka napisał(a)
Piórkówka w tym roku daje czadu, szkoda, że nie potrafię zrobić jej bardziej korzystnego zdjęcia, bo w naturze wygląda o wiele lepiej

Daria, ale fajnie się zagęściło u Was
Czy pamiętasz nazwę gatunku tej różowej dalii? Mama chyba taką samą i dopiero zaczęła kwitnienie.
4 panny na wydaniu, że ho, ho, pewno znajdą sobie jakiegoś partnera w postaci chochoła
Darecka 13:46, 01 lis 2024

Hej Bożenko, jeśli chodzi Ci o tą w wazonie, to jest to dalia Christine
Kordina 15:26, 01 lis 2024

Daria dzięki, już znalazłam, moja to Dalia - Blue Wish
Rumianka 15:13, 02 lis 2024

Gdzie zajrzę, to wszędzie kolorowa jesień...całe mnóstwo piękności. Widzę, że masz już powiązane snopki miskantów, a ja dopiero w poniedziałek planuję to zrobić, o ile nie będzie padało.
Przed pergolą masz piękne "panienki" w jesiennych sukienkach...piękne, że ach
Alija 15:40, 02 lis 2024

Darecka napisał(a)

Daria, ale fajna miejscówka, aż się chce wprosić na kawkę.
W ogóle kolorowa, piękne jesień u Ciebie, cudne dalie i tyle ciekawych różności.
nicol21 21:44, 07 lis 2024

Darecka napisał(a)

Cześć Nicol!
Pewnie, mogę szczerze polecić naszego poliwęglanka, testujemy go od lutego 2023 i jak dotąd jesteśmy mega zadowoleni. Wzięliśmy standardowy rozmiar, czyli 3x6m, o grubości ścianek 4mm i na prawdę daje radę. Wrzuciłam Ci ofertę z alledrogo na priv- patrzę i oczy ze zdumienia przecieram, bo zamiast zdrożeć, to jest o 460zł tańszy niż w tamtym roku . My braliśmy opcję samodzielnego montażu, jeśli masz (macie) podstawowe umiejętności techniczne, typu "wiem, którą stroną trzymać śrubokręt" na pewno dacie radę złożyć ją sami- trzeba przyciąć arkusze na drzwiczki. Dodatkowo, osadziliśmy ją na betonowych bloczkach (te są wkopane w ziemię), do których przykręciliśmy drewniane podpory jako bazę. Do tego polecam jasnozieloną siatkę cieniującą (stopień zacienienia 60%) o gramaturze 62g/m2 (5x6m wystarczy, aby zakryć taki tunel, jak nasz)- dzięki temu młode sadzoneczki się nie przypalają na słonku. Naciągnęliśmy ją na zewnątrz tunelu i wykorzystaliśmy śruby montażowe do poliwęglanowych arkuszy- działa jak ta lala .

Fantastycznie! dziękuje CI bardzo za opis i za zdjęcia!!! Nic tylko nad lubym popracować. 3x6 to nie zmieszczę,ale takie coś na 4m długości to myślę że ok.
Cena z wiosny 2023 wcale mnie niedziwi - świat nadal był w mocnym szoku i wszystko szalało, braki w dostawach etc. teraz się trochę ustabilizowało.

Nic tylko nad lubym pracować zimą

Jeszcze raz dzięki.
Technicznie też dajemy radę.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies