Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Działka prawie w Borach Tucholskich 16:48, 03 gru 2018

Do góry
Kasya sosna to prawdopodobnie Winter Gold a kocica fakt nie do podrobienia nawet gdy na chwile wyskoczę do sąsiada za płotem (w celach rozmaitych) to przychodzi i daje mi znać ze pora już wracać

W moim małym ogródeczku - Dorota 16:47, 03 gru 2018

Do góry
Agania napisał(a)
Twoje serca piernikowe są jedyne w swoim rodzaju...czy ten domek do schrupania...wygląda smakowicie
Torciki jak żurnala
Dziękuję
Te domki można schrupać, w nich zawarłam wszystko co najlepsze. W 100% jadalne.

...uDany ogród 16:45, 03 gru 2018

Do góry
Muszę zdecydowanie przerobić front ogrodu i dosadzić traw, one teraz są niezastąpione i może czegoś o czerwonych pędach. Derenie są za duże macie jakieś inne propozycje?

Tu gdzie są trawy wygląda zdecydowanie ładniej

Za drzwiami do ogrodu... 16:44, 03 gru 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Aniu zaglądam.
.
Róże nie powinny zmarznac. Dadzą radę.
Teraz też trochę odwilży coś można jeszcze zrobić.
Już przeziębienie minęło ?

Ja u Ciebie też jestem na bieżąco,z otwarta buzią śledziłam akcję strażaków,dobrze że tak pomyślnie się skończyła
Trochę popadało i jest na plusie i dobrze, że mocno nie wieje jak piszą dziewczynyAle ja siedzę w domciu,zatoki nie odpuszczająZ przygotowaniami świątecznymi też czekam na więcej mocy
Próbuję się zmobilizować oglądając zdjęcia a poprzednich lat:
W moim małym ogródeczku - Dorota 16:43, 03 gru 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)

no Dorotko widzę ,ze twoje uzdolnienia są wysoko elastyczne w roznych kryteriach.
I w dekoracjach.I w ogrodzie.I w piernikach!!
wyglądają rewelacyjnie.
Tak mi mów.....

Dziękuję ślicznie, dostałam wypieków na twarzy.

...uDany ogród 16:39, 03 gru 2018

Do góry
Przed chwilą wróciłam z ogrodu, pogodowo późna paskudna jesień. Pada i wieje zimny wiatr.
Wreszcie spadły wszystkie liście z wierzby płaczącej, ale było za mokro żeby złapać za miotłę, czy grabie. Zastanawiam się, czy w trakcie tego ocieplenia będzie jeszcze sucho, czy będzie cały czas padało?
Zobaczymy Chciałabym jeszcze całość posprzątać.
Wkrótce zakwitną kaliny
Bodnantska Dawn już ma bardzo nabrzmiałe pąki i Wonna December Dwarf, tą mam pierwszy rok i jest obsypana pąkami Bardzo się cieszę, że trochę ożywią ogród. Jest teraz bardzo posępnie i smutno...

W moim małym ogródeczku - Dorota 16:38, 03 gru 2018

Do góry
AgataM napisał(a)
Pierniczki wyszły Ci rewelacyjnie Misternie wykonane...Piękne
Dziękuję, gdybyś zrobiła na pewno wyszły by Ci jeszcze ładniejsze. Wiem, że nie masz na to czasu, a to jednak dość pracochłonne zajęcie. Część najładniejszych już zmieniło właściciela, poszły na drobne upominki.

Ranczo Szmaragdowa Dolina 16:34, 03 gru 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Nie przesadzam pisząc, że za chwile trawy nie będzie

a tu lepiej widać proporcje i wysokość kopców, w rabacie wiadro normalnej wielkości( zakrywa piwonie drzewiastą, bo zakopcowałam, ale ciut wystaje, na owijanie za niska więc dostała wiadro bo było pod ręką), duże wiadro do porównania wysokości

Szły chmury śniegowe, ale nic nie nasypało, wierzby już wyższe od szałasu

Chyba będziesz miała fajną ziemię na wysiew trawnika
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 16:31, 03 gru 2018

Do góry
Inne miejsca, a było to upalne lato stulecia. Można? można

W moim małym ogródeczku - Dorota 16:30, 03 gru 2018

Do góry
mirkaka napisał(a)
bardzo ładne wianki uwiłaś, a domki ze styropianu śliczne, nie pomyślałbym nigdy że to ze styropianu, świetne wyglądają jak naprawdę otynkowane
Dziękuję, ja mam bardzo dużo czasu,( chyba jedyna na całym O) więc wymyślam sobie zajęcia, które mnie nie męczą, a przyjemnie zajmują czas. Dwa lata temu padła nieprzychylna diagnoza i uziemiła mnie w domu, więc staram się rozwijać to na co kiedyś nigdy nie miałam czasu.
Dziś wszystkich zaglądających częstuję wirtualnie moimi pierniczkami.

...uDany ogród 16:29, 03 gru 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Wschód słońca, światło świecy i łuna na zachodzie - kręci się ten nasz grudniowy czas wokół światła. Uwielbiam dzień św. Łucji, choć to nie nasz zwyczaj, jednak mile rozjaśnia oczekiwanie na równonoc.

Ewuniu lubię zimowe światło i to na niebie, i świec, i kominka którego mi bardzo brakuje
Ciekawe to święto, własnie czytam sobie o nim

A to już dzisiejsze 5 minut ze słońcem, po tym jak wyszło schowało się, a niebo przykryło się burą szmatą...

Ogródek Iwony II 16:29, 03 gru 2018

Do góry
Aurelllia napisał(a)
Przyszłam od Eli. Witam się miło
Iwonko zostaję tutajjjjjjjjj Pięknie u Ciebie
Zaczynam czytać wątek od początku.

Aurelio, witam Cię serdecznie.
To mój drugi watek. Już bardziej dojrzały. Pierwszy zaczynałam, jak postanowiłam, że ogród przekopię To było po tym, jak przypadkiem weszłam na Ogrodowisko, przeczytałam kilka wątków i doznałam szoku, że można mieć takie ogrody. Myślałam, że to tylko na obrazkach tak się ma. A tu się okazuje, ze jak się człowiek postara i wymyśli sobie plan na swój kawałek świata, to potem na wakacje nie chce się wyjeżdżać z ogrodu Trochę wsparcia, trochę kasy i własna praca. Moje dzieci nie rozumieją, że można się bawić w ziemi. Zapomniały już, jak w piaskownicy się bawiły Dobrze, że M mnie wspiera.
Dla Ciebie kawałek mojego listopadowego świata...

Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 16:26, 03 gru 2018

Do góry
Oto moje doświadczenie

Kompost nawet nie przesiany za bardzo, widać kawałki kory. Grubo, prawie nie widać zielonego. Potem woda i koszenie. Bez dobrego żarcia, wody pod dostatkiem obficie, i bez koszenia przynajmniej co tydzień (staram się kosić co 4 dni) nie będzie soczystego trawnika.

Przed:

Po:

W moim małym ogródeczku - Dorota 16:22, 03 gru 2018

Do góry
anpi napisał(a)
Piernikowe serducha chwytają za serce...przepiękne i takie orginalne
Dziękuję, bardzo miłe słowa Dziś zrobiłam kolejną porcję ciasta piernikowego. Za dwa dni będę piekła następne gwiazdeczki i serducha, którymi udekoruję choinki na komodach. Wizję już mam, oby zrealizowana wyglądała tak jak w mojej wyobraźni.

W moim małym ogródeczku - Dorota 16:17, 03 gru 2018

Do góry
Urszulla napisał(a)

U Ciebie przed świętami można tyle drobiazgów oglądać podobają mi się te domki

Cieszę się, że Ci spodobały się te domki. Mam zamiar wykorzystać je w zimowej dekoracji, ale jeszcze nie mam sprecyzowanego pomysłu.
Dla zaglądających wstawiam pierniczki, może komuś przydadzą się jako wzór do dekoracji.

Ogródek Iwony II 16:16, 03 gru 2018

Do góry
anpi napisał(a)
Śliczny ten adwentowy wianek ,te numerki sama produkowałaś ,czy zakupione ze świeczkami?
Przymrożone trawki cudowne,ciekawe jak moje przetrwają na drugi rok ,żeby doczekały takich efektów.

Aniu, numerki wycięła mi koleżanka. Robi piękne kartki, miałam kłopot z numerkami, najpierw chciałam świeczki z numerkami gotowe, to się skończyły. Kupiłam najtańsze.
Przy okazji doczytałam, ze świece powinny być 3 fioletowe i jedna różowa i czerwone kokardki i wianek okrągły. To wg tradycji adwentowych. Wszystko jest symbolem. Na drugi rok lepiej się przygotuję, pierwszy raz zrobiłam wianek z igliwia.

Trawy, jak nie zgniją, to powinny dać radę. Zeszłej zimy wypadł mi jeden miskant, za blisko jego z rynny wypływała woda i ten biedak nie dał rady...

Ogródek Iwony II 16:10, 03 gru 2018

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Dziś puścił mróz.
Zrobiłam pierwszy wianek adwentowy, a wczoraj upiekłam pierwszą porcję pierniczków - do podjadania

Zapachnialo świetami
Zachcialo mi się w tym roku zrobic dojrzewające ciasto na pierniczki bo nigdy takiego nie robiłam
Działka prawie w Borach Tucholskich 15:02, 03 gru 2018

Do góry
ZbigniewG napisał(a)

...............................................................................".. czy te oczy mogą kłamać ..."

Sosna prawie jak moja ale pysio niepowtarzalny
Za drzwiami do ogrodu... 15:01, 03 gru 2018

Do góry
anpi napisał(a)
Cieszę się,że zaglądacie.U mnie jakaś niemoc przeziębieniowa nadal i nic twórczego się nie dzieje.Myślę o ogrodzie,czy on też odchoruje moje przeziębienie bo przez nie, nie opatuliłam go jak trzeba Najbardziej szkoda by było tegorocznej róży New Dawn,miałam trochę zabezpieczyć chociażby stroiszem,puściła takie długie pędy na pergoli.

We wrześniu była na górnej części pergoli:

Kwitła w październiku:

Jeśli ją trochę przygniesz do poziomu (jeśli się da mogłabyś ją poprowadzić spiralnie dookoła) to róża wytworzy krótkopędy i obficiej zakwitnie

Za drzwiami do ogrodu... 14:54, 03 gru 2018

Do góry
gogo napisał(a)
Ja też nie opatuliłam róż pnących
To ich druga zima, myślę, że już się zahartowały.
Aniu, zajrzyj do mnie na tę moją choinkę i na zrobioną następną.
Czekam na opinię i podpowiedź, co trzeba poprawić.

A w pierwszą zimę opatulałaś róże?Później to może trochę drewnieją te łodygi?
Choineczki obejrzałam i pewnie będę podziwiać u Was ,bo jakoś nie mam weny...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies