Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Za drzwiami do ogrodu...

Za drzwiami do ogrodu...

anpi 23:03, 16 sty 2019

Dana u nas dzisiaj słonecznie było i spokojnie,powyżej zera,
ale śnieg jeszcze nie odpuszcza.
U mnie w tym roku priorytetem będzie trawnik ,a z romantyczniejszych rzeczy,to myślę nad ciekawym i uroczym w odbiorze punktem widokowym z drzwi w murze.Dwa kolejne srebrne świereczki poszły na choinki świąteczne więc otworzyła się większą przestrzeń otwierającą szerszy widok na boki,więc chciałabym by na wprost skupić wzrok na czymś naprawdę ładnym i to o każdej porze roku,a przynajmniej przez lato i jesień
anpi 00:54, 17 sty 2019

Doroto mnie jakoś oczko nie kusiA taka kałuża bezproblemowa,choć chyba powinna być bardziej w cieniu,bo kamienie w niej zielenieją.
basia3012 14:03, 17 sty 2019

Aniu, piękne zmiany w twoim ogrodzie. gratuluję. Ten murek z drzwiami i przepięknym oknem to zachwyca mnie cały czas. Dobrze, że masz go w swoim Avatarku. A rabata po zamianach i z tymi ławeczkami półokrągłymi to jest coś pięknego. Tylko pozazdrościć.

A jeśli chodzi o odcinki Maja w ogrodzie to bardzo chciałam je obejrzeć tylko nie umiałam odnależć. A teraz mam już wszystko jak na dłoni. Bardzo, bardzo dziękuję.
Pozdrawiam.
Milka 14:55, 17 sty 2019

anpi napisał(a)
Doroto mnie jakoś oczko nie kusiA taka kałuża bezproblemowa,choć chyba powinna być bardziej w cieniu,bo kamienie w niej zielenieją.

Mnie też nie kusi, jedynie mini wodospad chcę
anpi 16:54, 17 sty 2019

O widzisz Milka,ja przecież też mam taki mały wodospadzikWprawdzie w minionym roku nie doczekał się nowej pompki i nie działał,ale w tym muszę o to zadbać.Pierwsze zdjęcia jak jeszcze działał
anpi 17:20, 17 sty 2019

basia3012 napisał(a)
Aniu, piękne zmiany w twoim ogrodzie. gratuluję. Ten murek z drzwiami i przepięknym oknem to zachwyca mnie cały czas. Dobrze, że masz go w swoim Avatarku. A rabata po zamianach i z tymi ławeczkami półokrągłymi to jest coś pięknego. Tylko pozazdrościć.

A jeśli chodzi o odcinki Maja w ogrodzie to bardzo chciałam je obejrzeć tylko nie umiałam odnależć. A teraz mam już wszystko jak na dłoni. Bardzo, bardzo dziękuję.
Pozdrawiam.

Basiu dziękuję za tyle miłych słów,sama oglądając zdjęcia dziwię się ze jakoś podołałam tym zmianom.Rok był upalny ,suchy ale i nowe roślinki jakoś dały radę.Aby tylko jeszcze przezimowały.Pierwszy rok mam większość jeżówek,miskanty i rozplenice i wiele innych,ciekawe jak się u mnie zadomowią i czy podpasują im warunki?

gogo 21:35, 17 sty 2019

Czytam, że zima nie odpuszcza.
Ale jak zrobi się wiosennie, to plewienie pewnie zaraz zaliczysz
Ja też jestem zaskoczona, że i u mnie rośliny dały radę.
Tak miałam w 2015, kupiłam żurawki w dużych ilościach, też była susza i przeżyły
Dorota123 13:20, 18 sty 2019

Skorzystam z Twoich linków i całe przedpołudnie byłam w pięknych , kolorowych ogrodach.
gogo 12:59, 19 sty 2019

Aniu, moje hortensje też wypuściły maleńkie listki.
Wygląda na to, że to normalne, nawet bez dostępu światła.
anpi 14:05, 19 sty 2019

Moja hortensja teraz tak wygląda, zdjęcie robione w piwnicy telefonem , trochę kiepskie.

Werbena patagońska też wypuściła nowe pędy: