Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Klein Kottorz

Ogród w Klein Kottorz

gogo 13:04, 18 sty 2019

A wiesz, że masz rację z tym doniczkowym piętrem.
A i drugie zrobię
Mam od podwórka mały balkonik, powieszę skrzynki z begoniami.

Anda 21:25, 18 sty 2019

daszum napisał(a)
Ewa dzięki, Florentina śliczna jest

Dzisiaj sadziłam róże Rosario i Rokoko w docelowym miejscu. Chyba się starzeję, ale stwierdziłam że nie mam siły, żeby wykopać 2 dorodne żylistki i zrobić miejsce na róże pnące. Pooglądałam dokładnie ogród , pomierzyłam i stwierdziłam, że to co już mam oraz kupione 2 szt Lullaby, to wszystko, co w nim się zmieści. Zrezygnowałam z zamówienia róż w R. i czekam na wiosnę

Do tematu róż pnących wrócę, jak skończymy remont domu, czyli za jakiś czas Wtedy zrobię jeszcze jedną rabatkę frontową i posadzę tam 3 róże pnące na obelisku. Ale to kiedyś...

Nie wszystko trzeba mieć od razu Ogrodnik musi być cierpliwy
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
daszum 23:30, 18 sty 2019

Ewa, niestety bardzo trudno jest mi pogodzić się z tą podstawową zasadą ogrodnika
gogo 12:21, 19 sty 2019

Danko, skąd ja to znam
Ja w ogóle jestem niecierpliwa, wszystko chciałabym na wczoraj
Jak czytam, że sporo osób robi sadzonki, to sobie uświadamiam, że to nie dla mnie.
Choć udało mi się ukorzenić ułamaną gałązkę hortensji, rośnie i nawet zawiązała kwiatuszek / jest w domu /.
daszum 14:31, 19 sty 2019

Dzisiaj jest u nas piękna pogoda, niestety bure dymy z kominów snują się nisko

daszum 14:41, 19 sty 2019

Widok z góry na moje kulki i "trawnik"

daszum 14:50, 19 sty 2019

gogo napisał(a)
Danko, skąd ja to znam
Ja w ogóle jestem niecierpliwa, wszystko chciałabym na wczoraj
Jak czytam, że sporo osób robi sadzonki, to sobie uświadamiam, że to nie dla mnie.
Choć udało mi się ukorzenić ułamaną gałązkę hortensji, rośnie i nawet zawiązała kwiatuszek / jest w domu /.

Grażyna, to mamy znowu jakąś cechę wspólną

Oglądałam powojnik, bardzo mi się podoba, ale być może pójdę w niebieskości. Jeszcze do końca nie wiem, gdzie te róże z powojnikami ulokuję, chodzę po ogrodzie i myślę co by tutaj przesadzić.
Dobrze że mróz powstrzymuje moje nieposkromione zapędy
Anda 14:55, 19 sty 2019

Clerotyści niemieccy polecają do róż clematisy bylinowe
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
daszum 16:09, 19 sty 2019

Ewa, fajnie że zaglądasz.

Nie mam żadnego powojnika, ani "zwykłego", ani bylinowego, ale wezmę tę informację pod uwagę
Przy róży pnącej powojnik bylinowy ma chyba zasłonić niekwitnący dół krzewu, a przy innych różach dodaje koloru na poziomie liści.
Anda 16:19, 19 sty 2019

daszum napisał(a)
Ewa, fajnie że zaglądasz.

Nie mam żadnego powojnika, ani "zwykłego", ani bylinowego, ale wezmę tę informację pod uwagę
Przy róży pnącej powojnik bylinowy ma chyba zasłonić niekwitnący dół krzewu, a przy innych różach dodaje koloru na poziomie liści.

Dokladnie. Niektore bylinowe sa troche wyzsze, 1.50-2 m. Poza tym nie ma niebezpieczenstwa, ze powojnik zje roze
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies