Dzięki Sebek za odwiedziny. Czy lawenda nie będzie za wysoka z przodu? Hebe do wywalenia, przetrwała zimę więc jej nie wywaliłam ale mi się nie podoba.
Od rogu (obwódka bukszpanowa) czyli? Ja kompletny laik jestem. Będę coś kombinować jak kupię hortki. A berberysy na ukos tzn. mijanka?
Prosiłam o pomoc szefową ale chyba nie zagląda.
Robaczku, nie wiem kiedy emisja, czeka mnie jeszcze jedna wizyta panów z kamerą
Cieszę się, że seledynowa ma już swoje imię
Może wreszcie znajdę czas, by zostawić ślad wśród Twoich królowych
Ula, święta prawda z tym przysłowiem
Jeżówek mam już trochę odmian a ta zachwyca mnie najbardziej swoim kolorem, to Secret Affair.
Aniu, z czasem krucho
Dziękuję za dobre słowa, muszę się w tym utwierdzać
Z różyczką może i tak być
Aniu, aby tak było trzeba się trochę nad tym natrudzić
Karolino, dziękuję, z wrzosowiska jestem zadowolona i lubię tam zerkać nawet jak nie kwitną wrzosy.
Chyba dobrym sposobem na własne rozmnożenie wrzosów jest zrobienie odkładów. Zauważyłam u siebie, że gałązki, które leżały na ziemi i były lekko przysypane miały korzonki. Wystarczyło je tylko odciąć.
Ewo, na zdjęcia jeszcze nie czekaj. Ja czekam na słońce by móc zrobić zdjęcia późnego lata
Sebciu, z tymi zasługami to się dopiero okaże jak to jest
Żywopłocik rzeczywiście szybko rośnie, chyba mu odpowiada lekka ziemia. Byłby jeszcze gęściejszy ale akurat w tym miejscu dopada go grzyb. Całe szczęście, że inne zdrowe.
Ula
Basiu, całe szczęście cała Polska nie ogląda tego programu
Witam Sebek miło że zaglądasz, zawsze kojarzysz mi się ze specem od trawników. Kula ma 100cm średnicy, nie wiem co pod nią zasadzic... Wrzosy u mnie szaleją ale im dogadzam nie powiem. Pozdrawiam.
Olga, prezent od męża świetny - ile ta kula ma średnicy? Wygląda na 70-80 cm? A skarpa przy domu wygląda coraz piękniej, podziwiam wrzosy - ja do nich nie mam ręki, chyba nawet w tym roku nawet ich nie posadzę do donic - no chyba, że nie dostanę traw w dobrej cenie Pozdrawiam
Teraz doczytałem o Mai, gratuluję Twój ogród i Ty zaslugujecie na to A bukszpanowy zywoplocik niesamowity, moje sadzone w podobnym czasie jeszcze potrzebują ze dwa lata, by dogonić Twoje