Teraz doczytałem o Mai, gratuluję Twój ogród i Ty zaslugujecie na to A bukszpanowy zywoplocik niesamowity, moje sadzone w podobnym czasie jeszcze potrzebują ze dwa lata, by dogonić Twoje
Robaczku, nie wiem kiedy emisja, czeka mnie jeszcze jedna wizyta panów z kamerą
Cieszę się, że seledynowa ma już swoje imię
Może wreszcie znajdę czas, by zostawić ślad wśród Twoich królowych
Ula, święta prawda z tym przysłowiem
Jeżówek mam już trochę odmian a ta zachwyca mnie najbardziej swoim kolorem, to Secret Affair.
Aniu, z czasem krucho
Dziękuję za dobre słowa, muszę się w tym utwierdzać
Z różyczką może i tak być
Aniu, aby tak było trzeba się trochę nad tym natrudzić
Karolino, dziękuję, z wrzosowiska jestem zadowolona i lubię tam zerkać nawet jak nie kwitną wrzosy.
Chyba dobrym sposobem na własne rozmnożenie wrzosów jest zrobienie odkładów. Zauważyłam u siebie, że gałązki, które leżały na ziemi i były lekko przysypane miały korzonki. Wystarczyło je tylko odciąć.
Ewo, na zdjęcia jeszcze nie czekaj. Ja czekam na słońce by móc zrobić zdjęcia późnego lata
Sebciu, z tymi zasługami to się dopiero okaże jak to jest
Żywopłocik rzeczywiście szybko rośnie, chyba mu odpowiada lekka ziemia. Byłby jeszcze gęściejszy ale akurat w tym miejscu dopada go grzyb. Całe szczęście, że inne zdrowe.
Ula
Basiu, całe szczęście cała Polska nie ogląda tego programu
Kłosowcami można obdzielić całą Polskę
Pozdrawiam Viva Kolorowy ogród na piasku
".....aby życie mi nie było obojętne, abym zawsze kochał to co piękne i na czyjejś dłoni pozostawił ciepły ślad" (autor nieznany)
Bonica zasilona jeżówkami i utopione Limki w rozplenicach
-
jakiś poranek
i przy zachodzącym słońcu
Vivo, bardzo dziękuję za spacer po Twoim pięknym ogrodzie. Napełnia mnie optymizmem, bo u mnie jakiś marazm i zastój ostatnio...ciągle tylko deszcz i deszcz, dzisiaj pierwszy dzień pogody od dłuższego czasu. Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie
Ps,
jaka to odmiana jeżówek, ta malinowo-bordowa? Piękne są
Czy ja dobrze widzę, że rabata kuchenna nie jest li tylko biało-waniliowa?
Widzę bowiem kocimętkę żyłkowaną i jeżówkę różową - czyżby 'Secret Affair'?
(Swoją droga bardzo podoba mi się ta "brudna, eko-papierowa biel" w tej "białej" jezówce. Tutaj idealna byłaby właśnie róża 'White Little Pet', jest innego pokroju niż te już rosnące wzniosłe Crocusy).
Z wielką przyjemnością przespacerowałam przez kilka stron Twojego ogrodu, cieszę się, że pooglądam go w tv i bardzo lubię jesienią właśnie te żółte dzielżany.