Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogród na glinie 00:11, 24 wrz 2014

Do góry
Szukałam programu Domo, często w kablowej jest. Niestety ja nie mam
Zakątek z fioletową ławeczką 23:55, 23 wrz 2014

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Coraz bardziej popularne robią się zawilce, mnie też bardzo się podobają, ale brak miejsca no i u nas jeszcze nie widziałam w sprzedaży. Pewnie jak gdzieś spotkam to nawet brak miejsca mi nie przeszkodzi w zakupie.

Kupowałam w szkółce 2, bo spodobały mi się, było ich mnóstwo. Po tygodniu chciałam dokupić i nie było żadnego.
Ogródek Iwony 22:48, 23 wrz 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
A widzisz Aniu, do tego ogrodu jeszcze nie za bardzo weszłam.
Nie starcza mi czasu na tyle wątków. Nadrabiać będę zimą - bynajmniej mam taką nadzieje

Dziewczyny, ja też się szykuję na zimę. Podobno wtedy więcej czasu I będzie szansa poznać nowe ogrody, bo w tej chwili nie wyrabiam się
Ogród prawie romantyczny 22:21, 23 wrz 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Oj, wpadłam na setkę. Kwiatuszka zostawiam z życzeniami

Iwonko, fuksje lubię bardzo, u Ciebie piękna, u mnie jakoś marnie rosną Za gratki bardzo dziękuję
Ogród w duszy mi gra... 21:27, 23 wrz 2014

Do góry
Witaj Magda. W rewanżu za moją wpadkę przeczytałam sobie twój wątek. Widzę, ze nad przodem debatujesz. Sama się uśmiałam z mojej wpadki. No cóż, zaznaczam. Zobaczę, jak wymyślisz. Ja jakoś lubię podpowiedzi Danusi. Ma wyczucie. Pozdrawiam.
Ogródek Iwony 21:16, 23 wrz 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Nie starcza mi czasu na tyle wątków. Nadrabiać będę zimą - bynajmniej mam taką nadzieje

Kochana, do ilu ja tylko weszłam, i co ? I "zgłębić tajemnicy" już nie mam czasu.Potem wracam, i znów długo nic...
Też liczę,że może zimą...
Ogródek Iwony 21:09, 23 wrz 2014

Do góry
Ogródek Iwony 20:46, 23 wrz 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Popieram, lepiej tego ująć nie można

Żurawki = Łukasz, bukszpany = Danusia, nasadzenia dywanowe = Ana, pozyskiwanie roślin z sadzonek = Mirka, o kim jeszcze nie wiem? Dopisujcie się.

Dobrze piszesz Iwonka
Jak dla mnie: Róże- Ania Ścigaj(AniaDS)
Ogródek Iwony 20:22, 23 wrz 2014

Do góry
ModraSowa napisał(a)

A mi się wydaje Łukaszu,że to właśnie dzięki Twojej konsekwencji wszyscy wiedzą(nawet ja),że w temacie żurawek nie masz sobie równych.

Popieram, lepiej tego ująć nie można

Żurawki = Łukasz, bukszpany = Danusia, nasadzenia dywanowe = Ana, pozyskiwanie roślin z sadzonek = Mirka, o kim jeszcze nie wiem? Dopisujcie się.
Ogródek Iwony 19:54, 23 wrz 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Iwonko powiedz mi gdzie ja mam coś wspólnego z pierwszym punktem z moimi żurawkami. U mnie nie da rady być konsekwentnym, chociaż na jednej rabatce Danusiowej jestem konsekwentny, a reszte rabat staram się porządkować za obwódką z żurawek, ale też jakoś kiepsko wychodzi zawsze jakiś nieproszony kolor się wkradnie przypadkiem

Łukasz, ale to świadczy o wyjątkowości, tzw. znaku wodnym danego ogrodu: twojego, mojego, innych ...
Nie sądzisz, że gdyby rabaty były identyczne we wszystkich ogrodach - byłoby to nudne?
Ogródek Iwony 18:33, 23 wrz 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
a w jakim kolorze i gdzie ? tzn jaką funkcję ma pełnić? wykańczać rabatę, ma być formalna czy 'zwiewna'?

przyjdę wieczorkiem jak dzieci 'oporządze'

Aniu, na str. 130 jest propozycja Danusi, potem dodałam fotki na 134 i 135 - perspektywa z drugiej strony tej rabatki, Danusia pisze o bukszpanie, ale wymienia też irgę i pasychandrę i cały dzień się nad tym zastanawiam.

Ja też teraz lecę zeszyty sprawdzać, wpadnę później.
Ogród prawie romantyczny 18:28, 23 wrz 2014

Do góry
Oj, wpadłam na setkę. Kwiatuszka zostawiam z życzeniami
Ogródek Iwony 18:24, 23 wrz 2014

Do góry
No to Mirko przed tobą cała rewolucja przytarasowa. Największa metamorfoza jak na razie. brakuje mi do końca jeszcze roślinek,ale koncepcja z pomocą Danusi jest
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:17, 23 wrz 2014

Do góry
Aniu, mam pytanie: szukam alternatywy na bukszpanową obwódkę. Masz pomysł? Irgę chyba w ryzach trudno utrzymać, a runianka się nadaję? Co sądzisz?
Ogródek Iwony 18:08, 23 wrz 2014

Do góry
Mira napisał(a)
Tylko nie wyciep całego ogrodu w porywie naprawiania

Hi, hi, taki mam plan, ale M o tym jeszcze nie wie.
Chwilowo utknęłam finansowo z hydraulikiem na głowie (remont kotłowni ), więc nawet nie marzę teraz o zakupach. Ale planować nie zawadzi, zawsze z listą można jechać do szkółki, prawda?
Mirka,a na której stronie jesteś? Bo ja się w swoim własnym wątku zgubiłam, (gdzie jest dekalog). Muszę e-Ma z domu wysłać gdzieś i poczytać sobie od początku, hi, hi
Cały lipiec i sierpień zmieniałam rabatki w ogrodzie, nie wiem, czy już dotarłaś? Ale teraz mi się bardziej podoba
Ogród Beaty 18:00, 23 wrz 2014

Do góry
beata_kulesza napisał(a)
No widzisz Iwonko jak dobrze czasami zajrzeć do koleżanki hi,hi,

Beatko, ja codziennie do ciebie zaglądam, a Madźenka ma tyle strn, że nie umiałam tego znaleźć.Ale znalazłam ujęcie z innej perspektywy u Madźen:

I zgaduj, co tam rośnie
Ogród Beaty 17:50, 23 wrz 2014

Do góry
Dokładnie o ten obraz trzmielin mi chodziło. W tym zestawieniu jestem zakochana i nie wiem, gdzie to u mnie utknąć
A może już wiem ? właśnie mnie oświeciło
Ogródek Iwony 17:47, 23 wrz 2014

Do góry
kosolka napisał(a)
Pięknie wygląda lawenda z różami, czerwonymi jak i wszystkimi innymi

Olu, lawendę w tym roku mam pierwszy rok. Podoba mi się, ale niekonieczne w zestawieniu niebiesko - czerwonym
Ogródek Iwony 17:45, 23 wrz 2014

Do góry
Kamajla napisał(a)
Ja tam lubię ten dekalog, przynajmniej nie trzeba lecieć do spowiedzi jak się któregoś przykazania nie będzie człowiek trzymał

a tak serio, to jest wyjątkowo cenny uważam, dla tych co nie mają żadnego pojęcia o tym co, jak, gdzie, a bardzo by chcieli już coś robić.

Masz Kamilko rację, jak człowiek trzyma się przyjętych zasad, jest mu łatwiej
Ogródek Iwony 17:44, 23 wrz 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Mira Danusia sama kiedyś pisała nie tylko mnie, że nie każdy musi stosować się do jej dekalogu co nie znaczy, że jej doświadczenie nie jest cenne. I chyba nigdy nie powiedziała czegoś takiego, że jak ktoś nie będzie stosował dekologu to ogród bedzie nieudany. Każdy może stworzyć swój dekalog na podstawie własnych doświadczeń, a ten od Danusi mimo wszystko jest bardzo pomocny i zawarte w nim jest wszystko co najważniejsze. Ja sam mam zapisany dekalog i staram się stosować do niego, ale nie wszystkie punkty dla mnie są do zrealizowania
Pytanie chyba nie było do mnie, ale jakoś tak musiałem to napisać

No i jak dla mnie najważniejszy punkt to 10

Łukasz, ja sobie nadal nie radzę z punktem 1
Nadal nie wiem, jakie kolory lubię, a jakie mój M (właściwie lubimy co innego, ale już baaaaaaardzo długo się dogadujemy) Z kolorami też
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies