Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zakątek z fioletową ławeczką

Zakątek z fioletową ławeczką

Pola 20:48, 23 wrz 2014

Doniu, przybiegłam do Ciebie w ślad za tobą i widzę że trzeba tu sporo czasu pobyć by twój ogródek obejrzeć , zaznaczam go na jesienne wieczory
Nikita 21:04, 23 wrz 2014

Donia, w Skierniewicach byłam ”hortensjowa”… kupiłam 5 odmian. W moim „szmaragdowym” do tej pory nie mieszkała żadna hortensja… więc teraz już będzie Ogrodowiskowo !
Doniu, latarenki masz naprawdę śliczne, ale mnie interesują jeszcze te haki na których wiszą… gdzieś je kupujesz czy sama robisz ?
Napia 23:00, 23 wrz 2014

Donia72 napisał(a)
Mirakochana jesteś U mnie właśnie jest problem z zimowaniem roślinek W kotłowni za ciepło, a piwnicy nie mam. Mam tylko schowanko pod schodami i tam nie ma okna. Kiedyś mąż przywiózł mi kalie i schowalismy je na zimę w garażu. Był zrobiony ze styropianu taki malutki schowek i niestety, bulwy nam zgniły

To tak jak ja, Doniu... Piwnicy brak, w garażu za zimno W specjalnym ocieplonym pojemniku bulwy i cebule zgniły, aż żal było patrzeć
W tym roku bawiłam się z nasionkami, w tym też spróbuję, ale ponadto postaram się dobrze okryć na zimę same rośliny, może się uda
Mala_Mi 23:12, 23 wrz 2014

U mnie właśnie jest problem z zimowaniem roślinek W kotłowni za ciepło, a piwnicy nie mam.

Mam ten sam problem.. kotłownia za ciepłą i a mała
Garaż nieogrzewany
Piwnicy brak.
Dlatego nie mam doniczkowych zimujący w domu/garażu/piwnicy

Od wiosny mam poddasze i 2 okienka.. ciepło jak w domu, ale dodatkowe okna to majątek
Iwk4 23:55, 23 wrz 2014

Dorota123 napisał(a)
Coraz bardziej popularne robią się zawilce, mnie też bardzo się podobają, ale brak miejsca no i u nas jeszcze nie widziałam w sprzedaży. Pewnie jak gdzieś spotkam to nawet brak miejsca mi nie przeszkodzi w zakupie.

Kupowałam w szkółce 2, bo spodobały mi się, było ich mnóstwo. Po tygodniu chciałam dokupić i nie było żadnego.
popcorn 08:52, 24 wrz 2014

hej,
marikeny są po 75zł ładne, na all. kupowałam w twojesady i ok, ładnie rośnie szczepiony na ok 120cm.

pozdrawiam!
malgocha1960 08:57, 24 wrz 2014

Doniu,ale u ciebie tłoczno i gwarno,miałam tyle stron do nadrobienia.W Skierniewicach są podobne targi jak u nas agra i ceny,które podawałas też podobne.Myślę,ze większość wystawców jeż tez ta sama.
laurowisnia 09:12, 24 wrz 2014

Doniu, ale nie musisz się kłopotać z zimowaniem werbeny, nasionka wysiejesz na wiosnę i będzie ok, mi się udało przezimować jedną z dwóch roślin, i te siane bardzo szybko dogoniły tą z doniczki. A przecież jej koniecznie trzeba mieć dużo.
Donia72 13:39, 24 wrz 2014

Polu-Jolu cieszę się, że spędzisz u mnie troszkę czasu. Ja u Ciebie też będę

Nikita ja w Skierniewicach dostałam "małpi rozum" i nie wiedziałam na co patrzeć i co kupić Kupiłam zawilec japoński, macierzankę cytrynową, świecznicę i białego rozchodnika. Hortensje u siebie mam: 5 ogrodowych(ale mi nie kwitną), 2 bukietowe i 2 drzewiaste. A haki do latarenek robił mój mąż. Kupił zwykłe druty, potem je ręcznie przy pomocy słupków powyginał no i jeszcze czarna farba i mam haki do latarenek

Agnieszko ja dopiero zaczynam przygodę z nasionkami. Chociaż i tak nie mam gdzie trzymać doniczekjedynie w sypialni postawię

Aniu-MałaMi kiedyś w kotłowni trzymałam pelargonie, ale zrobiły się "dzikie", jakieś porosły i takie wiotkie Zastanawiałam sie też nad daliami, ale nie mam ich gdzie trzymać.

Iwonko ja jeszcze bym dokupiła sobie zawilce, ale u nas w szkółce jest tylko jedna odmiana i to z tych niższych.

Popcarol to i tak dla mnie troszkę za drogo. Chyba skusze się na szmaragdy i będą ciachane w kulki

Małgosiu zapraszam w każdej wolnej chwili Ja już trzy razy spotkałam tego samego pana z bylinkami. Najpierw u nas na DOD w Kościelcu, potem w Kutnie i potem jeszcze w Skierniewicach. I praktycznie to u niego robiłam zakupy

Agatko-Laurowiśnio ja własnie też chcę mieć dużo tej pięknej werbeny.Będę też wysiewać wiosną nasionka, bo troszkę ich dostane od naszych ogrodowiczanek i bardzo się cieszę
JoannA 18:53, 24 wrz 2014

A ja wszystkie doniczkowe i bulwy przechowuję w garażu i jest OK. Ale problem z tym wszystkim duży bo mam dużę rośliny i eMuś się trochę ciska jak mu oranżerię w garażu robie
buziaki