Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Napia 22:48, 23 wrz 2014

Iwk4 napisał(a)
A widzisz Aniu, do tego ogrodu jeszcze nie za bardzo weszłam.
Nie starcza mi czasu na tyle wątków. Nadrabiać będę zimą - bynajmniej mam taką nadzieje

Dziewczyny, ja też się szykuję na zimę. Podobno wtedy więcej czasu I będzie szansa poznać nowe ogrody, bo w tej chwili nie wyrabiam się
JoannA 18:57, 24 wrz 2014

Iwk4 napisał(a)
A widzisz Aniu, do tego ogrodu jeszcze nie za bardzo weszłam.
Nie starcza mi czasu na tyle wątków. Nadrabiać będę zimą - bynajmniej mam taką nadzieje

Na długie zimowe wieczory polecam Iwonko kolorowy ogród na piasku Vivy
buziole
Iwk4 19:33, 24 wrz 2014

Nie mogę się powstrzymać i muszę się pochwalić roślinką domową - dostałam w prezencie. Odczekałam tydzień, czy odreaguje przeprowadzkę z wielkiego miasta na wieś Paprotka ma się dobrze.
beata_kulesza 19:57, 24 wrz 2014

Paprotka bardzo fajny kwiat domowy , też mam taką
Iwk4 20:02, 24 wrz 2014

Beatko, tu nie chodzi o paprotkę, tylko jej gabaryty. Miała iść na śmietnik, ale mój M postanowił ją uratować i przywiózł mi z wojaży. Miała stać w jadalni, ale tam było za mało miejsca. Tu ma mniej światła, dlatego nie wiedziałam, czy będzie jej tu dobrze.

Przed chwilą zamówiłam cebulki tulipanów - 100 szt biało-różowych. Zmieszam z tymi z Biedronki, które wcześniej kupiłam. To będzie pierwsza wiosna z moimi tulipanami.
Donia72 20:08, 24 wrz 2014

Iwonko, to zaszalałaś z cebulkami Aż 100 sztuk Ja mam malutko i już nie będę dokupować. Zobaczę jakie będą te które kupiłam
beata_kulesza 20:11, 24 wrz 2014

Paprotka rzeczywiście duża i potrzebuje dużo miejsca i światła. Moja jak miała za mało światła to marniała.
Jeśli chodzi o tulipany to tak jak u mnie . Nie mogę się doczekać wiosny i jak to wszystko zakwitnie
ana_art 20:27, 24 wrz 2014

ładniutka, ale ja się na paprotkach nie znam, co gorsza w domu nie mam ręki do kwiatów upssss
Iwk4 20:52, 24 wrz 2014

Donia72 napisał(a)
Iwonko, to zaszalałaś z cebulkami Aż 100 sztuk Ja mam malutko i już nie będę dokupować. Zobaczę jakie będą te które kupiłam

Doniu, jak czytam u innych dziewczyn, to moje 100, to zaledwie troszkę. Zamówiłam w jednym gatunku różowo-białe,z dostawą wyszło po 40 gr za cebulkę, więc podobnie, jak w B.

Więcej zamawiać nie będę, ale ta ilość dość długo mnie męczyła
Iwk4 20:59, 24 wrz 2014

ana_art napisał(a)
ładniutka, ale ja się na paprotkach nie znam, co gorsza w domu nie mam ręki do kwiatów upssss

Aniu, lubię dostawać kwiaty. Niekoniecznie kolorowe
Kiedyś paprotki mi marniały, potem dostałam od mojej babci sąsiadki paprotkę, najpierw marniała, teraz pięknie rośnie, a babcia sąsiadka niestety nagle odeszła, poczciwa i mądra kobieta, więc tym bardziej z paprotką rozmawiam, żeby rosła.
Ciekawe doświadczenie miałam w tym roku: Rozsadzałam wiosną paprotkę i rozdzielałam na 3. Jedną zostawiłam w kuchni (pięknie rośnie), dwie wyniosłam na północne okno do syna. Latem, kiedy pięknie się rozrosły, szwagierkę obdarowałam jedną z dwóch i w ciągu tygodnia jej cała zmarniala. Caluteńka, bez jednego liścia jej została. A moja na północnym oknie i ta w kuchni dalej pięknie rośnie. Nie wiem dlaczego jej zmarniała, ale podobno paprocie nie rosną w każdym miejscu. Szwagierka narzeka, że jej ostatnio żadne kwiaty w domu nie rosną.

Za to nie lubię paproci w ogrodzie, bo mi się brzydko z kleszczami kojarzą