Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

ana_art 17:59, 23 wrz 2014

Sebek napisał(a)
To ja też macham I pytam czy sadzisz już cebulki?
Sebek w taką pogodę? nigdy, syberyjski wiatr u mnie Cebule zacznę sadzić w weekend.
ana_art 18:04, 23 wrz 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Ana, jak postępujesz ze swoim złotym oregano?

Ewa obcinałam je na jesieni niziutko przy ziemi po przymrozku, wiosną cudnie odbijało ale w tym roku pomimo podlewania strasznie je przypaliło, wogóle niechciało się później odbić. Wykopałam i to co się nadawało oddałam, a to co ciężko było wykopać (nie sądziłam że ma taki system korzeniowy) i się zniszczyło wyrzuciłam ale strasznie mi go szkoda bo cudnie 'świeciło'
Iwk4 18:17, 23 wrz 2014

Aniu, mam pytanie: szukam alternatywy na bukszpanową obwódkę. Masz pomysł? Irgę chyba w ryzach trudno utrzymać, a runianka się nadaję? Co sądzisz?
LadyR 18:55, 23 wrz 2014

Ja mam złote oregano na podwyższonej rabacie i nie robię z nim dosłownie nic. Rozrosło się niesamowicie i o dziwo nic się mu nie dzieje. Przycinam na wiosnę, w tym roku nawet zakwitło, ale kwiaty ma mikre. U mnie rośnie w pełnym słońcu i też się zastanawiam nad przesadzeniem do półcienia, ale jak ma takie korzenie to sama nie wiem.
anula_wn 21:33, 23 wrz 2014

a ja sadzę cebule już ! mam nadzieję, że nie za wcześnie.... no ale na raz nie dam potem rady
ana_art 21:35, 23 wrz 2014

anula_wn napisał(a)
a ja sadzę cebule już ! mam nadzieję, że nie za wcześnie.... no ale na raz nie dam potem rady

sadź ja też w weekend zacznę... jak mi dzisiaj w nocy wszystko zmrozi (buuu) to będzie łatwiej brykać pomiędzy roślinami...
Nula 21:36, 23 wrz 2014

Nareszcie jesteś ,a wiatr rzeczywiście syberyjski.Pozdrawiam Aneta i oby do weekendu.
ana_art 21:38, 23 wrz 2014

LadyR napisał(a)
Ja mam złote oregano na podwyższonej rabacie i nie robię z nim dosłownie nic. Rozrosło się niesamowicie i o dziwo nic się mu nie dzieje. Przycinam na wiosnę, w tym roku nawet zakwitło, ale kwiaty ma mikre. U mnie rośnie w pełnym słońcu i też się zastanawiam nad przesadzeniem do półcienia, ale jak ma takie korzenie to sama nie wiem.
moje było na totalnej patelni, a że u nas w sierpniu były gigantyczne upały to padły. Te korzenie są takie dziwne popłątane
Sebek 21:39, 23 wrz 2014

ana_art napisał(a)

sadź ja też w weekend zacznę... jak mi dzisiaj w nocy wszystko zmrozi (buuu) to będzie łatwiej brykać pomiędzy roślinami...

U mnie ma być zimniej niż u Ciebie, bez minusów I pomyśleć, że w górach mroz i śnieg....
ana_art 21:39, 23 wrz 2014

na poprawę jesiennego nastroju