Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 00:11, 17 kwi 2014

Do góry
tusiawka napisał(a)

W Lidlu są dwa rodzaje farbek do jajek. Jedne w płynie do tradycyjnego farbowania i drugie w takiej paście do smarowania. Te w paście mają pastelowe lekko metaliczne kolory jest jasno różowy i niebieski właśnie. Kupowałam jakieś dwa tygodnie temu, może jeszcze mają.

O matko jutro lecę do Lidla dzieki !!!
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 00:08, 17 kwi 2014

Do góry
Majena napisał(a)
oooo ja już dziś czekam na jutrzejszą fotorelacje powiem ci ze tez szukałam niebieska farbke i sa granatowa ja chciałam pastelową niebieska i zastanawiam się jak ją zrobić:/przewodnia myśl mojego stołu to właśnie niebieski pastel taki błękitny z żółtym i niemaale jak gdzies cos znajdziesz jak to zrobić to piszi poratuj mnie bo inaczej jajca będą musiały być żółte:/
Pozdrawiam wieczorowo

Myśle o bardzo krótkim zanurzeniu bialych jajek w niebieskiej farbce... Kulię kilka kompletów i poeksperymentuję. Nieraz malowalam też wkładem z flamastrów, może niebieskie jutro kupię
Pszczelarnia 23:59, 16 kwi 2014

Do góry
Zastygłam w milczeniu...
Rododendronowy ogród II. 23:55, 16 kwi 2014

Do góry
Bogdziu pozdrawiam nocną porą i życzę oby przymrozek był jak najmniejszy.
Wieczorem biegałam z agrowłókniną i matami i okrywałam hortensje ogrodowe.... Bo całe u mnie już się zielenią i obawiałam się , że przymrozek je zabije... Niektóre prognozy u mnie -4 podają

Czy u Ciebie już poza elite coś zaczyna z rh i azali pączkować?
Miniaturowy ogródek 21:45, 16 kwi 2014

Do góry
Gabi dla mnie może być i lato bylebyś zimy nie pokazała....
Ależ się wszystko super rozroslo, teraz mozesz sobie rabatę na froncie z tych roślin zrobić
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 20:08, 16 kwi 2014

Do góry
Hm ja też mam nadzieje, że przymrozków nie będzie....
Kondziowy ogrod cz II 20:06, 16 kwi 2014

Do góry
Uff a ja już się wystraszyłam, źe to Twoje kury zakupione do walki z opuchlakami
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:04, 16 kwi 2014

Do góry
Ja tylko macham, nie odpowiadaj
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:35, 16 kwi 2014

Do góry
Ana Ty nie jesteś paranoiczka wyciągasz wnioski z wcześniejszych błedow uczymy się od Ciebie.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:32, 16 kwi 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
ale ja dokładnie to piszę od jakiegoś czasu i u siebie i na 'opuchlakach' ... nie ma co panikować ale ograniczać i nauczyć się z nimi żyć inaczej nasze codzienne ogrodowanie będzie koszmarem, a ma być przyjemnością

Nawet ta nasza walka z opuchlakami to przyjemność ja tam mogę nawet rowy kopać w moim ogrodzie. Chcialabym być już na emeryturze i zajmować sie wyłącznie ogrodem ... Cierpie na typowy wiosenny syndrom zmęczenia pracą
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 19:30, 16 kwi 2014

Do góry
Irenko dziekuję za berberysa, własnie o takim myślałam, zwartym, gęstym, dobrym do ciecia, pieknym jesienią i bezproblemowym. Tylko jak takiego w szkółkach znaleźć?

Fajna donica, ciekawe czy piesy się posłuchają
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:23, 16 kwi 2014

Do góry
Pragnę donieść, ze od jutra mam urlop!!! Będę zapodawać zdjęcia albowiem zapowiada się piekna pogoda.... Podejmę heroiczną próbę umycia okien.
Składam meldunek, ze na święta zakwitną angelique w połączeniu z queen of the night cieszy mnie to bardzo! może peach bloosom też zakwitnie, bo będzie ciepełko.
Ale dzisiejszej nocy musze okryć hortensje ogrodowe bo zapowiadają przymrozek od -4 do -1...szkoda byłoby tych pięknie zapowiadających się hortensji

I jeszcze musze kupić jasno niebieski kolor farbek do jajek...gdzie ja je kupię?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:19, 16 kwi 2014

Do góry
Aga -proszę
Zbysiu - na zdjęcia zapraszam jutro, między myciem okien zrobię fotki
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:18, 16 kwi 2014

Do góry
Margarete napisał(a)
Zaległości nie nadrobiłam., może w świeta uda sie wieczorkirm wpaśc i poczytac..........
Mam pytanie Marzenko - w jakim rozstawie masz posadzone te 3 żólto-zielone trzmielinki na pniu, tam przy ogrodzeniu ? Dostałam 1 sztuke i polecę dokupic sobie jeszcze 2......(widziałam takie same u nas w ogrodniczym) ale nie wiem czy mi się zmieszczą wszystkie 3 w to miejsce w które je planuje...............
Ile lat masz je już ? moja to na razie drapak ale chciałabym ja tez na zgrabną kulkę lub 3 kulki ( jak dokupię..) wyprowadzic...ile mi czasu zejdzie ...ze 2 lata pewnie co najmniej....

Margarete moje trzmielinki były sadzone jesienią 2012 roku....albo wiosną 2013 ... Nie pamietam...
Rozstawa u mnie wynosi 80 cm. Ten pas pomiedzy gabionami , w ktorych rosną ma 2 m. Polecam je na ciemnym tle z tuji, u mnie rosną na tle żywopłotu z cisa i zachwyca mnie ten kontrast. Jutro je obfocę bo nalrawde dobrze teraz wyglądają te moje słoneczka. Liczę że latem będą się unosić nad brązową trawka carex buchanani
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:15, 16 kwi 2014

Do góry
aga_szsz napisał(a)

Może nie wymagająca, co bardziej niezdecydowana
Na zdjęciach trawy wyglądają podobnie do siebie i tu problem, gdybym zobaczyła naocznie, to z pewnością bym wiedziała, którą brać
Dlatego porównuję wszystkie możliwe zdjęcia trawek, aby wypośrodkować

Jak się wkurzę, to zwykłą posieję

Uchwycilaś sedno sprawy. Na zdjęciach nie widać subtelnych roznic pomiędzy odmianami, dlatego warto opisywać i znać z autopsji. Dziewczyny wielkie dzięki za porady. Chyba ogrodowisko za chwilę będzie specem od trawek
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:13, 16 kwi 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)

Aż mi trudno uwierzyć, że takie spadki będą, na razie na plusie, choć zimno, a od jutra już cieplej, oby tak się stało, nie dam radę okryć moich i tego się trzymamy Marzenko

Irenko a masz ogrodowe? Bo ja mam chyba z 15... Większość z giełdy dosadziłam do tych 10, które mialam. I horti z donic wsadzę do ogordu zimowego na noc...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:12, 16 kwi 2014

Do góry
GabiK napisał(a)
Marzenko, dawno się nie odzywałam, ale próbuję czytać na bieżąco, z kwietniem jestem, nadrobić zimy chyba nie dam rady. I u siebie też próbuję być.

Ja z komentarzem odnośnie trawek do Ciebie i Agi Szsz.
Carex Golden Fountain jest godny polecenia, soczyście zielony i nie widać paska. Mam przy tarasie, teraz wszystko się przerosło, po urlopie będę porządki robić, to wtedy pokażę. W każdym razie drugą zimę pięknie przetrwał, tylko parę końcówek mu trzeba uciąć.
A Evergold, jak sama nazwa wskazuje, jest u mnie zielony z żółtym paskiem. Zielono-biały jest jego spot Everest. Może to masz?

Czekam, aż u Ciebie tulipany się rozhulają i łączę się w walce z opuchlakami. Połowę Żurawek mi pożarły. Ale żurawki są dzielne - w listopadzie wsadziłam je do ziemi bez korzeni praktycznie, po wyczyszczeniu resztek larw, prawie wszystkie przeżyły zimę, część puszcza listki, choć korzeni nadal nie ma, a część już się zakorzeniła, nie leży luzem na glebie, tylko się trzyma.

Gabik ja liczę na Twój trwały powrót na forum!! Jesteś znawcą i trawek i żurawek. Widzisz ja mam chyba nie evergold a everest! Bo moja nie jest żołta lecz biała
Czekam z nieciepliwością na fotki ogrodu bo bardzo ciekawa jestem jak urósł!!!

Moje żurawki też reanimuję.... Teraz powsadzalam do doniczek i rosna.... Niedługo je przesadze do ziemi
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:09, 16 kwi 2014

Do góry
nicol21 napisał(a)

rzodkiewka rośnie tak szybko, żę pewnie by im urosła zanim by została sprzedana Siej! dasz radę. ja wczoraj wrzuciłam parę ziarenek w ziemie. ale nie w rządku ale w pasku o szerokosci ok 15cm [małe grabki]. zobaczymy co z tego wyrośnie! rzodkiewkę wymieszałam z koperkiem, bo przecież koperek taki drobniutki jest, plus go zerwę jak będzie mały

M sieje ja plewię
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:09, 16 kwi 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Nie mogę na wsi...córka ma dyżur w szpitalu w niedzielę, nie mogę ich zostawić.

Uspokoiłaś mnie z tymi buczkami Już myślałam, że moje po prostu się nie przyjęły. Zresztą rachunek za nie od Kapiasa trzymam na wszelki wypadek. Głoś jak Twoje ruszą

Zrezygnowałam z Gospel, będzie Isabella Rossellini.

O isabell czytałam
A córka nie może dojechać?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:07, 16 kwi 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Marzenko, chyba chodzi o to, że rzodkiewka ekstremalnie szybko rośnie i nie opłaca się zabawa w sadzonkowanie, bo zanim urośnie sadzonkowana, to będziesz miała tę z siewu (jedynie można rozrzedzić siewki)

Nom takie tłumaczenie to ja rozumiem
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies