Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Mala_Mi 16:45, 16 kwi 2014

Aneta.... w moich kupionych cisach tez jest wsad mięsy... a miało być wegetariańsko.. oddawać nie będę bo ita za tę cene nie kupię innych.... wolę dołożyć 100 na nicienie.. przy okazji przyda sie w inne mieca profilaktycznie
ana_art 18:48, 16 kwi 2014

bosze wychodzi, ze ja jakaś paranoiczna jestem
Wcześniejsze cisy kupowałam również kopane z tym że drożej w zaprzyjaźnionej szkółce, cisy były ładnie wykopane w balotach, mimo to jeden z 50 się nie przyjął, ale rozpaczy nie było... Teraz korzenie cisów to masakra poobcinane wciśnięte w doniczkę. Stały u mnie od piątku wieczorem, codziennie je podlewałam, a w poniedziałek rano większość miała obsuszone gałązki o brązowawym zabarwieniu. O ile opuchlaków można się pozbyć w ten czy w inny sposób to już korzeni nie da się dosztukować...
powiem zatem, że opuchlaki które znalazłam były kropką nad I oraz ułatwiły mi możliwość oddania.
Juzia 19:07, 16 kwi 2014

Ana...a po co się tłumaczysz? Chciałaś to oddałaś...proste

Ja jestem paranoiczką, bo żurawek już nie kupię??? I wcale opuchlaków nie miałam w żurawkach
Każdy robi jak uważa.

Madzenka 19:32, 16 kwi 2014

ana_art napisał(a)
ale ja dokładnie to piszę od jakiegoś czasu i u siebie i na 'opuchlakach' ... nie ma co panikować ale ograniczać i nauczyć się z nimi żyć inaczej nasze codzienne ogrodowanie będzie koszmarem, a ma być przyjemnością

Nawet ta nasza walka z opuchlakami to przyjemność ja tam mogę nawet rowy kopać w moim ogrodzie. Chcialabym być już na emeryturze i zajmować sie wyłącznie ogrodem ... Cierpie na typowy wiosenny syndrom zmęczenia pracą
Madzenka 19:35, 16 kwi 2014

Ana Ty nie jesteś paranoiczka wyciągasz wnioski z wcześniejszych błedow uczymy się od Ciebie.
Mala_Mi 20:10, 16 kwi 2014

Też bym oddala, jak korzenie upierdutane, to po cholerę ci takie coś????
A ja piszę, by powiedzieć, że nie tylko w żurawkach przynosimy krewetki I dzięki tobie wiem, że mam wkład mięsny i muszę kupić porcję nicieni i też je podlać. Uratowałaś mi moje cisy, które kupiłam za sporą sumkę.. gdyby nie ty nigdy bym w korzonki nie zajrzała, a tak poświeciłam jednego cisa i uwaliłam kawał bryły korzeniowej, zresztą ładnie przyrośniętej, a tam krewetek jak nas...ł. Dziękuję Tobie publiczne za uratowanie cisów, bo za cholerę bym nie wpadłą, że krewet mi je zniszczyły. Masz u mnie piwo
ana_art 21:56, 16 kwi 2014

Mala_Mi napisał(a)
Też bym oddala, jak korzenie upierdutane, to po cholerę ci takie coś????
A ja piszę, by powiedzieć, że nie tylko w żurawkach przynosimy krewetki I dzięki tobie wiem, że mam wkład mięsny i muszę kupić porcję nicieni i też je podlać. Uratowałaś mi moje cisy, które kupiłam za sporą sumkę.. gdyby nie ty nigdy bym w korzonki nie zajrzała, a tak poświeciłam jednego cisa i uwaliłam kawał bryły korzeniowej, zresztą ładnie przyrośniętej, a tam krewetek jak nas...ł. Dziękuję Tobie publiczne za uratowanie cisów, bo za cholerę bym nie wpadłą, że krewet mi je zniszczyły. Masz u mnie piwo
w wakacje odbiorę bo w Bieszczady jedziemy no chyba że wcześniej będzisz u mamy to wypijemy u mnie
Zeta 06:10, 17 kwi 2014

Chyba nie zjem juz krewetek buuuu
Madzenka 07:36, 17 kwi 2014

Zeta napisał(a)
Chyba nie zjem juz krewetek buuuu

olga_ 22:34, 17 kwi 2014

Aniu napisz prosze z której hortensji jestes najbardziej zadowolona?