Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 19:15, 16 kwi 2014

aga_szsz napisał(a)

Może nie wymagająca, co bardziej niezdecydowana
Na zdjęciach trawy wyglądają podobnie do siebie i tu problem, gdybym zobaczyła naocznie, to z pewnością bym wiedziała, którą brać
Dlatego porównuję wszystkie możliwe zdjęcia trawek, aby wypośrodkować

Jak się wkurzę, to zwykłą posieję

Uchwycilaś sedno sprawy. Na zdjęciach nie widać subtelnych roznic pomiędzy odmianami, dlatego warto opisywać i znać z autopsji. Dziewczyny wielkie dzięki za porady. Chyba ogrodowisko za chwilę będzie specem od trawek
Madzenka 19:18, 16 kwi 2014

Margarete napisał(a)
Zaległości nie nadrobiłam., może w świeta uda sie wieczorkirm wpaśc i poczytac..........
Mam pytanie Marzenko - w jakim rozstawie masz posadzone te 3 żólto-zielone trzmielinki na pniu, tam przy ogrodzeniu ? Dostałam 1 sztuke i polecę dokupic sobie jeszcze 2......(widziałam takie same u nas w ogrodniczym) ale nie wiem czy mi się zmieszczą wszystkie 3 w to miejsce w które je planuje...............
Ile lat masz je już ? moja to na razie drapak ale chciałabym ja tez na zgrabną kulkę lub 3 kulki ( jak dokupię..) wyprowadzic...ile mi czasu zejdzie ...ze 2 lata pewnie co najmniej....

Margarete moje trzmielinki były sadzone jesienią 2012 roku....albo wiosną 2013 ... Nie pamietam...
Rozstawa u mnie wynosi 80 cm. Ten pas pomiedzy gabionami , w ktorych rosną ma 2 m. Polecam je na ciemnym tle z tuji, u mnie rosną na tle żywopłotu z cisa i zachwyca mnie ten kontrast. Jutro je obfocę bo nalrawde dobrze teraz wyglądają te moje słoneczka. Liczę że latem będą się unosić nad brązową trawka carex buchanani
Madzenka 19:19, 16 kwi 2014

Aga -proszę
Zbysiu - na zdjęcia zapraszam jutro, między myciem okien zrobię fotki
Madzenka 19:23, 16 kwi 2014

Pragnę donieść, ze od jutra mam urlop!!! Będę zapodawać zdjęcia albowiem zapowiada się piekna pogoda.... Podejmę heroiczną próbę umycia okien.
Składam meldunek, ze na święta zakwitną angelique w połączeniu z queen of the night cieszy mnie to bardzo! może peach bloosom też zakwitnie, bo będzie ciepełko.
Ale dzisiejszej nocy musze okryć hortensje ogrodowe bo zapowiadają przymrozek od -4 do -1...szkoda byłoby tych pięknie zapowiadających się hortensji

I jeszcze musze kupić jasno niebieski kolor farbek do jajek...gdzie ja je kupię?
Majena 19:34, 16 kwi 2014

oooo ja już dziś czekam na jutrzejszą fotorelacje powiem ci ze tez szukałam niebieska farbke i sa granatowa ja chciałam pastelową niebieska i zastanawiam się jak ją zrobić:/przewodnia myśl mojego stołu to właśnie niebieski pastel taki błękitny z żółtym i niemaale jak gdzies cos znajdziesz jak to zrobić to piszi poratuj mnie bo inaczej jajca będą musiały być żółte:/
Pozdrawiam wieczorowo
Kondzio 19:35, 16 kwi 2014

Marzena2007 napisał(a)

Lało straszliwie a ja wiązałam graby przed płotem aby ich nie powyginało... Bo błoto aż chlupie...
Ale widziałam, ze Ty w Tatrach?
tak byłem od piątku do niedzieli trzabylo wracać do pracy ale tez do ogrodu
Konstancja30 20:24, 16 kwi 2014

Marzena2007 napisał(a)
Pragnę donieść, ze od jutra mam urlop!!! Będę zapodawać zdjęcia albowiem zapowiada się piekna pogoda.... Podejmę heroiczną próbę umycia okien.
Składam meldunek, ze na święta zakwitną angelique w połączeniu z queen of the night cieszy mnie to bardzo! może peach bloosom też zakwitnie, bo będzie ciepełko.
Ale dzisiejszej nocy musze okryć hortensje ogrodowe bo zapowiadają przymrozek od -4 do -1...szkoda byłoby tych pięknie zapowiadających się hortensji

I jeszcze musze kupić jasno niebieski kolor farbek do jajek...gdzie ja je kupię?

żyję sobie w nadziei, że moje angeliczki też sobie zadebiutują na święta te w kubiku z Leosiem ... bo te w niezapominajkach mają mniej słoneczka ... papuzie odpalają ...

Madżenko jeżeli chodzi o okna to one mają tak, ze jak osiągną pewien poziom nazwijmy to zanieczyszczenia to dalej nie brną ... wiem to z całą pewnością analizując od kilku lat zjawisko na swoich dachowych ... ... nie wiem tylko co z tym począć ... żeby z tym heroizmem nie czeba było ciągle wyskakiwać ... buziak
justi 20:28, 16 kwi 2014

Marzenko zachwyt zostawiam, prześliczny masz już ogród
Sebek 20:31, 16 kwi 2014

Mycie okien - to chyba tylko myjką ciśnieniową z detergentem robicie? Bo połowa Twojego domu to szkło - to inaczej siem chyba nie da?
Zeta 20:38, 16 kwi 2014

Naczytałam się wczoraj o tych carexach no masz ci los ...też dzisiaj kupiłam hihi