Uchwycilaś sedno sprawy. Na zdjęciach nie widać subtelnych roznic pomiędzy odmianami, dlatego warto opisywać i znać z autopsji. Dziewczyny wielkie dzięki za porady. Chyba ogrodowisko za chwilę będzie specem od trawek
Margarete moje trzmielinki były sadzone jesienią 2012 roku....albo wiosną 2013 ... Nie pamietam...
Rozstawa u mnie wynosi 80 cm. Ten pas pomiedzy gabionami , w ktorych rosną ma 2 m. Polecam je na ciemnym tle z tuji, u mnie rosną na tle żywopłotu z cisa i zachwyca mnie ten kontrast. Jutro je obfocę bo nalrawde dobrze teraz wyglądają te moje słoneczka. Liczę że latem będą się unosić nad brązową trawka carex buchanani
Pragnę donieść, ze od jutra mam urlop!!! Będę zapodawać zdjęcia albowiem zapowiada się piekna pogoda.... Podejmę heroiczną próbę umycia okien.
Składam meldunek, ze na święta zakwitną angelique w połączeniu z queen of the night cieszy mnie to bardzo! może peach bloosom też zakwitnie, bo będzie ciepełko.
Ale dzisiejszej nocy musze okryć hortensje ogrodowe bo zapowiadają przymrozek od -4 do -1...szkoda byłoby tych pięknie zapowiadających się hortensji
I jeszcze musze kupić jasno niebieski kolor farbek do jajek...gdzie ja je kupię?
oooo ja już dziś czekam na jutrzejszą fotorelacje powiem ci ze tez szukałam niebieska farbke i sa granatowa ja chciałam pastelową niebieska i zastanawiam się jak ją zrobić:/przewodnia myśl mojego stołu to właśnie niebieski pastel taki błękitny z żółtym i niemaale jak gdzies cos znajdziesz jak to zrobić to piszi poratuj mnie bo inaczej jajca będą musiały być żółte:/
Pozdrawiam wieczorowo
żyję sobie w nadziei, że moje angeliczki też sobie zadebiutują na święta te w kubiku z Leosiem ... bo te w niezapominajkach mają mniej słoneczka ... papuzie odpalają ...
Madżenko jeżeli chodzi o okna to one mają tak, ze jak osiągną pewien poziom nazwijmy to zanieczyszczenia to dalej nie brną ... wiem to z całą pewnością analizując od kilku lat zjawisko na swoich dachowych ... ... nie wiem tylko co z tym począć ... żeby z tym heroizmem nie czeba było ciągle wyskakiwać ... buziak