Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 00:08, 17 kwi 2014

Majena napisał(a)
oooo ja już dziś czekam na jutrzejszą fotorelacje powiem ci ze tez szukałam niebieska farbke i sa granatowa ja chciałam pastelową niebieska i zastanawiam się jak ją zrobić:/przewodnia myśl mojego stołu to właśnie niebieski pastel taki błękitny z żółtym i niemaale jak gdzies cos znajdziesz jak to zrobić to piszi poratuj mnie bo inaczej jajca będą musiały być żółte:/
Pozdrawiam wieczorowo

Myśle o bardzo krótkim zanurzeniu bialych jajek w niebieskiej farbce... Kulię kilka kompletów i poeksperymentuję. Nieraz malowalam też wkładem z flamastrów, może niebieskie jutro kupię
Madzenka 00:11, 17 kwi 2014

tusiawka napisał(a)

W Lidlu są dwa rodzaje farbek do jajek. Jedne w płynie do tradycyjnego farbowania i drugie w takiej paście do smarowania. Te w paście mają pastelowe lekko metaliczne kolory jest jasno różowy i niebieski właśnie. Kupowałam jakieś dwa tygodnie temu, może jeszcze mają.

O matko jutro lecę do Lidla dzieki !!!
Madzenka 00:12, 17 kwi 2014

Margarete napisał(a)

Dzięki za informacje, już dzis dokupiłam jedną taką sama trzmielinke czyli ma juz 2 sztuki a na jutro pan mi sprowadzi z drugiego sklepu tej samej sieci kolejna czyli będą 3. Na razie w donicach to one sa dośc wysokie ale jak posadze to bedą że sie tak wyraże cytując naszą Gierczusię "do cycków" no może troche ponad....

U mnie jak wiesz nie ma ciemnego tla bo moj zywopot z ligustra slabo rosnie, ale moze..kiedys ..urosnie
Poza tym obsadzilam siatke dosc mocno bluszczem wiec tak czy tak jakies tam zielone tlo kiedys bedzie.Pod nimi podsadze trawy z rozchodnikiem, ktory juz tam rosnie a przed nimi dam kulki z bukszpanu.
Bedzie ladnie....tylko kiedy ja to zrobie.....leje u nas od kilku dni, trawa nie scieta, swieta w lesie, dzieci jutro przyjezdzaja......

Małgosiu nie musza mieć bardzo ciemnego tła, bylebyś je posadzila na jednorodnym tle, bo jednak trzmieliny są pstrokate...
Madzenka 00:14, 17 kwi 2014

bleebla napisał(a)
Przeczytałam wsio i teraz leżac pod ciepłym kocem, zastanawiam sie czy nie wyjść i nie okryć klona bo juz listki ma.

Widziałam barwnik do jajek Dr. O. (5 kolorów w tym niebieski) w tesco. Możesz też jechać do hurtowni cukierniczej po barwnik spożywczy. Tam na bank niebeiski będą mieć.

O klonie nie pomyslałam... A ma piekne bordowe listki...ale raczej klony mi nigdy nie marzły...raczej gniły lub przędziorki je zzerały....
Madzenka 00:15, 17 kwi 2014

Gabisia hi hi. W obawie o moje zdrowie podjęłam decyzję o umysiu wyłacznie okien na parterze.... Pietro myje M a jutro nie może wziąć urlopu...więc tylko parter umyję..... Hi hi grunt to zdrowie...
Madzenka 00:15, 17 kwi 2014

ewakatowice napisał(a)

to jeszcze niebezpieczniej bo z piętra to kalectwo grozi... ech. Pogoda ma być to może kawka i taras

Ewa kawka i taras... Myślę? Chyba jutro nie dam ardy ale w piątek chętnie
Madzenka 00:17, 17 kwi 2014

nicol21 napisał(a)
Hmmm....a co to są okna - bo patrząc na Wasz dom, który mi się bardzo podoba, to albo jest z samych okien, albo okien prawie w ogóle nie ma! kwestia jak się nastawić do szklanej ściany

a na focie czekam razem z całym tłumem.
w sumie super masz z tymi roślinami, ale też się z niektórymi nabiegasz!

rzodkiewka posiana? sałata rośnie?

Warzywniak nie żlożony... M moze w piatek zrobi..... Papryka stoi w ogrodzie zimowym aby nie zmarazla... Salata na zewnątrz...jak ją zmrozi nie będzie sałaty ....

Okna hm... Zawsze można nie podnosić żaluzji....ale są takie dni gdy lubię wpuścić słońce do domu .... Zwlaszcza w święta...
Madzenka 00:19, 17 kwi 2014

Zeta napisał(a)
Madżen warto kupować buksika z Włoch ......?? Czy on nie przetrwa naszej zimy??

Chyba przetrwają... Jeśli to buxus sempervirens to dlaczego ma nie dać rady? Chyba ze kupisz wieeeelkiego nie przyzwyczajonego do Twoich mrozów?
Madzenka 00:20, 17 kwi 2014

GabiK napisał(a)
Marzenko, ogród rozrósł się aż za bardzo. Zrobię z nim porządek po urlopie, bo teraz przed wyjazdem nie chcę zaczynać i się denerwować, że rozgrzebane i coś padnie.

Tylko sprzątanie zrobiłam, a przesadzanie ok. 10 maja.
Na razie możesz letnie zdjęcia nadrobić.

Poczytałam , obejrzałam, rejs M'owi zapodałam albowiem marzy mi się w tym roku Italia...taka objazdowa ale mam chorobę morską... Więc chyba rejs nie dla mnie.... Ja nawet statkiem po Odrze pływać nie moge....
monteverde 00:21, 17 kwi 2014

Marzena2007 napisał(a)

O klonie nie pomyslałam... A ma piekne bordowe listki...ale raczej klony mi nigdy nie marzły...raczej gniły lub przędziorki je zzerały....

Marzenko też zapomniałam o klonach a łaziłam dzisiaj koło nich purpureum i orange wypuszczają listki, trudno co będzie to będzie teraz na wysokości 1 piętra mam +1, to na dole może być 0 st.