Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pszczelarnia 19:17, 18 mar 2024

Do góry
inka74 napisał(a)
Widzę, że i u ciebie zmiany na rabatach. Wielkość dereni mnie przeraża. Pocieszam się tylko tym, że u mnie one nie bardzo chcą rosnąć. Może za dużą konkurencję mają. Tylko Ivory Halo mi taki duży wyrósł ale uśmierciłam go zbyt radykalnym cięciem.
Uwielbiam twoje wiosenne donice. I podziwiam porządek w trakcie przeróbek. Widziałaś co się u mnie wyrabia?

Wiosenne donice

Pszczelarnia 19:15, 18 mar 2024

Do góry
TAR napisał(a)
Nie pisze ale zagladam i podczytuje. Czekam na wiosne po calosci

po całości - jedna rabata zrobiona (zostało mi jeszcze 7 takich)

Pszczelarnia 19:13, 18 mar 2024

Do góry
Magleska napisał(a)
Ewa
dołączam do wielbicielek Twoich kompozycji
poczytałam ile się u Ciebie dzieje -nowe obrzeża ,wyciachane derenie ,rugosy ,remonty ...
podziwiam

Mam jakieś zwolnione obroty, ale bratki posadziłam

Pszczelarnia 19:09, 18 mar 2024

Do góry
vita napisał(a)

Mam tak samo Podziwiam u Ciebie ład podczas pracy, no a doniczkowe wystawki, słów zachwytu wprost brak Podpory do agrestu zamawiałaś u kowala?

Nie, to ślusarz z allegro.

Ale ład! Wykopałam tawulca pogiętego, żeby zrobić lżejsze obrzeżenie rabaty. Tej wiosny to głównie tnę i wykopuję - karczuję.

Ogród w malinówkach 18:37, 18 mar 2024

Do góry
Truskawki już mnie drażniły, przed i po.

Słyszałem też, że ścina się liście latem, po owocowaniu?
Ogród w malinówkach 18:35, 18 mar 2024

Do góry
Teraz przed domem mam tak
Ogrodowe wariacje 17:46, 18 mar 2024

Do góry
Wiaan napisał(a)
Dziś wertykulacji nie było, ale za to mam kilka wiosennych fotek

Wiosennie pięknie
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 17:35, 18 mar 2024

Do góry
Masakra

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 17:33, 18 mar 2024

Do góry
Miejsce pod kolejne drzewka.

Zbrojenia powiązane

Ogród prawie wymarzony … 17:27, 18 mar 2024

Do góry
olciamanolcia napisał(a)
A tu numer roku...
Na czas naszej nieobecności przyjechali na kilka dni moi Rodzice...

"Justynka tata weźmie piłę to wam trochę podetnie te tuje przy oknie w kuchni. Zobaczysz bedzie dobrze "

no i rozpedził się Chłop

" jedna tata zostawił bo nie wiedział czy bedziesz zadowolona "

Od razu mi się piosenka zespołu Kult przypomniała

Wyjechali na wakacje wszyscy nasi podopieczni
Gdy nie ma dzieci w domu, to jesteśmy niegrzeczni

Jeszcze kilka dni i nocy i wszystko wróci do normy
Będziemy zorganizowani i poważni, uczesani i przezorni

Teraz trawy tu posadze albo lawendę... albo wytne w cholerę
Justyna ja bym te tuje wykopała ,raz że są za blisko budynku a teraz opitolone od dołu do połowy, no nie wygląda to za dobrze ale zrobisz jak uwarzasz
Pokażę nasz ogród 16:59, 18 mar 2024

Do góry
Sezon na koszenie trawnika rozpoczety.
Ogród prawie wymarzony … 12:53, 18 mar 2024

Do góry
A ponadto przybyło zieleni

Ogród prawie wymarzony … 12:48, 18 mar 2024

Do góry
A tu numer roku...
Na czas naszej nieobecności przyjechali na kilka dni moi Rodzice...

"Justynka tata weźmie piłę to wam trochę podetnie te tuje przy oknie w kuchni. Zobaczysz bedzie dobrze "

no i rozpedził się Chłop

" jedna tata zostawił bo nie wiedział czy bedziesz zadowolona "

Od razu mi się piosenka zespołu Kult przypomniała

Wyjechali na wakacje wszyscy nasi podopieczni
Gdy nie ma dzieci w domu, to jesteśmy niegrzeczni

Jeszcze kilka dni i nocy i wszystko wróci do normy
Będziemy zorganizowani i poważni, uczesani i przezorni

Teraz trawy tu posadze albo lawendę... albo wytne w cholerę
Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 12:47, 18 mar 2024

Do góry
Jeszcze ogólny rzut na ogród i ile w nim jeszcze mnie czeka pracy Po prawej przy ścieżce mam jeszcze niezagospodarowaną rabatę, dwa gracki, które tam rosły przesadziłam na rabatę za dom między brzozy, żeby się choć trochę osłonić od nowej drogi, chyba jeszcze jednego zza ławeczki tam dam, a w jego miejsce różę którą zamówiłam, muszę jeszcze to przemyśleć. I chyba na tej niezagospodarowanej części po prostu w tym roku posadzę jednoroczne, a na płot puszczę groszki.

Rabata za domem to nadal pobojowisko z resztkami materiałów po budowie domku. Czy żeleźniaki całkiem zanikają na zimę? Nie mogę się ich doszukać, a miałam 3 sztuki.

Taras czeka na mycie, jeszcze pewnie poczeka. Cały tydzień ma być zimno, a rano sypał śnieg. Dzisiaj mają przyjść zamówione róże, a tu mróz i śnieg, pewnie je muszę do garażu wstawić, w sobotę ma być ciepło to posadzę.
Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 12:37, 18 mar 2024

Do góry
Sobota minęła mi bardzo pracowicie, razem z córcią przycięłyśmy trawy na froncie i wszystkie miscanty w ogrodzie. Teściu mi pożyczył nożyce do żywopłotu, robota szła jak złoto. Urobku mam całą stertę, pasowałoby to czymś zmielić ale nie mam czym.
Front po cięciu i urobek. Trochę z córką pocięłyśmy nożycami ale to robota na kilka godzin i ręce by mi chyba odpadły

Rozplenice i lawendy też poprzycinałam. Zrobiło się pusto, ale pewnie niedługo trawy ruszą z kopyta, miscanty na froncie już miały zielone pędy.

Ambrowiec już ma duże pąki, a ciemierniki kończą kwitnienie.

Przy okazji wizyty w ogrodniczym nabyłam nowego ciemiernika i kupiłam hortensję pnącą, posadziłam ją za cisami przy murze, ciekawe czy doczekam muru pokrytego kwiatami. Kwitną jeszcze krokuski, zaczynają hiacynty (miały być w odcieniu łososiowym, a są liliowe ) Startują też szafirki.
Ogród prawie wymarzony … 12:35, 18 mar 2024

Do góry
Powróciłam i zaczełam działać
Obcięłam wszystkie laurowiśnie-całe były zbrązowiałe, podsypałam im nawóż-mam nadzieję, że odbiją

Ponadto przemarzły mi dwie róże-obcięłam do zera-zobaczymy może puszczą

A i no dobra-niech Wam będzie -wykopię ten kawał trawnika

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 12:22, 18 mar 2024

Do góry
Taka u nas sytuacja rano była:

Własny Vengerberg 11:50, 18 mar 2024

Do góry
Zatem kształtuje mi się coś takiego

ŚŚ larmacka
3 kulki z cisa
7(?) rozplenic Hameln
i dużo przetacznika kłosowego Blue
Małymi krokami-Ogród Wioli 11:20, 18 mar 2024

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

Ja swoich świdośliw nie cięłam nigdy z góry, podkrzesywałam tylko od dołu co roku i wycinałam zbędne odrosty, bo ona je wypuszcza.

Pięknie u Ciebie to wygląda.
Powiesz, jaki ta żwirowa rabata ma wymiar?
Własny Vengerberg 11:18, 18 mar 2024

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Marta właśnie wrzuciłam u siebie fotkę mojej świdośliwy z cisami,którą Hania Ci poleca

Ja mam Lamarcką.

Biegnę popatrzeć!

LIDKA napisał(a)

Jeszcze sie tak zastanawiam...czy to bedzie wygodne przejscie z auta na podjeździe np z zakupami?

My w garażu trzymamy rowery narzędzia inne takie. Auta na zewnątrz.

Mam chodniczek prawie z pod drzwi auta w kierunku drzwi. Tak jakby przez rabate. Byłam zła gdy go mąż uzgodnił z brukowym majstrem. Bo powstała podzielona rabata.

Ale się sprawdza.

Mamy duży garaż. Zmieści dwa samochody i rowery i masę pierdół. Nie ma opcji, żeby z niego korzystać. I ja i eM jesteśmy zwolennikami parkowania w garażu.

ajka napisał(a)
Przychylam się do opini byś nie sadziła wierzby Iwy na froncie. Mam ją u siebie przy oczyszczalni i jej nie lubię, najchętniej bym ją wywaliła, ale skoro już jest to jest Bardzo krótko ma bazie, potem robi się kompletnie nieatrakcyjna jak dla mnie. Nawet nie wiedziałam, że jest krótkożywotna Może to dobrze

Z symetriozy z czasem się wyleczysz Mojego męża też leczę, powoli się udaje Moim zdaniem na tą nierówność z czasem nie będziesz zwracać uwagi jak dojdzie wypełnienie.

Dobrze, zatem będzie Świdośliwa.
Mam nadzieję, że się wyleczę. Bo to uciążliwe na dłuższą metę.

Judith napisał(a)
Hmm, w temacie krawężnika rozumiem Cię doskonale… Czuję niepokój w takich sytuacjach, w moim przypadku nie jest to ani perfekcja, ani symetrioza, lecz taka konstrukcja psychiczna… Domyślam się, że nie da się tego poprawić?
To południowa strona, możesz dać tu kratkę i puścić tu po kratce coś kwitnącego (ale to mało minimalistyczne ).
Lub posadzić niziutki żywopłocik z trzmieliny ciemnozielonej .

A może dać na kolumnie drewnianą deskę, by to wyrównać? Taka ozdobna opaska by powstała . Albo wręcz deski ozdobne od dołu do góry kolumny…?
Coś w ten deseń:

Stwierdziłam, po wieczornych rozmowach z eM, że najpierw posadzę rośliny, a potem będę myśleć jak to wygląda w całości i czy mi przeszkadza.

I w ogóle jestem z niego dumna, bo jak poczytałam mu co piszecie o laurowiśni i wierzbie to nawet nie marudził. Stwierdził, że widać u Was doświadczenie i naukę na błędach. Jest chętny na roszady
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies