Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Malutki pod lasem 09:06, 11 sty 2019

Do góry
Ta rabata na końcu ogrodu mogłaby powstać jak już basen i plac zabaw nie będą potrzebne.
Na razie trawnika tam nie ruszać i basen można postawić tak:

Może taki kompromis wystarczy
Malutki pod lasem 09:05, 11 sty 2019

Do góry
makadamia napisał(a)
Mnie też się Sylwi pomysł bardzo podoba i w czasie kiedy tu Ania pisała, ja rysowałam swoją wersję na bazie Sylwi

Generalnie różnica jest taka, żeby tą "podkowę" wycentrować względem zejścia z tarasu.
Wszystkie uwagi Ani chyba uwzględnione poza lokalizacją basenu

Myślę, że to byłby fajny, klasyczny układ

Wielkie WOW Ślicznie to wymyśliłyście dziewczyny.
Malutki pod lasem 09:00, 11 sty 2019

Do góry
Mnie też się Sylwi pomysł bardzo podoba i w czasie kiedy tu Ania pisała, ja rysowałam swoją wersję na bazie Sylwi

Generalnie różnica jest taka, żeby tą "podkowę" wycentrować względem zejścia z tarasu.
Wszystkie uwagi Ani chyba uwzględnione poza lokalizacją basenu

Myślę, że to byłby fajny, klasyczny układ
ogród (nie)Mocy 08:46, 11 sty 2019

Do góry
Asiu, Dziewczyny Kochane ,

a chcecie kija żeby mi dać po plecach?

Bo taki problem mi wyszedł z planem.. Jak bym nie zakładała warzywnika w tym miejscu przy tarasie, to... wtedy ta powierzchnia trawnikowa dziwnie wyglądać będzie w tym miejscu co jest? nie powiększyć trochę tego koła? bo czy ta rabata zamiast warzywnika nie będzie zbyt masywnie wyglądająca? Zamazałam warzywnik jasnym zielonym kolorem.

Blaski i cienie nowego życia 08:28, 11 sty 2019

Do góry
Chwilowa zima przed zbliżającym się deszczem, nawet przy wejściu zasypało mi donicę

Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:01, 11 sty 2019

Do góry
Właśnie ta na wiosnę do przerobienia .
Działka prawie w Borach Tucholskich 08:00, 11 sty 2019

Do góry
Niuńka grzeje się po porannym (bardzo porannym)obchodzie działki
oczywiście wyjście i powrót przez okno

kominek bujał się na wolnym ogniu całą noc, teraz ciut podkręcony bo to jedyna grzałka w domu (bez płaszcza wodnego)
W ogródku emerytki 06:19, 11 sty 2019

Do góry
Na tym zdjęciu lepiej widać tę siateczkę. Gdy obejrzysz, fotkę usunę.
Koszt siateczki na całe ogrodzenie nie przekroczył na pewno kilku zł.

Za drzwiami do ogrodu... 01:17, 11 sty 2019

Do góry
Wokół murku z drzwiami do ogrodu też dokonałam niewielkich zmian ,kształtu rabat i dodatkowych nasadzeń

Za drzwiami do ogrodu... 01:07, 11 sty 2019

Do góry
W międzyczasie w innych rabatach rozkręcała się wiosna

Koło od taczki wpisało się kolorystycznie pod tulipanki,trwały przeróbki w rabacie przy płocie z powodu zmiany umiejscowienia domku narzędziowego i pergolek...

Przybywały kolejne przęsła mojego białego marzenia, wykonane własnoręcznie przez mojego zaślubionego Realizatora Marzeńi przy pomocy syna!

A ja zarażona na Ogrodowisku kupowałam pierwsze ozdobne trawy,kocimiętki,bodziszki,zamawiałam róże ,hosty i inne takie...
Za drzwiami do ogrodu... 00:46, 11 sty 2019

Do góry
Korzystając z pomocy dziewczyn,które rysowały swoje pomysły,ja tak dziergałam na trawce

Po wstępnym zarysie kształtu rabat mogłam przystąpić do nasadzeń wokół biesiadnego

Za drzwiami do ogrodu... 00:35, 11 sty 2019

Do góry
W najbliższą sobotę minie rok jak jestem na OgrodowiskuChciałabym z tej okazji choć w skrócie pokazać co zmieniło się przez ten rok w moim ogrodzie dzięki WAM . Ponieważ cały weekend mam bardzo zajęty,zacznę dzisiaj,a potem resztę w wolnych chwilach,więc pewnie się trochę rozciągnie
W sobotę wpadnę jeszcze z jakimś dobrym słówkiem

Zacznę od tego,że zostałam tu przez Was bardzo szybko i miło powitana wirtualnie!Oraz odnaleziona przez moje rodowite ogrodniczki-chełmianki i od razu nawiązała się miła znajomość w realu!Pozdrawiam i dziękuję Wam wszystkim ,którzy do mnie wpadacie i do których ja wpadamA szefowej Danusi dodatkowo za Ogrodowisko i to w sieci i to na ziemi przez nią ukochanej,które już tego pierwszego roku dane mi było podziwiać na na własne oczy!!! DZIĘKUJĘ!!!
To powspominajmy...
Logując się chciałam się tu podzielić z Wami kilkoma obrazkami z mojego ogródka a nie nastała jeszcze dobrze wiosna jak już robiłam rewolucję w ogrodzie!!!Ogrodowisko zaatakowało mnie swoją wiedzą,radością spotkań w pięknych ogrodach,roślinami i kompozycjami które zapragnęłam mieć!Nieśmiało prosząc o pomoc w zaplanowaniu kącika biesiadnego dostałam lawinę planów i zaangażowanie w zmiany.Asiu i Ewo -dziękuję!
Było tak:

Potem tak:

W międzyczasie powstawał też wcześniej już zaplanowany przeze mnie i ema płot

Rozpoznawanie traw 22:58, 10 sty 2019

Do góry
To nie jest Irish Green, moim zdaniem.
Irish Green ma sztywniejsze liście.
Zdjęcia Irish Green u mnie.

Z lipca, na pierwszym planie.

Z lutego
W ogródku emerytki 22:27, 10 sty 2019

Do góry

Miłkowo - sezon 2016-2022 22:21, 10 sty 2019

Do góry
anpi napisał(a)
Milko a obficie kwitła Ci ta wisteria przy takich wielkich przyrostach?Wstawisz jakieś zdjęcia w czasie kwitnienia,bo ja zanim się dokopię do nich ...bo pewnie wstawiałaś?

Bardzo obficie kwitła, bo ona już ponad 20 - letnia.
Wstawiałam, ale zaraz coś wyszukam, tak na szybko są.

W ogródku emerytki 22:18, 10 sty 2019

Do góry
W ogródku emerytki 22:13, 10 sty 2019

Do góry
Oj, to współczuję, myślałam, że się dziki wyniosły i masz spokój.
Cieszę się, że moja " terapia " jest skuteczna, mi też pomaga.
To jeszcze trochę lekarstwa

To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:08, 10 sty 2019

Do góry
Kokesz napisał(a)
Ja kupiłam trzy pisardi w jednej szkółce i każda ma inny odcień szczególnie widać to wiosną i jesienią, latem się kolor wyrównuje.
Nie wiem od czego to zależy, rosną na tej samej rabacie, no chyba, że są pomylone odmiany.

A w jakim kolorze kwitna te 3 drzewka?

Pamietam, ze Danusia gdzies pisala, ze bardziej poleca Nigre, bo Pissardi sie czesto na zielono przebarwia a Nigra caly czas trzyma swoj kolor.

Mozliwe wiec, ze ta galazka po prawej to Pissardi a po lewej Nigra.
Ale jezeli tak samo kwitna, to raczej ta sama odmiana Pissardi, tyle ze masz szczescie, ze ta lewa nie traci koloru

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies