Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Za drzwiami do ogrodu...

Za drzwiami do ogrodu...

anpi 00:35, 11 sty 2019

W najbliższą sobotę minie rok jak jestem na OgrodowiskuChciałabym z tej okazji choć w skrócie pokazać co zmieniło się przez ten rok w moim ogrodzie dzięki WAM . Ponieważ cały weekend mam bardzo zajęty,zacznę dzisiaj,a potem resztę w wolnych chwilach,więc pewnie się trochę rozciągnie
W sobotę wpadnę jeszcze z jakimś dobrym słówkiem

Zacznę od tego,że zostałam tu przez Was bardzo szybko i miło powitana wirtualnie!Oraz odnaleziona przez moje rodowite ogrodniczki-chełmianki i od razu nawiązała się miła znajomość w realu!Pozdrawiam i dziękuję Wam wszystkim ,którzy do mnie wpadacie i do których ja wpadamA szefowej Danusi dodatkowo za Ogrodowisko i to w sieci i to na ziemi przez nią ukochanej,które już tego pierwszego roku dane mi było podziwiać na na własne oczy!!! DZIĘKUJĘ!!!
To powspominajmy...
Logując się chciałam się tu podzielić z Wami kilkoma obrazkami z mojego ogródka a nie nastała jeszcze dobrze wiosna jak już robiłam rewolucję w ogrodzie!!!Ogrodowisko zaatakowało mnie swoją wiedzą,radością spotkań w pięknych ogrodach,roślinami i kompozycjami które zapragnęłam mieć!Nieśmiało prosząc o pomoc w zaplanowaniu kącika biesiadnego dostałam lawinę planów i zaangażowanie w zmiany.Asiu i Ewo -dziękuję!
Było tak:

Potem tak:

W międzyczasie powstawał też wcześniej już zaplanowany przeze mnie i ema płot

anpi 00:46, 11 sty 2019

Korzystając z pomocy dziewczyn,które rysowały swoje pomysły,ja tak dziergałam na trawce

Po wstępnym zarysie kształtu rabat mogłam przystąpić do nasadzeń wokół biesiadnego

anpi 01:07, 11 sty 2019

W międzyczasie w innych rabatach rozkręcała się wiosna

Koło od taczki wpisało się kolorystycznie pod tulipanki,trwały przeróbki w rabacie przy płocie z powodu zmiany umiejscowienia domku narzędziowego i pergolek...

Przybywały kolejne przęsła mojego białego marzenia, wykonane własnoręcznie przez mojego zaślubionego Realizatora Marzeńi przy pomocy syna!

A ja zarażona na Ogrodowisku kupowałam pierwsze ozdobne trawy,kocimiętki,bodziszki,zamawiałam róże ,hosty i inne takie...
anpi 01:17, 11 sty 2019

Wokół murku z drzwiami do ogrodu też dokonałam niewielkich zmian ,kształtu rabat i dodatkowych nasadzeń

Muszelka 06:29, 11 sty 2019

Fajnie się czyta i ogląda. Dobrze, że Jesteś!
Doranma 15:00, 11 sty 2019

Nie wiedzialam, że taki ogrom prac i taki efekt, to tylko rok! Gratuluję i czekam na cd.☺
Anda 15:30, 11 sty 2019

Zmiany w pigułce. Dobrze, że pokazałaś. Naprawdę mega dobrą robotę odwaliliście
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
sylwia_slomc... 16:18, 11 sty 2019

Już spore zmiany pokazałaś, ależ lubię oglądać takie porównania, pokazują jak wielki potencjał może mieć miejsce wcześniej nie doceniane
gogo 17:22, 11 sty 2019

Gratuluję roczku
Zmiany niesamowite, dodały " smaczku " ogrodowi.
I faktycznie, tylko rok, to niesamowite.
Czekam na dalszy ciąg
anpi 18:38, 11 sty 2019

Roślinki wokół "biesiadnego",ponieważ dostały wiele dobroci w postaci podłoża,nawodnienia i zapewniony rozwój kulturalny w postaci poczytnych gazet rosły błyskawicznie...