Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:47, 25 sie 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Na ogrodowisku znajdziesz mnóstwo inspiracji, aż trudno wybrać te najlepsze

Tak, to prawda
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:26, 25 sie 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

(...) Poczekam na efekt i nic już tam nie będę przesadzac, póki nie stwierdzę, że jednak trzeba będzie to znów zrobić

Sebku, u mnie tak było: po zobaczeniu efektu jak bylinową w lecie robiłam już następnego roku (czyli teraz) poszedł szpadel w ruch.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 16:59, 25 sie 2014

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
Cześć Sebku, ja z rewizytą bardzo dziękuję, że odwiedziłeś mój "ogród". W porównaniu z Twoim, mój to nic ale pracuję nad nim. Efekt moich prac oczywiście pokażę, jak już będzie ładniej Dziękuję też za sugestie
Dzięki licznym spacerom po Ogrodowisku, mam już kilka pomysłów na zmiany u mnie

Na ogrodowisku znajdziesz mnóstwo inspiracji, aż trudno wybrać te najlepsze
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 16:57, 25 sie 2014

Do góry
Milka napisał(a)

a ja przy okazji przenosin roślin, strasznie dużo tulipanów poniszczyłam, niestety jak się kopie, rzadko się pamięta gdzie one są ale już ktoś mi tulipany kupił w Holandii, posadzę kolejne i miałam nie sadzić, ale chyba zmienię zdanie idę w róż i w pink

Kolory mamy te same, ja jeszcze chyba dokupię queen of the night i chyba krokusy
Ogrodnik Mimo Woli cd 16:57, 25 sie 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Z różami rzeczywiście jest dość dużo zachodu, żeby wyglądały dobrze... Ja mam kilkanaście, ale ogarniam je, na razie... Wolimy jeżówki, prawda?

Oj tam oj tam, przesadzacie z tą pracą przy różach mnie się zdaje że jak się kocha róże to i praca nie ciąży tak bardzo. Ale nie będę się licytował co do czasu potrzebnego na pielęgnację, bo to też indywidualnie trzeba rozeznać.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 15:56, 25 sie 2014

Do góry
WilczaGora napisał(a)

a te co wykopałeś to nie do "przeprowadzki" ?
bo jeśli do wyrzucenia ... to właśnie masz odpowiedź, dlaczego ja już nie mam do nich cierpliwości...u mnie ani nawożenie po przekwitnięciu, ani wykopywanie nie dają rady z dzisiejszą "technologią hodowania cebul?
w 2-3 roku liście...mam dość

U mnie też niestety tak jest, dlatego te stare cebule sadzę byle gdzie, a te nowe w reprezentacyjne miejsca
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 15:08, 25 sie 2014

Do góry
Choina kanadyjska to bardzo dobre rozwiązanie sam kiedyś pewnie taki będę miałDanusia, sebek i Luki mają bardzo dobre pomysły więc trzeba do nich zaglądaća zobaczysz że jakiś pomysł urodzi się w głowie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 11:13, 25 sie 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Ja sobie ustalić w głowie co, ile i gdzie się zmieści, bo dość dużo cebul wykopalem i mam mnóstwo miejsca na nowe

a ja przy okazji przenosin roślin, strasznie dużo tulipanów poniszczyłam, niestety jak się kopie, rzadko się pamięta gdzie one są ale już ktoś mi tulipany kupił w Holandii, posadzę kolejne i miałam nie sadzić, ale chyba zmienię zdanie idę w róż i w pink
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:33, 25 sie 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Ale super miałaś gości! Pozdrawiam Was serdecznie

Sebciu dzięki i wzajemnie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:27, 25 sie 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Ja sobie ustalić w głowie co, ile i gdzie się zmieści, bo dość dużo cebul wykopalem i mam mnóstwo miejsca na nowe

a te co wykopałeś to nie do "przeprowadzki" ?
bo jeśli do wyrzucenia ... to właśnie masz odpowiedź, dlaczego ja już nie mam do nich cierpliwości...u mnie ani nawożenie po przekwitnięciu, ani wykopywanie nie dają rady z dzisiejszą "technologią hodowania cebul?
w 2-3 roku liście...mam dość
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:32, 25 sie 2014

Do góry
WilczaGora napisał(a)

a ja sobie obiecałam - żadnego kupowania tulipanów w tym sezonie, ale czy wytrzymam - wątpię

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:30, 25 sie 2014

Do góry
Mille napisał(a)
Przyszłam na kurczaka ))

Sebku widzę, że wszystko przesadzasz, poradź czy przesadzić teraz lawendę? Została zakupiona wiosną i niestety po wiosennych ulewach połowa gałązek leżała na ziemi i zaczeła tak głupio rosnąć, więc musiałam mocno przyciąć. Opłaciło się, bo pięknie się zagęściła, ale dopiero teraz przymierza się do kwitnienia (dopiero ma głównie małe pąki). No i właśnie mam dylemat czy przesadzać czy muszę czekać do wiosny? To jest lawenda Blue scent.
Chciałabym przesadzić też Hidcote, ale ona u mnie teraz jest niemal w pełni kwitnienia (rośnie pierwszy rok, wiec wystartowała trochę później), tzn. już powoli przekwita.

Co robić?
Swoje przesadziłem i szczerze jeśli nie musisz to poczekaj do wiosny żyją, ale niektóre kwiatki klapnely i nie wyglądają zbyt dobrze...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 08:48, 25 sie 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Kasiu, do mnie siedzenie na miejscu nie pasuje Jak do wszystkich ogrodomaniaków

Dzisiaj kupiłem sobie 6 paczek tulipanów w T. - zwykłe różowe i pełne Kusiły mnie żółte, ale jestem konsekwentny, przynajmniej na razie

Pozdrawiam zaglądających

a ja sobie obiecałam - żadnego kupowania tulipanów w tym sezonie, ale czy wytrzymam - wątpię
Ogrodnik Mimo Woli cd 08:44, 25 sie 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Z różami rzeczywiście jest dość dużo zachodu, żeby wyglądały dobrze... Ja mam kilkanaście, ale ogarniam je, na razie... Wolimy jeżówki, prawda?

milion razy bardziej wolimy jeżówki
Mieczyki zwane inaczej gladiolami 07:23, 25 sie 2014

Do góry
Wiosną Wtedy są świeże
Sadzimy cebulki kwiatowe 07:22, 25 sie 2014

Do góry
Może to były snieżniki?

A mieczyki dość szybko się rozmnażają, zakwitna na pewno Jednak u mnie duża cebula wydawała boczne podobnej wielkości, te tycie wyrzucałem
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 07:15, 25 sie 2014

Do góry
Jeśli się będzie nadawać to pokażę Pozdrawiam
Ogród niby nowoczesny ale... 07:08, 25 sie 2014

Do góry
Magda, przepięknie to wyszło, ptaki i Wy na pewno szczęśliwi jesteście
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:02, 24 sie 2014

Do góry
Sebek, litości. Kurczak?
Pokaż.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:00, 24 sie 2014

Do góry
No nie, zeżarło mi posta!!!! Foch!
No to skrót Wczoraj zrobiłem jeszcze kanciki przy bylinówkach i wsadzilem zywoplocik z bukszpanu Potem przeniosłem trzmielinę pienna, bo się biła z dereniem o miejsce w atmosferze Przy okazji wkopalem bukszpany od Alinki, dla których tak długo nie mogłem znaleźć miejsca... Złączyłem je razem w celu utworzenia stożka i podczas ciachania moim oczom ukazał się idealny KURCZAK!!! Ot tak mimo woli Ma już brzuszek, ogon, dziób oraz łapki, które same tak urosły w doniczce Także mam swojego pierwszego zwierzaka z bukszpanu, który zamieszkał między kulami
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies