Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 13:37, 24 sie 2014

gierczusia napisał(a)

Bożyczzzku .. Chyba właśnie skutecznie wyleczyłam sie z róż ....

właścicielka aze jednej sztuki ..buziole

Gierczuś.... przy Twoim arealne to każdy listek możesz odkurzać w ogrodzie .. i jedna róża to zero roboty.

A to goły Languś... paskuda jedna.. oczywiście prezentuję tylko głowę.... skubanie listków zajęło mi ... na pewno w godzinach... a wygląda jak upiór. To jest od wysokości ponad 2 metry.. niżej tylko badyle.... czyli striptiz dal ubogich..

Mala_Mi 13:49, 24 sie 2014

agniecha973 napisał(a)
No właśnie moja Orange Passion wygląda dziś podobnie do tej po lewej od Twojej Tangerine D.
A masz Tiki Torch?

Tiki też nie mam Jak widać mam mało ....
Z pomarańczu to mam jeszcze Colorburst Orange.. podobna do Maramlady, ale potem płowieje . i taka nijaka.

A Papaya i inne.. też leżały , powiązałam w pęczki byle jak przed Mają... i lezy taka wyświechtana kępa i straszy...

Z żółtych fajnie zachowuje sie Leila.. u mnie najlepsza z żółtych

A najbardziej straszy nadchodząca jesień.. już ja czuć i widać.. trzmielina oskrzydlona.... już się czerwieni...

Luki 14:06, 24 sie 2014

Żurawki mają jeszcz mnóstwo czasu na ukorzenieni, swoją drogą z mojego doświadczenia te dzielone właśnie w tym terminie najpóźniej do połowy września są najmocniejsze i w kolejnym roku juz są sporymi okazami. Mnie podział żurawek dopiero czeka i coś czuje, że na 100 doniczkach się nie skończy, a to i wiele innych rzeczy musze zrobić w tym tygodniu...
agniecha973 14:35, 24 sie 2014

Dzięki za podpowiedzi jeżówkowe. Oczywiście, że masz mało
Gabriela 14:57, 24 sie 2014

Mala_Mi napisał(a)

A to goły Languś... paskuda jedna.. oczywiście prezentuję tylko głowę.... skubanie listków zajęło mi ... na pewno w godzinach... a wygląda jak upiór. To jest od wysokości ponad 2 metry.. niżej tylko badyle.... czyli striptiz dal ubogich..

Aniu, u mnie identyczny striptiz zrobiła Eden Rose - ponad dwa metry gołe a wyżej prześliczne kwiaty w dużej ilości. Dobrze, że to pod tarasem w drugim domu, to przynajmniej można powąchać i pomacać.
Dwa jeszcze nieduże Langi, też łyse oczywiście i chyba najbardziej obrzydliwe się zrobiły.
Dzisiaj oglądałam sobie zdjęcia z czerwca, ach jakie wszystko było wtedy piękne i świeże...

A przy okazji jeżówek - przesadzać teraz, czy poczekać do wiosny? Nie mam pojęcia jak się toto zachowuje.
Sebek 16:04, 24 sie 2014

Z różami rzeczywiście jest dość dużo zachodu, żeby wyglądały dobrze... Ja mam kilkanaście, ale ogarniam je, na razie... Wolimy jeżówki, prawda?
Justyna 22:06, 24 sie 2014

Dzięki za podsumowanie. Pójdę w takim razie w gatunek.
Napisz mi jeszcze proszę jak się zajmujesz przed zimą crocosmią? Posadziłam Lucyferka pierwszy raz w tym roku i się zastanawiam kiedy sciać, i czy na zimę sypnąć mu kory.
Serdecznie
Nikita 22:10, 24 sie 2014

Aniu, podglądnęłam te twoje lotosy - bardzo mnie się podobywują!!!
Buziam
Bogdzia 22:21, 24 sie 2014

Nadrobiłam zaległości. Lotosy pięknie zakonczyły sezon. Miłego tygodnia.
WilczaGora 08:44, 25 sie 2014

Sebek napisał(a)
Z różami rzeczywiście jest dość dużo zachodu, żeby wyglądały dobrze... Ja mam kilkanaście, ale ogarniam je, na razie... Wolimy jeżówki, prawda?

milion razy bardziej wolimy jeżówki