Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Małej Mi 2017 20:20, 14 lis 2018

Do góry
Dla Bogdzi.. kosówka zasłaniała kiścienia tak że nie było go widać.. a patrz jaki wielki. Ten na lewo pod brzozą.
Ogród Małej Mi 2017 20:19, 14 lis 2018

Do góry
Kasya napisał(a)
No i znowu trzeba będzie przyjechać ogladac bo zmiany takie ze ogrod nie do poznania

zawsze mile widziana....

Ogród Małej Mi 2017 20:18, 14 lis 2018

Do góry
Muszelka napisał(a)
Patrząc na zdjęcie, w ogóle nie rozumiem, o czym Ty piszesz. Elegancja-Francja w Twoim ogrodzie Żółta masz już hakonkę, u mnie jeszcze zielona.

Niedługo spadnie śnieg i wszędzie będzie bialuchno

Przecież syfu nie pokażę... a to błąd bo czasami brakuje tych brzydkich zdjęć
W moim małym ogródeczku - Dorota 20:16, 14 lis 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Niezwykłe te Twoje wianki, piękne w swojej prostocie i naturalności. Wiankowanie czas zacząć.
Dziękuję, cieszę się że i Tobie się spodobały.

Ogród Małej Mi 2017 20:14, 14 lis 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)

U mnie pielone głownie po brzegu, w środku nie widać w tej gęstwinie. I to jest najlepszy sposób. Wiosną przed tulipanami zrobię pielenie w środku.

i ten gąszcz mnie ratuje....
gigantyczne ożanki..tłoczą całe lato..
Ogród Małej Mi 2017 20:12, 14 lis 2018

Do góry
2015

2017

2018
Ogród Małej Mi 2017 20:11, 14 lis 2018

Do góry
Agania napisał(a)
Ja wywalam od zeszłego roku jałowce, nie wiele sama mogę zrobić, ale żeby tego dysonansu nie było nie będę spieszyć się za bardzo, skosiłam trawnik
i oczyściłam oczko, to też nie za wiele, najbardziej wkurzają mnie gryzonie,
wszystko co świeżo posadzone zjadają

Łezka pięknieje

Pierwotnie było to wrzosowisko, ale jak się porozrastały krzaki to wrzosy zostały wyparte
RETROSPEKCJA.

2008

2009
2010

2012

W moim małym ogródeczku - Dorota 20:05, 14 lis 2018

Do góry
abiko napisał(a)
Jak ja chciałabym mieć taki las obok..
Las mam blisko, jest gdzie wyjść na spacer.

Ogród Małej Mi 2017 19:41, 14 lis 2018

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Fijoły chyba wszyscy w tym roku wywalają w większości. Pół wora wykopalam. Ogród się zmienia bardzo ale roboty teraz będzie na 100% mniej i porządek się zrobił bardzo na rabatach bez zapychaczy

Albo zrobię na mniej obsługowe, ale się poddam.. nie mam wyjścia .. wiec coraz mniej sentymentów

Jak świerki urosną i zrobią zieloną ścianę to będzie super.. na razie udaję że sąsiednich domów nie widzę. Ale za 3 lata będzie zielono Najgorzej, że pasuje wywalić drugą porcję chorych jodeł .. wiec w nowym miejscu się odsłoni

Żałuję, że nie wywaliliśmy wszystkiego jak była możliwość zgodna z prawem.. 5 lat by się przebiedowało i byłyby równe.. i bałagan za jednym zamachem.. Ale i tak nie było za co kupić nowych werków i nie było siły na wydarcie jodeł.. to mordęga.. i w dodatku nie było gdzie dać tego drzewa po ścięciu. To były ogromne ilości..

Ogród Małej Mi 2017 19:34, 14 lis 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Mój rdest od czerwca leży na folii (z ziemią w kępach) - chyba przyrósł.

Dobre zmiany dokonują się w Twoim ogrodzie. Krok po kroku i jakoś ogarniesz. Pamiętam słowa Danusi (odnośnie rewolucji ogrodowych): iść i się nie zatrzymywać.

Nie mam wypielone, nie mam ściętych chabaziów i liście latają jak chcą.

Ale zdążę. Pocieszam się.

Nie pielone wogle w tym roku nigdzie. Tam gdzie ręką sięgnęłam idąc po ogrodzie.. tam gdzie nie sięgałam maskara.
Chabazie nie ścięte i zwykle nie ścinam, dopiero na wiosnę.. chyba że wygląda już tragicznie.. w tym roku tylko mega tragiczne wycięłam..dla wiekszości będzie to mega mega mega tragiczne A i tak się uzbierało tego więcej niż ustawa przywiduje..
Liście w większości z trawnika ogarnięte, a reszta robi za ściółkę

Więcej nie zdążę już nic zrobić.. w weekend mam wnuki (obiecałam kino i takie tam) i jak zwykle parę rzeczy do nagonienia w pracy, a potem zapowiadają zimę..

Zadołuję tylko rdesty.. i trawnik może przy wnukach skoszę..
Jesień była piękna tego roku... mogłaby tak jeszcze pobyć do Bożego Narodzenia

Ogród Małej Mi 2017 19:18, 14 lis 2018

Do góry
abiko napisał(a)
Zacny korzonek.. no ja myślę jak ją widziałam Sama kopałaś..?
A mnie sie kocimietka sieje w kostce przed domem.. nie do zdarcia roślina jak penstemony Przynajmniej u mnie.

Ta kocimiętka jeszcze nigdzie mi się nie wysiała, za to inne owszem.. i wszędzie..

Wykopałam sama, bo sam w pracy do późna.. i nie ma wyjścia.. jeszcze jak zdążę i pogoda pozwoli to trochę pociapię..

np po cholerę mi ten poczochraniec?? Ładna rabatka wyjdzie, jedno z nielicznych miejsc słonecznych.. Nie mam kiedy przycinać i potem taki strach na wróble stoi..

Za drzwiami do ogrodu... 19:11, 14 lis 2018

Do góry
Letnie zestawienie rozchodników z różami dla Sylwi

Do czerwonych róż można by ciemne rozchodniki
Tylko takie zdjęcia znalazłam ale mam w kilku miejscach rozchodniki koło róż.
Ogród Muszelki 19:11, 14 lis 2018

Do góry
'Secret Affair'

...uDany ogród 18:38, 14 lis 2018

Do góry
Muszelka napisał(a)

Danusiu, zainteresujcie tą sprawą Waszych samorządowców. Muszą coś zaradzić. Po to są. Po to ich wybraliście.

Muszelko oni wszyscy wiedzą o problemie z dzikami. To trochę sytuacja bez wyjścia, bo odstrzału zrobić nie mogą, za blisko posesji.
Truć nie, bo niehumanitarne.
A dziki sobie buszują i wszyscy udają, że nie ma problemu. Będzie dopiero wtedy jak komuś zrobią krzywdę, taka wataha może napędzić niezłego stracha, stratować albo nawet zabić. Szczególnie, że one wcale się nie boją. Mojego Teścia goniły na własnym podwórku ledwo uciekł na taras.
Ale ten widok zdewastowanego ogrodu prawie go zabił, biedak ma chore serce.
Właśnie czeka na "bajpasy" w klinice, a takie wizyty dzików mu nie pomagają...

...uDany ogród 18:26, 14 lis 2018

Do góry
Alicja169 napisał(a)
Wspaniałe formy tworzy natura - piękne lampioniki, albo - np. kolczyki
Jak zwykle - perfekcyjne ujęcie

Alu podziwiam nieustannie to co tworzy natura
To misterne dzieła sztuki!
Dziękuję

Doświadczalnia bylinowo-różana 18:26, 14 lis 2018

Do góry
Muszelka napisał(a)
Ando, wiesz? Jesteś takim Dobrym Duszkiem
Pozdrawiam cieplutko!

Dziękuję Jeszcze chyba nikt mnie tak nie nazwał To bardzo miłe, bardzo się cieszę

Dla Ciebie moje pierwsze foto z kwiatkiem Lady Emma Hamilton. Scięłam ją dzisiaj wraz z Summer Song, bo na dworze już chyba nie zakwitną.

...uDany ogród 18:16, 14 lis 2018

Do góry
dana1s napisał(a)
A teraz będą drastyczne sceny, tak wygląda ogród mojego Teścia po wizycie dzików. Miasto nic z tym nie robi, a ludzie są bezradni. Rozwalają płoty, niszczą siatki i buszują w ogrodach.
To był naprawdę wypielęgnowany trawnik.

Dziki chodzą całymi bandami zwykle jest ich około 20 sztuk. Dlatego robiliśmy lity płot, mam nadzieję, że go nie sforsują.

Danusiu, zainteresujcie tą sprawą Waszych samorządowców. Muszą coś zaradzić. Po to są. Po to ich wybraliście.
Jeżówka - Echinacea 18:14, 14 lis 2018

Do góry
Sima napisał(a)
Proszę o pomoc dobrzy ludzie
Kupiłam tę odmianę Jeżówek w LM bez opisu w lipcu ze względu na pasujący kolor kwiatów. Jestem zachwycona, bo kwitnie jeszcze teraz. Ma około 50 cm. Wiecie co to za odmiana?... bo bardzo chcę jej dokupić więcej [na razie mam 5 krzaczków ]

Witaj

Według mnie to jest Big Kahuma

Pozdrawiam
Hotel dla owadów 17:46, 14 lis 2018

Do góry
Przy kupnie mojego pierwszego hotelu dla owadów niestety popełniłam błędy i wybrałam model zawierający bezsensowne dla owadów kwatery.

https://www.pinterest.de/pin/452048881333977557/

Puste galazki bambusowe powinny byc ustawione pionowo, a nie poziomo. W naturze tez tak wystepuja i sa wtedy chetniej zasiedlane przez owady.

Szyszki i kora sa rowniez całkowicie ignorowane przez owady.

Kwatera dla motyli to juz kompletna pomylka. Jedynie 6 rodzajow zimuje jako motyl i wtedy przewaznie w szopkach, pustych pniach lub ukryte pod dachami domow, a reszta, czyli 180 rodzajów jako poczwarka.

Poza tym wloty sa pelne drzazg, przez co niebezpiecznie rania skrzydelka. Te musze wypilowac, wtedy beda przydatne.

Przydatne okazały się tylko dwie kwatery

Drugi kupiony przeze mnie model wybrany był już bardziej świadomie.

Do tej pory zasiedlone zostały tylko te najmniejsze rureczki.

Tak więc błędów można popełnić mnóstwo.

Fajnie by było, gdybyście podzielili się swoimi doświadczeniami z hotelami/domkami dla owadów.

Działka prawie w Borach Tucholskich 17:41, 14 lis 2018

Do góry
Chciałem wstawić zdjęcia z ćwiczeń Anakonda 2018 i pokazać jak moi następcy budują mosty na Wiśle.
Żenada !!! wojna odwołana bo coś tam coś tam, wody za dużo czy za mało, artyleria na Drawsku też mgłą i deszczem się zasłoniła .
Totalne Grześki

fotki z czasów gdy kra lub płycizna nie przeszkadzały

chyba przegiąłem z emocjami , poszukam jakieś fotki z ogrodu i zamienię

biało czerwono
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies