Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:52, 02 sty 2019

Do góry
Potem mieliśmy komisję

i rwanie wiśni w Szmaragdowej

kolejny raz u Agusi

tego samego dnia rwanie rzepki u Agani w Ogrodowych radościach i rozterkach

Ogrodowy spektakl trwa ... 20:50, 02 sty 2019

Do góry
sierika napisał(a)
Jaka aktywność wpisów, widzisz każdy czeka, żebyś rozruszała forum.
Pamiętaj, połowa stycznia obiecana, ja też zacznę 2.01.2019 a co...
Do Siego więc.

Oj tam, forum ma swoje prawa a ja mam wspaniałe ogrodowe towarzystwo - ale to już wiesz .

Pamiętam. Co tam już poczyniłaś ?

ja się bawię kalendarzem

Ogrodowy spektakl trwa ... 20:47, 02 sty 2019

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Do Siego, żebyśmy mogły często ze sobą kawę pić i konie kraść.

i cebulę i płynąć w dal po ogrodach gdziekolwiek ....

Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:43, 02 sty 2019

Do góry
I prosto stamtąd Ogród z Wilkiem nas ugościł u Madzi

Ogrodowy spektakl trwa ... 20:41, 02 sty 2019

Do góry
Anda napisał(a)
Miro, dziękuję za życzenia i Tobie również tego życzę
I czekam na informacje, z jakimi wysiewami startujesz. Ja chyba wystartuję dopiero w marcu.

Ewo dziękuję.

W styczniu nie sieję nic!
Grzebię w nasionach i dumam.

W połowie lutego wystartuję - w dużej ilości stipy i lobelie - sprawdziły mi się idealnie.

Pewnie kleome ale to chyba Cię nie interesuje, może posieję kobeę i na pewno jeszcze coś tam.
Trzeba wszystko przygotować.

Ostatecznie mój rodochioton /miał być gwiazdą 2018 / złapał jakiegoś grzyba i w lipcu wywaliłam - a wygląda na łatwe pnącze jak patrzę na cudze wysiewy.

Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:39, 02 sty 2019

Do góry
Później był dzień pełen wrażeń u Kapiasa w nowym

i w starym ogrodzie

Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:35, 02 sty 2019

Do góry
Cudowny ten azyl

Kolejne było u nas na Ranczu przyjechali Wacław i Dorotka, ale nie tylko

tak Aguś ta macierzanka to od Ciebie
Ogrodowy spektakl trwa ... 20:35, 02 sty 2019

Do góry
Urszulla napisał(a)
Rozumiem że susza to i podsumowanie sucheale z doświadczenia wiem że każdy sezon jest udany bo uczy i pobudza do zmian. A praca uszlachetnia Nowy sezon będzie inny więc życzę Ci spełnienia planów ogrodowych bo masz ich ciągle dużo a my czerpiemy inspiracje z Twoich doświadczeń. U mnie pojedyncze wspominki bo wpisy mnie do tego motywują

Ula - ściskam Cię za tak cudowną energię i mądre podejście do tematu suszy .

Podsumowanie czeka, czas na inną aktywność więc przyjemność musi poczekać.
Dla Ciebie trochę fioletów

Ogrodowy spektakl trwa ... 20:29, 02 sty 2019

Do góry
Basilikum napisał(a)

i zebysmy sie znow zobaczyly
Caluski odsylam poczta zwrotne i dobre zyczenia dolaczam

Oczywiście, spotkanie konieczne. Może się uda i trafi się Wam jazda w moim kierunku. Nasze plany wciąż jeszcze nieogarnięte.

Cudowne są Twoje klimaty

wciąż nie ogarniam zdjęć

...uDany ogród 20:23, 02 sty 2019

Do góry
Mirka napisał(a)

Nie dziwię Ci się Dana że kochasz to miejsce. Jest piękne przecież. Ja tu też lubię przebywać.
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku 2019. Życzę Ci aby twoje marzenia w tym roku się ziściły

Mirciu cieszę się, że Ci się podoba: Dziękuję!! Zapraszam zawsze kiedy będziesz miała ochotę odetchnąć nad stawem
Za życzenia bardzo dziękuję i Tobie również życzę pomyślności w Nowym Roku!!

Ogród z koniczynką 20:20, 02 sty 2019

Do góry

Mamy Nowy Rok i zdecydowałam się podać prosty sposób na rozmnożenie pieniążków...
Wiecie...prędzej nie mogłam podać tego przepisu...gdyż rozpanoszył się w moich finansowych czeluściach egoistyczny Wielki Głód i musiałam najpierw sama się nachapać...ale Nowy Rok i myślę, a co tam...napiszę dziewczynom, niech mają...
Oto on...
Przygotowujesz odpowiednio glebę, w którą sadzisz 1 groszówki...w 10 cm odstępach .najlepiej po zachodzie słońca,
podlewasz delikatnie, później obficiej...
jak słonko w dzień mocno grzeje, to rabatkę z sadzonkami cieniujesz, nawet zwykłym parasolem...
podsypujesz odpowiednim nawozem, może być również gnojóweczka z pokrzyw, pilnujesz, by chwasty nie zdominowały młodych sadzonek...
następnie po okazałym wzroście oczekujesz na zakwitnięcie...
a w tym czasie, okolicznym pszczołom organizujesz w ogrodzie festyn, fundując im darmowy nektar z kwitnących 1 groszówek...oraz gratisowy nocleg w hotelu dla owadów...w przypadku braku tego owadziego hotelu można spróbować z jakimiś namiotami lub z prywatnymi pokojami, czy cóś w ten deser...bo jak pszczoły łykną sporą ilość tego nektaru... to mogą opaść z sił, a po takim spożyciu... może być niebezpiecznie udawać się w drogę do własnego ula...chyba, że polezą na czworakach...
w czasie festynu nastąpi zapylenie, bo na pewno nastąpi,
i czekasz już tylko na zawiązanie strąków wypełnionych oczekiwanymi nominałami...
a kiedy strąki dojrzeją, ścinasz je, wiążesz w wiązki, wieszasz w przewiewnym miejscu, a gdy dobrze wyschną wyłuskujesz z obficie wypełnionych strąków gotowe banknoty 100 złotowe lub 200 złotowe...i finito...
I ogromna radość, że jest kasiora na wszelkie chciejstwa z własnego "chowu"... Masz kasy w dym... Nadwyżkami, możesz podzielić się z zaprzyjaźnionymi ogrodniczkami, a drobniaki siejesz znów w następnym sezonie: jak wyżej... Powodzenia w uprawie...!!!
Poniżej prezentuję część zebranych nasionek oczekujących na wysianie wiosną...
Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:15, 02 sty 2019

Do góry
Kolejni goście w Szmaragdowej Dolinie to ekipa Mai i nagrania, ale najpierw spacer po ogrodzie

I na spontanie wypad na Lawendowe pola

cudownie spędziłyśmy dzień, a to jeszcze nie był koniec atrakcji bo z dziewczynami lądujemy u Anitki
czyli W Moim azylu na wichrowym wzgórzu

...uDany ogród 20:14, 02 sty 2019

Do góry
dana1s napisał(a)
Dzisiaj pojechałam do ogrodu zobaczyć jak wygląda w Nowym Roku i aż mi się żyć zachciało Kocham to miejsce, zdecydowanie jest to mój Raj na ziemi!

Nie dziwię Ci się Dana że kochasz to miejsce. Jest piękne przecież. Ja tu też lubię przebywać.
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku 2019. Życzę Ci aby twoje marzenia w tym roku się ziściły
Pszczelarnia 20:11, 02 sty 2019

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Z zachowanymi miedzami, czasami alejami, ogrodzeniami - z nich uczę się czytać. Są jak elementarz dla mnie, poszukującego ogrodnika

Obejrzałam i bardzo dziękuję - to wspaniałe obrazy dla kochających ogrody i historię.
Co prawda smutne, nostalgiczne.
Troszkę znam tą historię i ciut takie miejsca - dzięki opowieści Pani Danusi z Pokrzywnika. To nie tylko ekonomia to też konsekwencja nowych granic i niepewności ludzi zamieszkujących te tereny.

To zdanie

Z zachowanymi miedzami, czasami alejami, ogrodzeniami - z nich uczę się czytać. Są jak elementarz dla mnie, poszukującego ogrodnika

jest piękne i idealnie określa to co powinniśmy z takich miejsc czerpać
- dziękuję raz jeszcze.

Motylogród 20:10, 02 sty 2019

Do góry
Zmieniłam nieco układ rabaty różanej - może będzie lepiej?

Agrest i porzeczki "wróciły" na część użytkową, dodałam cisy - stożki (S) i kulki, trawy (T), przegrodę między warzywnikiem a różanką stanowiłby rząd irysów syberyjskich. Między cisami-stożkami róża pienna, jeszcze nie zdecydowałam, jaka.
Co myślicie?
Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:07, 02 sty 2019

Do góry
Szybki wypad z Anitką do Gabrieli i Jej Ogrodu w budowie nieustającej

i Jej cudny przedogródek

cudne inspiracje

późnym wieczorem tego samego dnia docieramy z Anitką do Ogródkowych perypetii Agusi
Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:00, 02 sty 2019

Do góry
W między czasie dziewczyny były w Szmaragdowej i pomogły mi ogarnąć do nagrań

i szybka wizyta w ogrodzie ze stawem razem z ekipą Mai

zaraz potem Nasz Tim ugościło Wzgórze Haosu Iwonki

Najechało się nas dużo i poznaliśmy kolejne osoby z Ogrodowiska
Ogród Małej Mi 2017 19:50, 02 sty 2019

Do góry
Dziękuję, za życzenia.. niech się spełnią i mi i Wam
Przełom roku mam jeszcze bardziej napięty niż początek.... w dodatku święta.. nie wyrabiam z czasem..
Trochę spóźnione i dla Was... dostałam takie i bardo mi się spodobały

Trzeba poza tym inaugurować sezon narciarski..
Starszy Muminek po 4 godzinach z instruktorem w zeszłym roki i 2 godzinach w tym roku, poczynia sobie śmielej (trochę prywaty... https://youtu.be/BYDO7iomHWY ) , a młody .. tylko mama i mama.. ja nie narzekam, bo z dziećmi kręgosłup odpada

Po to jest zima, byśmy odpoczęli od ogrodu a ogród od nas My mamy czas na inne pasje niż ogródek. Byle jeszcze kasa na to była.

...uDany ogród 19:49, 02 sty 2019

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Dana, ja to się wcale nie dziwię, że Ty tak kochasz ten swój rajski ogród. Po Twoich wpisach i fotkach nabrałam chęci na kalinę, tylko jaką? Nie wiem sama, bo u mnie dość sucho bywa...

Agniesiu uwielbiam mój mały świat
Tam czuję, że żyję. wszystkie smutki mijają i dostaje taką dawkę energii, że mogę góry przenosić
To moje miejsce na świecie!
Kaliny są jak najbardziej warte tego, żeby zaprosić je do ogrodu. U mnie w najbardziej suchym miejscu rośnie Kalina Burkwooda Ann Russell. Liście ładne skórzaste, ciemne. Kwiaty biało-różowe pachnące, kształtne. Zwarta w pokroju , ładnie przyrasta. No same zalety

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies