Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

dana1s 19:49, 02 sty 2019

AgnieszkaW napisał(a)
Dana, ja to się wcale nie dziwię, że Ty tak kochasz ten swój rajski ogród. Po Twoich wpisach i fotkach nabrałam chęci na kalinę, tylko jaką? Nie wiem sama, bo u mnie dość sucho bywa...

Agniesiu uwielbiam mój mały świat
Tam czuję, że żyję. wszystkie smutki mijają i dostaje taką dawkę energii, że mogę góry przenosić
To moje miejsce na świecie!
Kaliny są jak najbardziej warte tego, żeby zaprosić je do ogrodu. U mnie w najbardziej suchym miejscu rośnie Kalina Burkwooda Ann Russell. Liście ładne skórzaste, ciemne. Kwiaty biało-różowe pachnące, kształtne. Zwarta w pokroju , ładnie przyrasta. No same zalety

Mirka 20:14, 02 sty 2019

dana1s napisał(a)
Dzisiaj pojechałam do ogrodu zobaczyć jak wygląda w Nowym Roku i aż mi się żyć zachciało Kocham to miejsce, zdecydowanie jest to mój Raj na ziemi!

Nie dziwię Ci się Dana że kochasz to miejsce. Jest piękne przecież. Ja tu też lubię przebywać.
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku 2019. Życzę Ci aby twoje marzenia w tym roku się ziściły
dana1s 20:23, 02 sty 2019

Mirka napisał(a)

Nie dziwię Ci się Dana że kochasz to miejsce. Jest piękne przecież. Ja tu też lubię przebywać.
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku 2019. Życzę Ci aby twoje marzenia w tym roku się ziściły

Mirciu cieszę się, że Ci się podoba: Dziękuję!! Zapraszam zawsze kiedy będziesz miała ochotę odetchnąć nad stawem
Za życzenia bardzo dziękuję i Tobie również życzę pomyślności w Nowym Roku!!

Aldona40 21:57, 02 sty 2019

Dziękuję za piękny widok na dobranoc i zimowe też śliczne. U nas tylko przez chwilkę pruszył drobny śnieżek i szybko znikł. Jak ja bym chciała aby u nas było chociaż tyle śniegu, co u Ciebie Danuś, a tu nic tylko straszny wiatr.
pestka56 22:55, 02 sty 2019

Dziękuję za kolejny cudowny spacer

Mam tylko jedną kalinę, ale tak się u ciebie na nie napatrzyłam wcześniej i teaz, że myślę, gdzie by im fajne miejsce znaleźć. Problem w tym, że w okolicznych szkółkach widuję tylko tę moją buldeneż
dana1s 07:25, 03 sty 2019

Aldona40 napisał(a)
Dziękuję za piękny widok na dobranoc i zimowe też śliczne. U nas tylko przez chwilkę pruszył drobny śnieżek i szybko znikł. Jak ja bym chciała aby u nas było chociaż tyle śniegu, co u Ciebie Danuś, a tu nic tylko straszny wiatr.

Proszę bardzo
Lubię zimę, ale taka prawdziwą śnieżną a jakby jeszcze trochę mrozu było i słońce to już szczyt marzeń
U nas znów w nocy dopadało i wiało bardzo, ale to nic w porównaniu z tym co pokazują nad morzem.
Mamy strasznie niskie ciśnienie, głowa boli mnie praktycznie non stop. Dzisiaj mam dodatkowy powód, bo mój Dorosły Syn ma próbną maturę z polskiego, którego nie znosi...

To widoczek na dzień dobry

dana1s 07:31, 03 sty 2019

pestka56 napisał(a)
Dziękuję za kolejny cudowny spacer

Mam tylko jedną kalinę, ale tak się u ciebie na nie napatrzyłam wcześniej i teaz, że myślę, gdzie by im fajne miejsce znaleźć. Problem w tym, że w okolicznych szkółkach widuję tylko tę moją buldeneż

Kasiu cała przyjemność po mojej stronie Odpoczęłam, powzdychałam i znów coś tam planuję. Musimy w tym sezonie skończyć odwodnienie, czyli innymi słowy zlikwidować rowy Nie lubię ich...
U nas w szkółkach mnóstwo odmian, ale coraz trudniej mi zdobyć te które są na mojej liście chciejstw, bo mam już całkiem sporo odmian. Mam nadzieję, że w tym roku trafisz jakieś cacko!

Nowa12 09:11, 03 sty 2019

Danusiu,
Możesz mi jeszcze polecić jakieś fajne szkółki z naszej okolicy gdzie robisz zakupy i jesteś zadowolona?
Pisarzowice i Goczałkowice to wiadomo.
dana1s 09:28, 03 sty 2019

Nowa12 napisał(a)
Danusiu,
Możesz mi jeszcze polecić jakieś fajne szkółki z naszej okolicy gdzie robisz zakupy i jesteś zadowolona?
Pisarzowice i Goczałkowice to wiadomo.

Jedyne co mi jeszcze do głowy przychodzi to Żurek w Świerklańcu i Szczepek w Łaziskach .
Reszta to małe punkty, ale czasami można kupić coś ciekawego.

Nowa12 11:01, 03 sty 2019

Szczepka nie znam. Dzięki za informację.
Wczoraj na necie znalazłam jeszcze Kostkę w Chudowie. Tam też nie byłam.
W zeszłym roku zajechaliśmy jeszcze do Parku Roślin w Bąkowie. Odleglość podobna jak do Kapiasa.