Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:17, 18 paź 2016

Do góry
Pogoda o dziwo była dzisiaj dość przyjemna o ile o ponurym dniu można tak powiedzieć, ale wiatru zero 11 stopni to i popracować w dość przyjemnych warunkach się dało.
Oczyściłem róże z szałwii i ostnicy, przy okazji zrobiłem teren pod nimi na błysk, będzie łatwiej później... kolejny worek zielska do kolekcji.
Kolejne cebule wylądowały w ziemi, dzisiaj ciąg dalszy krokusów i kolejne czosnki. Przeliczyłem się i muszę gdzieś 9 Krzyśków zagospodarować.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:12, 18 paź 2016

Do góry
Asiu w sumie to zdziwili dokładnością pakowania mimo sprzedawania w zestawie dwóch odmian... co zrobić

Agato dziękuję. No pogoda nie rozpieszczała w niedzielę, ale udało się ją rozpromienić atmosferą

Iwonko no nic nie zrobię już teraz, pierdoła jestem i tyle U siostry są wszystkie trzy kolory, ale rozłożone osobno bez mieszanek. Ja jak założyłem, że prowadzić będę barwny ogród to jak na złość mam jeden kolor

Gdybym posadził w jednym lub kilku dołkach to już bym wykopał, ale dla efektu łączki krokusowej posadziłem w 50 dołków, wykopanie ich to mniejszy problem, ale znalezienie tych 50 miejsc byłoby wyzwaniem bo po wszystkim przegrabiłem korę by był porządek. Ślady zbrodni zatarte i po ptokach

Magda no z własnej winy sobie stresów narobiłem, ale no cóż trudno

Kasiu dobrze, że ja dość opanowany bo sąsiedzi na podwórku byli to znów by się dziwnie patrzeli. Wystarczająco dużo rozrywki im dostarczam moim ogrodniczkowaniem
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 16:46, 18 paź 2016

Do góry
Luki no ominęła mnie impreza z okazji 1000 stron
Ale nadrobię przy kolejnym tysiączku
Pogodę ja też miałam super, choć nie na Śląsk a w Pomorskie mnie pognało
Pozdrawiam i życzę wielu miłych chwil w otoczeniu swojego, pięknego ogrodu
Ogród Marty 22:14, 17 paź 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Marta jestem pod prawdziwym wrażeniem a rabata z hortensjami, trawami, brunerami, żurawkami itd mnie powaliła, strasznie mi się podoba

DZięki, fajnie, że się podoba nie tylki mi przez chwilę się zastanawiałam, o którą chodzi, zaćmienie jakieś, nie znać własnego ogrodu? albo za dużo już mam hortensji Hi hi
Typografia ogrodu 21:38, 17 paź 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Ja Cię kobieto na prawdę podziwiam wiem jakie układanie krawężników jest przyjemne... na pewno nie dałbym temu zajęciu wysokiej pozycji co do atrakcyjności w porównaniu do innych prac ogrodowych chociaż lepsze to niż murowanie murków z kostki granitowej, tyle że materiał lżejszy.
już wile krawężniki chociaż są proste wiesz ja już uważam się za doświadczona w tej materii i nie jest najgorzej. A porządek który wprowadzają jak dla mnie bezcenny.
No wiem wiem na razie jest gemela ale będzie San Francisco
Ogród Marty 21:28, 17 paź 2016

Do góry
Marta jestem pod prawdziwym wrażeniem a rabata z hortensjami, trawami, brunerami, żurawkami itd mnie powaliła, strasznie mi się podoba
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:17, 17 paź 2016

Do góry
Edytko no fakt od razu objazdówkę można zrobić
No niestety zbyt się pośpieszyłem i nie posegregowałem sobie tego na spokojnie jak zazwyczaj to robię tylko złapałem cebule, łopatkę i od razu do sadzenia.

Kasiu no i to jest najgorsze bo będę musiał z tym żyć. To mnie denerwuje, że krokusów nie sadzę na rok, a miałem zamierzony konkretny efekt... ehhh

Justynko Gosia oficjalnie potwierdziła niewykopanie za dużo tych cebul w tym roku. Jeszcze mam masę krzysztofów do posadzenia, a tego nie lubię bo to kolejnych 50 dołków. Już więcej nie będę sadził takich ilości.

Gosiu to też rozwiązanie, ale limit krokusowy wykorzystany, może jak jakieś wyprzedaże się trafią
Takie miksy też z lilii sadziłem, co najlepsze wszystkie sobie oznaczyłem, ale pomieszałem przypadkowo
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:03, 17 paź 2016

Do góry
Klimat ogrodu jest wprost niesamowity
Typografia ogrodu 21:00, 17 paź 2016

Do góry
Ja Cię kobieto na prawdę podziwiam wiem jakie układanie krawężników jest przyjemne... na pewno nie dałbym temu zajęciu wysokiej pozycji co do atrakcyjności w porównaniu do innych prac ogrodowych chociaż lepsze to niż murowanie murków z kostki granitowej, tyle że materiał lżejszy.
Lawendowy zawrót głowy 20:53, 17 paź 2016

Do góry
Szybko się uwinęłaś z tymi grujecznikami
Moja codzienność - ogród Oli 20:53, 17 paź 2016

Do góry
A... pomilczę sobie dzisiaj
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:50, 17 paź 2016
Do góry
Luki napisał(a)
Jaki wściekły jestem... dobrze, że nie było dzisiaj nikogo w pobliżu mnie jak się zorientowałem co zrobiłem.
Przyszły mi dzisiaj zamówione krokusy, korzystając z względnej pogody pobiegłem szybko sadzić. Niestety po posadzeniu 200 krokusów zorientowałem się, że na woreczkach jest dodatkowy opis małą czcionką co skutkowało tym, że u siostry posadziłem wszystkie białe krokusy, a dla mnie zostały tylko Flower Record, bo zamówiłem mieszankę dwuodmianową.... no nie zniosę, a na samą myśl, że miałbym teraz wykopać wszystko posegregować i posadzić na nowo to aż mdleję z zdenerwowania... ehh nie ogarniam własnej głupoty.

masz szanse podjąć wyzwanie ...jeszcze nie tak dawno Kokoszka się deklarowała wykopywać ...może ja zaproś do siebie ...się wykaże
Hirutkowy raj:)) 20:14, 17 paź 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Krysiu jestem pod ogromnym wrażenie, podziwiam wykonane prace.
Dobra robota, trzymaj się ciepło

Wielkie dzięki Łukasz .
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 17:52, 17 paź 2016

Do góry
Luki napisał(a)

Edytko za krótkie te spotkania zdecydowanie, w przyszłym sezonie na pewno skorzystam z zaproszenia i nawiędzę Orzesze
Jeszcze powiedz, że 13.10

Dwa miesiące wcześniej, za jednym zamachem świętuję urodziny i dzień Mańkuta

Zapraszam serdecznie - od wczoraj to już znasz 3 dziewczyny praktycznie z Orzesza (Marta niedokładnie, ale bliziutko), możesz zrobić objazdówkę
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 17:49, 17 paź 2016

Do góry
No nie przeżyje tych krokusów
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 17:48, 17 paź 2016

Do góry
Marto mnie również było miło, muszę Cię odwiedzić, już wczoraj podglądałem, ale muszę doczytać bo bardzo mi się podoba

Ewelino mnie również bardzo miło, fajnie, że zostałyście jeszcze na krótki spacer bo dużo zmarzluchów uciekło

Edytko za krótkie te spotkania zdecydowanie, w przyszłym sezonie na pewno skorzystam z zaproszenia i nawiędzę Orzesze
Jeszcze powiedz, że 13.10

Kamilo dziękuję bardzo
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 17:45, 17 paź 2016

Do góry
Elu mnie również miło było poznać i porozmawiać

Łukasz dzięki, wiesz ja z tych nielubiących za bardzo flaszek
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 17:44, 17 paź 2016

Do góry
Jaki wściekły jestem... dobrze, że nie było dzisiaj nikogo w pobliżu mnie jak się zorientowałem co zrobiłem.
Przyszły mi dzisiaj zamówione krokusy, korzystając z względnej pogody pobiegłem szybko sadzić. Niestety po posadzeniu 200 krokusów zorientowałem się, że na woreczkach jest dodatkowy opis małą czcionką co skutkowało tym, że u siostry posadziłem wszystkie białe krokusy, a dla mnie zostały tylko Flower Record, bo zamówiłem mieszankę dwuodmianową.... no nie zniosę, a na samą myśl, że miałbym teraz wykopać wszystko posegregować i posadzić na nowo to aż mdleję z zdenerwowania... ehh nie ogarniam własnej głupoty.
Moja codzienność - ogród Oli 11:53, 17 paź 2016

Do góry
Właśnie jakieś fotki nawet w jesienną szarugę by się przydały, w końcu nie od parady masz tyle traw
Czasem słońce czasem deszcz 11:50, 17 paź 2016

Do góry
Oj Ewcia bluźnisz o tym brzydkim tle, ja to o takim marzę, a jedyne na co mogę popatrzeć to pstrokate domki sąsiadów
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies