Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 17:26, 19 paź 2016

Luki napisał(a)
Jak dla mnie takie szersze posadzenie bukszpanu o wiele lepiej wygląda oczywiście mowa o 2 wersji. Jakoś takie wagoniki jak w wersji pierwszej do mnie nie przemawiają

Jak sobie poustawiałam te bukszpany na dwa sposoby to mi też bardziej odpowiada ta wersja z szersza kostką.
Udało mi się jeszcze po deszczu tą jedną kostkę posadzić. Umęczyłam się masakrycznie, z następnymi powinno być już prościej, już nie będę jak dziecko we mgle, wiem czego się spodziewać po rozkopaniu takiego fragmentu.
17:48, 19 paź 2016
szalejesz ...a pogoda dzis barowa ...przynajmniej u mnie
Iwk4 18:30, 19 paź 2016

nawigatorka napisał(a)
Tyle ze wersja druga to juz Nie pasek a kostka. Moze przesuń jednak całe Bukszpany przed wiśnie, na skraj rabaty, tak by pień nie był w kostce. Bo o ile on jest na środku kostki to ok ale tak to trochę dziwnie. I moze w tedy na tyłach daj ml i róże a miedzy kostkami trawki jak u reni.
Masz na tyle dużo juz tych boksów w jednej kostce ze rozrosnąć się raczej nuz nie bedą mogły.

Popieram.
Wersja 1 to pasek. Przed umbrami. Buksy nie będą siedzieć w korzeniach umbry.
Wersja 2 zaczyna być podobna do tej u Reni.
Wolałabym bardziej oryginalnie
Ale doczytałam, że posadzone

lindsay80 18:44, 19 paź 2016

eee_taam napisał(a)
szalejesz ...a pogoda dzis barowa ...przynajmniej u mnie

Ale sama przyznasz, że moje tempo nie jest zawrotne - tydzień mi to przesadzanie zajmie
lindsay80 18:48, 19 paź 2016

Iwk4 napisał(a)

Popieram.
Wersja 1 to pasek. Przed umbrami. Buksy nie będą siedzieć w korzeniach umbry.
Wersja 2 zaczyna być podobna do tej u Reni.
Wolałabym bardziej oryginalnie
Ale doczytałam, że posadzone

No ale w realizacji wersja druga, nie patrzyłam żeby było oryginalnie, tylko, żeby mi się podobało.
Prawda jest taka, że możliwości nie jest zbyt wiele, zawsze będzie to przypominało rozwiązanie, które już ktoś zastosował, ale akurat Renia ma buksy między drzewami, róże i ML za nimi, także wszystko na odwrót.
Marta 18:59, 19 paź 2016

Jestem za szerszą kostką wysuniętą bardziej do przodu, za ostatnią radą Navigarorki
lindsay80 19:13, 19 paź 2016

Marta napisał(a)
Jestem za szerszą kostką wysuniętą bardziej do przodu, za ostatnią radą Navigarorki

Tak zrobiłam, choć ten ostatni rząd na pewno kiedyś wyjdzie głębiej niż pień wiśni, ale myślę, że akurat z wiśniami nie będzie to źle wyglądać.
Iwk4 19:18, 19 paź 2016

lindsay80 napisał(a)

No ale w realizacji wersja druga, nie patrzyłam żeby było oryginalnie, tylko, żeby mi się podobało.

I to jest najbardziej słuszny argument.
Edytko, ty to widzisz w realu
Najlepiej wiesz, jak będzie dobrze. A w twoje wyczucie nie wątpię
lindsay80 19:28, 19 paź 2016

Iwk4 napisał(a)

I to jest najbardziej słuszny argument.
Edytko, ty to widzisz w realu
Najlepiej wiesz, jak będzie dobrze. A w twoje wyczucie nie wątpię

Z okna w kuchni widzę dwie umbry, pierwsza z ta dziś stworzoną kostką obok druga jeszcze z kółkiem i ta kostka zdecydowanie bardziej mi się podoba, wydaje się, że to będzie dobra zmiana
lindsay80 19:36, 19 paź 2016

Zastanawiam się teraz nad posadzeniem cebulowych na tej rabacie. W zeszłym roku tulipany były tylko przed różami.
Czy czosnki i tulipany mozna posadzić między bukszpanami, będzie to dobrze wyglądało?