Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Katkak 20:38, 17 paź 2016

Przeżyjesz, przeżyjesz .
20:50, 17 paź 2016
Luki napisał(a)
Jaki wściekły jestem... dobrze, że nie było dzisiaj nikogo w pobliżu mnie jak się zorientowałem co zrobiłem.
Przyszły mi dzisiaj zamówione krokusy, korzystając z względnej pogody pobiegłem szybko sadzić. Niestety po posadzeniu 200 krokusów zorientowałem się, że na woreczkach jest dodatkowy opis małą czcionką co skutkowało tym, że u siostry posadziłem wszystkie białe krokusy, a dla mnie zostały tylko Flower Record, bo zamówiłem mieszankę dwuodmianową.... no nie zniosę, a na samą myśl, że miałbym teraz wykopać wszystko posegregować i posadzić na nowo to aż mdleję z zdenerwowania... ehh nie ogarniam własnej głupoty.

masz szanse podjąć wyzwanie ...jeszcze nie tak dawno Kokoszka się deklarowała wykopywać ...może ja zaproś do siebie ...się wykaże
Gosiek33 20:58, 17 paź 2016

Współczuję, ale może dosadzisz siostrze trochę niebieskich a sobie białe dokupisz

Przekopałam u siebie pół ogrodu, powyciągałam wszystkie cebule a teraz będę wsadzać z powrotem doniczki z cebulami i inne cebule luzem zupełnie nie mając pojęcia co sadzę. Do czasu aż zakwitną nic wiedzieć nie będę

Luki 21:17, 17 paź 2016

Edytko no fakt od razu objazdówkę można zrobić
No niestety zbyt się pośpieszyłem i nie posegregowałem sobie tego na spokojnie jak zazwyczaj to robię tylko złapałem cebule, łopatkę i od razu do sadzenia.

Kasiu no i to jest najgorsze bo będę musiał z tym żyć. To mnie denerwuje, że krokusów nie sadzę na rok, a miałem zamierzony konkretny efekt... ehhh

Justynko Gosia oficjalnie potwierdziła niewykopanie za dużo tych cebul w tym roku. Jeszcze mam masę krzysztofów do posadzenia, a tego nie lubię bo to kolejnych 50 dołków. Już więcej nie będę sadził takich ilości.

Gosiu to też rozwiązanie, ale limit krokusowy wykorzystany, może jak jakieś wyprzedaże się trafią
Takie miksy też z lilii sadziłem, co najlepsze wszystkie sobie oznaczyłem, ale pomieszałem przypadkowo
nawigatorka 21:33, 17 paź 2016

Ojo jojo joj.to Ci zrobili psikusa...
AgataP 16:46, 18 paź 2016

Luki no ominęła mnie impreza z okazji 1000 stron
Ale nadrobię przy kolejnym tysiączku
Pogodę ja też miałam super, choć nie na Śląsk a w Pomorskie mnie pognało
Pozdrawiam i życzę wielu miłych chwil w otoczeniu swojego, pięknego ogrodu
Iwk4 16:56, 18 paź 2016

Ja nie rozumiem twojego zmartwienia. U siostry biało- różowy ogród, to ma białe krokusy
U ciebie rabata niebiesko- różowo- fioletowa, to masz fioletowe.
Będzie dobrze. Tak sobie mów.
Chyba, że chcesz ryć

A swoją drogą jak moje kwitły wiosną - mieszanka w trzech kolorach, posegregowałam je żywcem i cebulki przekopałam kwitnące w trzy miejsca kolorami. Trochę krócej kwitły. Ale teraz mam kolory, jak chciałam.

Pluszakowa 18:55, 18 paź 2016

Współczuję przygody krokusowej mam nadzieję że już emocje opadły
kasja83 19:11, 18 paź 2016

No nieźle...rozumiem Twoje zdenerwowanie.U mnie to jeszcze rynsztokowy język wchodziłby w grę, bo ja jestem raptus i choleryk.
Luki 19:12, 18 paź 2016

Asiu w sumie to zdziwili dokładnością pakowania mimo sprzedawania w zestawie dwóch odmian... co zrobić

Agato dziękuję. No pogoda nie rozpieszczała w niedzielę, ale udało się ją rozpromienić atmosferą

Iwonko no nic nie zrobię już teraz, pierdoła jestem i tyle U siostry są wszystkie trzy kolory, ale rozłożone osobno bez mieszanek. Ja jak założyłem, że prowadzić będę barwny ogród to jak na złość mam jeden kolor

Gdybym posadził w jednym lub kilku dołkach to już bym wykopał, ale dla efektu łączki krokusowej posadziłem w 50 dołków, wykopanie ich to mniejszy problem, ale znalezienie tych 50 miejsc byłoby wyzwaniem bo po wszystkim przegrabiłem korę by był porządek. Ślady zbrodni zatarte i po ptokach

Magda no z własnej winy sobie stresów narobiłem, ale no cóż trudno

Kasiu dobrze, że ja dość opanowany bo sąsiedzi na podwórku byli to znów by się dziwnie patrzeli. Wystarczająco dużo rozrywki im dostarczam moim ogrodniczkowaniem