Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

anna_t 13:31, 19 paź 2016

2 zdecydowanie zgrabniej
nawigatorka 14:04, 19 paź 2016

Tyle ze wersja druga to juz Nie pasek a kostka. Moze przesuń jednak całe Bukszpany przed wiśnie, na skraj rabaty, tak by pień nie był w kostce. Bo o ile on jest na środku kostki to ok ale tak to trochę dziwnie. I moze w tedy na tyłach daj ml i róże a miedzy kostkami trawki jak u reni.
Masz na tyle dużo juz tych boksów w jednej kostce ze rozrosnąć się raczej nuz nie bedą mogły.
lindsay80 14:05, 19 paź 2016

AniMa napisał(a)
Bukszpany w rzędzie versjon nr 2

Pluszakowa napisał(a)
Głos spod koca na opcję nr 2 jakaś kształtniejsza

Zmiany pod hasłem lepsze wrogiem dobrego

anna_t napisał(a)
2 zdecydowanie zgrabniej

Dobrze, że tym razem wszyscy są jednomyślni i to się pokrywa z moim wyborem

Jeszcze je muszę lepiej poustawiać, trochę zbliżyć do krawędzi trawnika i myślę, że będzie git.
lindsay80 14:06, 19 paź 2016

lojalna_ napisał(a)
Twoje buksiki tak piekne jak Reni zdrowe soczyste i wyrośnięte )))

Ale z bliska nie są idealne, mają te kreseczki na listkach czyli roztocza, wiosną muszę się za nie porządnie wziąść i wyprowadzić je na ludzi.
nawigatorka 14:06, 19 paź 2016

Ups
lindsay80 14:09, 19 paź 2016

bdan napisał(a)
Wersja druga ok. Ja tylko nie wiem, jak Ty to ogarniasz, że kopiesz, sadzisz, jeszcze zdjęcia robisz i na forum wrzucasz

Kobieta orkiestra
A serio, mi też fotki pomagają sobie wszystko rozplanować, dlatego zwykle zabieram aparat ze sobą na tego typu akcje.
lindsay80 14:16, 19 paź 2016

nawigatorka napisał(a)
Tyle ze wersja druga to juz Nie pasek a kostka. Moze przesuń jednak całe Bukszpany przed wiśnie, na skraj rabaty, tak by pień nie był w kostce. Bo o ile on jest na środku kostki to ok ale tak to trochę dziwnie. I moze w tedy na tyłach daj ml i róże a miedzy kostkami trawki jak u reni.
Masz na tyle dużo juz tych boksów w jednej kostce ze rozrosnąć się raczej nuz nie bedą mogły.

Troszkę jeszcze będę nimi manewrować, bo przede wszystkim z przodu zostaje zbyt dużo wolnego miejsca i dziwnie to wygląda, ale zdecydowanie bardziej mi się podoba z 3 rzędami - pewnie gdybym nie poszerzała rabaty to ta opcja z paskiem lepiej by się wpisywała w całość.

Róż nie ruszam Asia, reszty teraz też nie, nie chciałabym zaszkodzić jeżówkom i szałwiom, będę mieć zimę na myślenie i wiosną dalej będę działać.
ren133 14:46, 19 paź 2016

lindsay80 napisał(a)

Ale z bliska nie są idealne, mają te kreseczki na listkach czyli roztocza, wiosną muszę się za nie porządnie wziąść i wyprowadzić je na ludzi.

No właśnie co to są te kreseczki? już ktoś o tym pisał ... i nie wiedziałam o co biega? jak to wygląda?
Luki 14:48, 19 paź 2016

Jak dla mnie takie szersze posadzenie bukszpanu o wiele lepiej wygląda oczywiście mowa o 2 wersji. Jakoś takie wagoniki jak w wersji pierwszej do mnie nie przemawiają
lindsay80 17:21, 19 paź 2016

ren133 napisał(a)

No właśnie co to są te kreseczki? już ktoś o tym pisał ... i nie wiedziałam o co biega? jak to wygląda?

Takie żółte kreseczki na listkach bukszpanu, ja już kiedyś fotkę wrzucałem. W wątku o chorobach bukszpanów wyczytałam, że to roztocza, było tam napisane co stosować.