Tyle ze wersja druga to juz Nie pasek a kostka. Moze przesuń jednak całe Bukszpany przed wiśnie, na skraj rabaty, tak by pień nie był w kostce. Bo o ile on jest na środku kostki to ok ale tak to trochę dziwnie. I moze w tedy na tyłach daj ml i róże a miedzy kostkami trawki jak u reni.
Masz na tyle dużo juz tych boksów w jednej kostce ze rozrosnąć się raczej nuz nie bedą mogły.
Troszkę jeszcze będę nimi manewrować, bo przede wszystkim z przodu zostaje zbyt dużo wolnego miejsca i dziwnie to wygląda, ale zdecydowanie bardziej mi się podoba z 3 rzędami - pewnie gdybym nie poszerzała rabaty to ta opcja z paskiem lepiej by się wpisywała w całość.
Róż nie ruszam Asia, reszty teraz też nie, nie chciałabym zaszkodzić jeżówkom i szałwiom, będę mieć zimę na myślenie i wiosną dalej będę działać.
Jak dla mnie takie szersze posadzenie bukszpanu o wiele lepiej wygląda oczywiście mowa o 2 wersji. Jakoś takie wagoniki jak w wersji pierwszej do mnie nie przemawiają
Takie żółte kreseczki na listkach bukszpanu, ja już kiedyś fotkę wrzucałem. W wątku o chorobach bukszpanów wyczytałam, że to roztocza, było tam napisane co stosować.