Odradzal mi te gruntowe ktore posiadal (cisy i swierki i inne tego typu wieksze drzewka) . Nie odradzal doniczkowych ale powiedzial ze przy zakupie duzej ilosci doniczkowych i nie doniczkowych bede miec fajne ceny. Glownie okolice Krakowa, Barwald, Wadowice, Kasina...no takie miejsca, nazw nie pamietam bo nigdy nie jest tak ze robie zkaupy w tych samych. Poprostu jak gdzies u rodziny jestesmy to obowiazkowy objazd szkolek
Moja jest zbudowana tylko ze stali. W środku ocieplona styropianem i wyłożona czarną folią (tylko boki) żeby nawóz lany po roślinki nie reagował ze stalą.
Na początku myślałam, że będę musiała ją szorować (złe wspomnienia po lodówce w inoxie) ale na szczęście nie ma takiej potrzeby.
Wpadłam z rewizytą i zachwycam się RH! Pięknie kwitną! I klonik ładny i kalina i ten żółty krzew - to perukowiec? Gradu współczuję, niestety nie mamy na to wpływu...
Dawno nie byłam, a tu trzy urocze kffiatki w okularach słonecznych pozowały do zdjęcia, książę całował żabkę w oczekiwaniu księżniczki, no i super wigwam "uszył się" na trawniku Taras bardzo nastrojowy i mebelki moje ulubione, a jak urocza rabatka przy nim! Pięęknie jest
pewnie że nie trzeba . Idealnie będą wyglądać w moich nowych bukszpanowych nasadzeniach. A nie wiedziałam co tam dosadzić
Co do świeczek sosen, to ja w połowie uszczykuję
Justynko, ja też w sprawie donicy -jak Ci się sprawuje ta stal? M. wymyślił mi taką obudowę na donicę murowaną z bloczków betonowych. A z czego zbudowana jest Twoja? Czy jest ocieplona?
Phi, i to ma być poprawa??? 5 fotek na krzyż? No fieszsz...
Cudne wszystkie kompozycje, te które nam w końcu pokazujesz, a te których nie pokazujesz pewnie jeszcze ładniejsze
Konstancja - Twojw podsumowania są bezbłędne
Zeta - piękne bzy, też zastanawiam się na d miejscem dla nich - żeby pachniało jak kwitną, i żeby nie szpeciły przez pozostałą część roku. Twoje takie jakby na pniu szczepione?
A moja werbena nie wzeszła w ogóle, albo wyrwałam malutkie siewki przy plewieniu Ale nawet tam, gdzie była posadzona macierzysta roślina (3 szt.) nie ma ani listka... Możliwe, że zgniła?
Wybór berberysu na przedbrzeg musisz skomponować z tym, co będzie na tym już właściwym brzegu Admiration może być za niski, poza tym on podobno bardzo wolno rośnie. Mi osobiście bardzio podobają się zestawienia bordo liści z żółto zielonymi, ale nie wiem, czy to nie będzie zbyt jaskrawe połączenie (zwłaszcza wiosną) w Twoim BB
No to skorzystam z Florovitu
A na przedbrzeg jaki berbery byłby najlepszy? Mam Golden Princess i jestem zauroczona, Golden Gem za mną chodzi od jakiegoś czasu, ale on jest chyba bardziej rozłożysty. Admiration.. też jest cudny
Juzia G no i zagadka rozwiązana Ktoś nam wzrok photoshopem pomieszał
Zatem czosnki będziemy sadzić tylko w buszu innych niskich roślinek - co by te listki szpecące ukryć
Zapisuję to wszystko, bo do jesieni to na bank zapomnę
GabiK - nie mam Admiration. Bagatelle jednak szybciej rośnie, ale wolniej w porównaniu z kolumnowymi.
Bukszpany teraz wyglądają dobrze - całe pokryte są nowymi przyrostami, ale pod nimi te stare liście nie są takie super. 2 sztuki tylko wywaliłam zupełnie, 5 innych przechodzi rekonwalescencję w ustronnym miejscu A Twoje? Na zdjęciach wyglądają super - tak jak moje mają nowe przyrosty.
A te iglaczki przy ptaszku to świerki Nidiformis szczepione na pniu - zamiennik za trudno dostępne cisy