Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany

SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany

Diana 11:22, 24 maj 2013

Po roku zmiany są zadziwiające ...
Dereń kanadyjski rozrósł się pięknie. Tawułka Arendsa coraz gęstsza. A wiciokrzew rozrasta się najbardziej u góry. Tnę go, ale on i tak najchętniej przybiera u góry ... chyba pozwolę mu opleść górny podciąg i wtedy powinien spadać w dół. Chyba ...

Pierwsze zdjęcie robione przed rokiem 8 czerwca. Drugie wczoraj.

Jest różnica

Agatko spójrz jak wiciokrzew urósł po roku. Niestety nie pamiętam jaka to odmiana. Ma biało - żółte kwiatki i pięknie pachnie.
BarbaraM 11:47, 24 maj 2013

Wpadłam do Ciebie z wizytą.
I na dzień dobry oczarował mnie... wigwam.
Super pomysł dla moich dzieci.
Zrobię taki.
atena35 12:08, 24 maj 2013

Diana napisał(a)
Po roku zmiany są zadziwiające ...
Dereń kanadyjski rozrósł się pięknie. Tawułka Arendsa coraz gęstsza. A wiciokrzew rozrasta się najbardziej u góry. Tnę go, ale on i tak najchętniej przybiera u góry ... chyba pozwolę mu opleść górny podciąg i wtedy powinien spadać w dół. Chyba ...

Pierwsze zdjęcie robione przed rokiem 8 czerwca. Drugie wczoraj.

Jest różnica

Agatko spójrz jak wiciokrzew urósł po roku. Niestety nie pamiętam jaka to odmiana. Ma biało - żółte kwiatki i pięknie pachnie.

Jak to dobrze, że wszystkich wzięło na porównania
Chyba zaraz ucieknę z pracy i kupię coś do sadzenia
Ta zielona obwódka to co? żurawka czy truskawka?
Diana 12:23, 24 maj 2013

Barbaro dzieci na pewno się ucieszą
Tosiu obwódka to dereń kanadyjski
pozdrawiam
BarbaraM 12:40, 24 maj 2013

Dereń cudny!
I reszta cudna.
Ja poproszę taki trawnik w przyszłym roku
AniaK 12:47, 24 maj 2013

Ależ ten Twój dereń pięknie się rozrósł, mojemu chyba czegoś brakuje, bo ledwo listki wypuścił. Czy on tam u Ciebie ma kwaśną ziemię?
Wiciokrzew tak ma niestety, że idzie do góry i na dole dopiero później się rozrasta. Może zrób mu też poprzeczne szczebelki z liny to pójdzie trochę w poziomie. Ja dlatego posadziłam trzy różne, ten rośnie najszybciej, a dwa pozostałe wolniej i bardziej poziomo i kwitną w różnych terminach.
Wieloszka 12:51, 24 maj 2013

Dawno nie byłam, a tu trzy urocze kffiatki w okularach słonecznych pozowały do zdjęcia, książę całował żabkę w oczekiwaniu księżniczki, no i super wigwam "uszył się" na trawniku Taras bardzo nastrojowy i mebelki moje ulubione, a jak urocza rabatka przy nim! Pięęknie jest
agata_chrosc... 14:06, 24 maj 2013

Diana, ale zarosło pięknie! I mówisz, że ten dereń kanadyjski tak szybko rosnie? Bo ja z kolei zadarnić potzrebuję zacienioną skarpę i tak właśnie o nim myślałam. A daj zbliżenie jak on wygląda, co? No i wiciokrzew też urósł pięknie. I wszystko w ogóle. fajnie tak sobie porównać jak to szybko pojawiają sie efekty
Diana 17:28, 24 maj 2013

Basiu trawa rośnie jak oszalała ... tylko woda, koszenie i nawóz
Aniu ja go tak zaginam w dół, no bo kto to widział żeby rósł gdzie chce ! Wiesz, że ja lubię jak roślinki rosną tak jak ja chcę
Wieloszko miło Cię widzieć Przy dzieciach ciągle coś się dzieje buziak
Agatko już szukam fotki.
Diana 17:36, 24 maj 2013

Dereń kanadyjski jest bardzo ekspansywny. Puszcza się bokami ... dzisiaj zauważyłam, że puścił "odnogi" w odległości 0,5 m od ostatniego krzaczka. Ma śliczny kolorek. kwitnie na biało, a owoce ma koloru czerwonego - ponoć jadalne (nie próbowałam). Jest o wiele gęstszy i bujniejszy w miejscu gdzie ma słoneczko tylko z rana. Mam porównanie ponieważ sadziłam w ty samym czasie, w takiej samej ziemi. Zdecydowanie lubi cień i kwaśną ziemię.Obsypany jest korą. całą zimę zdobił ogród.
Kwiatki dopiero się pojawiają.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies