Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Blaski i cienie nowego życia 09:20, 12 lis 2018

Do góry
Adela napisał(a)

Śmiejesz się, że myślę o chorobach? Ten typ tak ma

Jesień długa, kwiatki cieszą i Chopin nie myśli nawet o jesieni. U mnie też takie okazy jeszcze można znaleźć. Róża w pąkach i pewnie już tak zostanie.
A my stopniowo porządkujemy ogród, trochę wygrabiamy, eM nawet ochoczo poobcinał kwiaty hortensji, żeby wiatry nie rozniosły ich po ogrodzie - jeszcze nie wieje, ale tak na wszelki wypadek

Chopin z dzisiejszego poranka bo udało mi się uruchomić internet na telefonie syna

Moja działka na Dębowym Lesie 09:14, 12 lis 2018

Do góry

I wrzosowe widoczki jeszcze

Moja działka na Dębowym Lesie 09:13, 12 lis 2018

Do góry
basia3012 napisał(a)
Aniu, podziwiałam Twoje hortensje. Nie tylko dębolistną ale i inne. Piekne kolorki łapią jesienią. Oczywiście dębolistna najpiękniej się przebarwia.

Kociaczek milutki ale taki smutny jakiś. Nie ma co dziwić się. Pan nie chciał go.
Ja już 4 kotkom (i 3 szczeniakom) znalezionym znalazłam domy. Jeden pojechał na wieś, drugi na moim osiedlu, trzeci dalej trochę ale też w Olsztynie a czwarty to aż pojechał do Golubia Dobrzynia.
Mam nadzieję, że i Ty Aniu znajdziesz dom dla Rudaska.
pozdrawiam.

Hortensje uwielbiam .Mam ich kilkanaście, głównie to bukietowe.Ogrodowe tylko 2.Bo u mnie marnie rosną, Zimy też srogie.Już mi kilka zmarzło.A tych już nie kupuję.Bukietowe dobrze rosną i pięknie wyglądają.
Dębolistna chyba najszybciej tak urosła.Piękny krzaczek już ma.

Rudaska lada dzień ma pewna osoba zabrać.I niech zabierze.Bo zimno idzie.Mam nadzieję,ze się nie rozmyśli.
O to masz wielkie serce .To wspaniale,że tak troszczysz się o te zwierzątka i domy im znajdujesz.Jakby każdy tak zrobil, a nie podrzucał, wyrzucał. to nie byłoby problemu .

basia3012 napisał(a)
Aniu, wrzosy przepiękne. Cieszą oczy.

Tak, jeszcze cieszą oczy

Wrzosy jeszcze

...uDany ogród 09:05, 12 lis 2018

Do góry
Katkak napisał(a)

Krótko mówiąc- leżing

Kasiu dokładnie tak leżing na łóżingu

...uDany ogród 09:04, 12 lis 2018

Do góry
anpi napisał(a)
Danusiu mój dzisiejszy dzień wyglądał podobnie, dopadł mnie jakiś jesienny wirusek...a miałam choć pocykać jakieś zdjęcia w ogrodzie.

Aniu zdrowiej, bo dzisiaj kolejny cudowny dzień przed nami
Słońce już na niebie, zaraz po śniadanku wybieram się na działkę. Może coś porobię, albo dalej będę leniuchować

Nowocześnie z różAnką :D 09:03, 12 lis 2018

Do góry
anna_t napisał(a)
Troszkę ładniejszy widok

Tutaj mam wysyłana średnia kore, jakieś resztki z poprzednich lat.

Witam, masz sliczny ogrod.
Ta kompoozycja mi sie bardzo podoba.
Jaka to jest odmiana hortensji i rozchodnikow?

Ogród Muszelki 09:00, 12 lis 2018

Do góry
Turzyca oszimska rozmnożona wiosną z mikroskopijnych kępek ładnie się rozrosła.

Ogród Muszelki 08:47, 12 lis 2018

Do góry
U mnie dzisiaj przed furtką wygląda tak... Liście, listki, listeczki

Ogrodowe kreacje 08:15, 12 lis 2018

Do góry
Aurelllia napisał(a)
Moje, skromne, małe leśne klimaty, tutaj liści nie wygrabiam na zimę, zostają, żeby mogły biedronki zimować, albo jeże zwabiać

Świetne te hotele
Wianki, dekoracje wyłącznie na Boże Narodzenie 08:06, 12 lis 2018

Do góry
To ja zacznę pokazywać już swoje szyszki malowane na złoty i srebrny kolor na choinkę na rok następny 2018/2019.wezwana przez Elę .

Szyszki są z własnej hodowli to himaljka ma takie duże szyszki .
Ogród z widokiem na jezioro 08:02, 12 lis 2018

Do góry
Basilikum napisał(a)
piekne widoki listopadowe u Ciebie mam nadzieje, ze wnuczkowie grzeczni byli u mnie ostrozka tez w pakach, truskawki jeszcze mam powariowaly rosliny

Dubelek

Połowa działki - czyli mam powoli dość 07:42, 12 lis 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Zawitka tez wesolego swieta. Jestem po dlugim spacerze z samego rana wiec ledwo zipie.
Pokaz sosenke himalajska. Szyszki zbieraj i podkladaj pod kwasoluby.

Te szyszki są tak duże że nie nadają się do podkładanie a do wieszania na choinkę Jak się rozwiną to są duże jak pięść ;d Maluję je na srebrno i złoto i są na choince ;d Po prostu zastępują bombki Zaraz zrobię zdjęcia to wkleję ;d

Zdjęcia szyszek wstawiłam w dekoracjach świątecznych .[

A tu jest owa himalajka.

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 07:27, 12 lis 2018

Do góry
Janie,
wiesz może co to za klony mogą być? Ten młody po prostu swieci i razi tą swoją czerwienią, te drugie też dość ładnie świecą Te duże to podejrzewałabym Osakazuki, ale równie dobrze może to być 10 innych klonów, których nie znam.

Ogrodowe szaleństwo ... 23:48, 11 lis 2018

Do góry
Nowalijka napisał(a)
Planuję zrobić (jak co roku) spis nasion, które zebrałam z działki. Zrobię z podziałem, jakie kiedy wysiać. Myślę, ze ułatwi mi to wiosenne rozpoczęcie sezonuWczoraj byłam na działce, trochę ogarnęłam ale tonę w workach z liśćmi
Kompostowy "przepych"

"Ogarnięta " rabatka

Na ostatnich zdjęciach jako obwodka rośnie trzmielina w dwóch rzędach (dwa kolory). Chciałabym zacząć ją formować na mimi żywopłot ale nie wiem jak za to się wziąć. Moze ktoś z was to robił, poproszę o wskazówki. Czy powinnam zaplątać odrosty, a może dać im jakiś stelaż....?

Chętnie przyjmę nadmiar liści. Mam malo, a bardzo fajnie robią ziemię. I lubię zapach gnijących....

...uDany ogród 23:32, 11 lis 2018

Do góry
dana1s napisał(a)

Kasiu totalne lenistwo, wzorowałam się na nim

Krótko mówiąc- leżing
Dwa ogrody 23:29, 11 lis 2018

Do góry
z pozdrowieniami dla zaglądających

Ogródek z futrzakami i kamieniami 23:29, 11 lis 2018

Do góry
W tym roku do konca z bólem serca wywaliłam wiekszośc obwódek z zawciąga , juz wczesniejsze lata mi chorował, chyba jakis grzyb i w sumie bardziej straszył , podmieniłam na trawy , podobny los spotkał frostety, uwielbiam je ale na siłę nie będę juz sadzić roslin , które nie chcą u mnie rosnąć .

Dwa ogrody 23:26, 11 lis 2018

Do góry

ostatnie dwa tygodnie były bardzo intensywne
Ogródek z futrzakami i kamieniami 23:22, 11 lis 2018

Do góry

Ogródek z futrzakami i kamieniami 23:20, 11 lis 2018

Do góry
Zaszalałam tej jesieni z cebulowymi, najpierw zamówiłam troche , potem jeszcze kilka a potem to popłynełam i wsadziłam ponad 600 cebulek .
to ostatnia próba i jesli nawet część zjedzą nornice, to liczę na przyzwoity efekt wiosna , a jak nie to sie pogniewam na cebulowe i juz .

kilka listopadowych fotek

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies