Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 00:26, 18 wrz 2014

Do góry
Joasiu, a hosty masz w jakim kolorze? Bo ja mam tylko takie cale zielone. Moja stipa straciła zieleń. Czy to normalne? Jutro fotkę pokażę. Dobranoc
Ogród cichy i przytulny 00:18, 18 wrz 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Pięknie u ciebie jak zwykle. Miłego poranka życzę

Dziękuję i wzajemnie
Ogród cichy i przytulny 00:13, 18 wrz 2014

Do góry
Pięknie u ciebie jak zwykle. Miłego poranka życzę
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 23:19, 17 wrz 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Joasiu, czytam, że przekopujesz rabatki. A już myślałam, że ci się u siebie podoba. No tak, zawsze można mieć piękniej. Pozdrawiam i czekam na fotki przed i po

Iwonko,
muszę zrobic miejsce na hortki to wyrzuciłam ogrodowe bo u mnie i tak nie kwitną. Za srogie zimy.
Hosty na słoneczku przypalało więc częściowo przeniosłam na zacieniona rabatę, pozostałe do oddania w dobre ręce.
Wyrwałam eMusiowi kawałek trawnika i przesunęliśmy obrzeża i teraz żurawki i kostrzewy muszę przesnąć do przodu.
Na tarasie mam kompozycje z róż, szałwii i kostrzewy, muszę je wysadzić na rabaty bo zimy nie przeżyją w donicach.
A czy będzie piękniej czas pokaże.
Fotek przed nie zrobiłam, ale te po pstryknę
pozdrawiam
Ogród na glinie 22:53, 17 wrz 2014

Do góry
Małgosiu, a to kręgi, czy może przewiało Cię ?
Zdrówka życzę.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 22:48, 17 wrz 2014

Do góry
Joasiu, czytam, że przekopujesz rabatki. A już myślałam, że ci się u siebie podoba. No tak, zawsze można mieć piękniej. Pozdrawiam i czekam na fotki przed i po
Ogródek Iwony 22:43, 17 wrz 2014

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Iwonko ja się tak tylko bawiłam

ale jakbym miała to sadzić to: jakieś mniejsze hortensje buk., np. Bobo, carexy takie "uschnięte" rozkładające się np., carex comans bronze form, bukszpanowy stożek i kule, niskie jeżówki ciemnoróżowe, carex frosted curls i albo kolejne żółtawe tym razem trawy typu carex Evergold, hakonechloa Allgold albo żurawki żółte....

Twój pomysł zapiszę sobie, zostawię na inne miejsce. W donicę Joasia radziła dać pnące róże, aby przy tarasie pachniało, powojniki, to czymś będzie trzeba podsadzić, może właśnie trawkami. Dziś zdjęłam z kratki winobluszcz, został wiciokrzew - 3 sztuki.
Sama w tym programie nie umiem, choć próbowałam.
Napisałam do Ciebie Małgosiu.
Kubusiowo II 22:30, 17 wrz 2014

Do góry
Oj, masz kłopot. Oby wszystko się ułożyło. Życzę.
Ogródek Iwony 22:25, 17 wrz 2014

Do góry
kaisog1 napisał(a)
pobawiłam się

No masz ci klops. Tak pięknie, a ja ją dopiero zrobiłam, hi, hi ...
Małgosiu, muszę cię wykorzystać przy ugorze, który na drugi rok czeka
W donicy nie wykluczone, bo tam jeszcze nie zrobiłam obsadzeń
A możesz mi opisać, co tam posadziłaś mi ?
Ogródek Iwony 22:22, 17 wrz 2014

Do góry
kosolka napisał(a)

Limki??

Olu, prawdziwą limkę kupiłam i wsadziłam przy tarasie. A te ze zdjęć? Może na drugi rok nabiorę pewności ?
Limka przy tarasie:
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 22:18, 17 wrz 2014

Do góry
Danusiu, gratuluję. Niestety w mojej pracy oglądać nie mogłam, ale link zapisałam, i za chwilę obejrzę w necie. Pozdrawiam serdecznie
Ogródek Iwony 22:16, 17 wrz 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ale piękne zdjęcie!!!!
Ogródek Iwony 22:15, 17 wrz 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Olu, pytałaś się, co to za hortensja, ale ja nie znam nazwy, kupowałam jako NN. I na dodatek wszystkie doniczki podpisałam,, a na tej jednej, co ci dałam, nie zostawiłam kartki. Sadzonki z 8 sierpnia, to pewne, wsadź do ziemi bez doniczki, tak jak babkę dzieci wyjmują, tak wyjmij delikatnie i do gruntu. Sadzonki są od jednej z tych dwóch hortensji, raczej z tej pierwszej:

Na razie jeszcze nie są wysokie, takie z 0,5 metra mają, są młode Ta druga już przekwita, ale całe lato była piękna, biało-limonkowa, pierwsza biała

Limki??
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 22:01, 17 wrz 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

No to spory dołek trzeba wykopać, a wkoło najlepiej rurę drenażową zasypaną żwirkiem, zatrzyma w sobie nadmiar wody.
Rabatka cudna wyszła i się zastanawiam, jak ty się w projekcie tych zawijasków doczytałaś, bo ja bym chyba się z tym zgubiła, choć na czytaniu obrazków powinnam się znać Fajnie wyszło przełożenie projektu na rabatkę. Udało się Kamilko, pozdrawiam.
A na spacerku przestraszyłaś się czegoś? Bo dzieciaki takie uradowane z mamy

Tak, wystraszyłam się, że eM zdjęcie robi nie bardzo umiem/lubię pozować więc zaczęłam się wydurniać, córka dołączyła, a synek cieszył się wniebogłosy

Dzięki za dobre słowo odnośnie rabaty, bardzo się obawiałam, czy uda mi się to dobrze posadzić... Ale chyba faktycznie jest nieźle.
Ogród Beaty 21:53, 17 wrz 2014

Do góry
beata_kulesza napisał(a)
Muszę zajrzeć do Ani ostatnio jej nie odwiedzałam. A jej ogród jest dla mnie wzorem.
Jutro jadę po grujecznika jestem ciekawa co dla mnie mają. A jak mam rozmnożyć te hortki? Nigdy tego nie robiłam.

Odpowiem ci w wolnej chwili dokładnie. Teraz tylko tyle, że wiosną wtykasz w ziemię (doniczka albo od razu do gruntu ) ucięte patyczki. Po ok. miesiącu lub trochę dłużej patyczki się zaczną ukorzeniać i hortki puszczą listki. Ja na wiosnę będę robić, to ci pokażę. Z zielonych końców robiłam miesiąc temu, też się udało, pokazałam u mnie. Potem poszukam, na której stronie. 8 sierpnia robiłam sadzonki (fotki umieszczam z danego dnia, więc szukaj fotek z początku sierpnia), kilka dni temu sadziłam do gruntu, przyjęte już. Jedną doniczkę dałam Oli wczoraj
Teraz na ukorzenianie za późno, ale wiosną i latem można Jest wątek o hortensjach, tam coś powinno też być
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 21:47, 17 wrz 2014

Do góry
Loosiuu napisał(a)
Sposoby są różne. Ogólnie streszczając możesz wykopać dołek, na dno żwirku, potem rurę drenarską, następnie warstwa drobniejszego żwiru, na to żyzna ale przepuszczalna ziemia i dopiero posadzić drzewo tak, żeby było na lekkim wzniesieniu.

No to spory dołek trzeba wykopać, a wkoło najlepiej rurę drenażową zasypaną żwirkiem, zatrzyma w sobie nadmiar wody.
Rabatka cudna wyszła i się zastanawiam, jak ty się w projekcie tych zawijasków doczytałaś, bo ja bym chyba się z tym zgubiła, choć na czytaniu obrazków powinnam się znać Fajnie wyszło przełożenie projektu na rabatkę. Udało się Kamilko, pozdrawiam.
A na spacerku przestraszyłaś się czegoś? Bo dzieciaki takie uradowane z mamy
Ogródek Iwony 21:38, 17 wrz 2014

Do góry
Dziś metamorfoza następnej rabatki w rogu miedzy oknem i tarasem:
Rok 2004

Czerwiec 2013:

Maj 2014:

Czerwiec 2014:

Wrzesień 2014:
Ogródek Iwony 21:24, 17 wrz 2014

Do góry
Kamilko, ja telewizor też przy prasowaniu, a prasuję, jak się mocno wkurzę i rozładowuję wtedy baterie. Ostatnio sterta rzeczy do prasowania rośnie, a ja jakaś wyluzowana chodzę, hi, hi. M grzeczniutki, pomaga, dzieci bezproblemowe, chyba muszę się wkurzyć na to prasowanie bez powodu
W moim małym ogródeczku - Dorota 21:21, 17 wrz 2014

Do góry
Przybiegłam tu z innego wątku Dzień Dobry powiedzieć właścicielce pięknego ogrodu. Dorotko, piękne kompozycje tworzysz, ogród dopieszczony, taki kolorowy, jak lubię. Pozdrawiam i zaznaczam watek. Miłego wieczoru życzę
Zakątek z fioletową ławeczką 21:10, 17 wrz 2014

Do góry
Sto lat Doniu, ale w zdrowiu i słońca na co dzień z okazji twoich urodzin
Awatarek zmieniłaś. Zauważyłam, ale już poprzedniego nie pamiętam, hi, hi
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies