Iwonko,
muszę zrobic miejsce na hortki to wyrzuciłam ogrodowe bo u mnie i tak nie kwitną. Za srogie zimy.
Hosty na słoneczku przypalało więc częściowo przeniosłam na zacieniona rabatę, pozostałe do oddania w dobre ręce.
Wyrwałam eMusiowi kawałek trawnika i przesunęliśmy obrzeża i teraz żurawki i kostrzewy muszę przesnąć do przodu.
Na tarasie mam kompozycje z róż, szałwii i kostrzewy, muszę je wysadzić na rabaty bo zimy nie przeżyją w donicach.
A czy będzie piękniej czas pokaże.
Fotek przed nie zrobiłam, ale te po pstryknę
pozdrawiam
Miło Cię widzieć Aniu
Wiem jak bardzo jesteś zabiegana, więc tym bardziej dziękuję za wizytę.
U Ciebie jestem na bieżąco i podziwiam piękny domek i ogród.
Na nowe fotki ostatnio brakuje czasu, ale dla takiego gościa zawsze coś znajdę
Nie wiem Mirko jaka u Ciebie ziemia, ale ona woli lekką i nie za dużo podlewania.
U mnie wysiała sie na drodze za bramą i rośnie w żwirze bez podlewania. To terminator wśród traw.
Stipy na zime tylko wiązałam, nie były okrywane ale i zimy prawie nie było.
Dla Ciebie miskant wysiany z nasionek, narazie jeszcze nie wiem jaka odmiana ale już wypuszcza pióropusze to może rozpoznam. Nie jest może jakoś szczególnie okazały ale cieszy bo własnej hodowli
Joasiu, chyba do Skierniewic pojadęDoszliśmy z mężem do wniosku, że w tym roku ławeczkę sobie odpuścimy i lepiej pojedziemy na święto kwiatówTo się spotkamy, ale jeszcze dam znać
Joasiu u mnie ziemia piaszczysta jak nie przelecę z gracką raz w tygodniu to się taka skorupa twarda robi.Cały sezon tam gdzie nic nie mam sieję zielony nawóz. Stipę zabezpieczę na zimę.Nie może mi zmarznąć toć ona od ciebie Dzięki za fotkę Daj mi namiar gdzie mogę kupić nasiona traw Miłego dnia Asiu
Dziewczyny, a jak zabezpieczyć stipę na zimę?
Kopczyk z kory?
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.