Na targach Zieleń to życie pan specjalizujący się właśnie w judaszowcach tłumaczył, że kupując u niego właśnie duży egzemplarz daje gwarancję, że nie przemarznie i kwitnąć będzie. Może Kasia będzie pamiętać jakie ceny bo była dość zainteresowana. A odmiany u pana były fantastyczne
Sunia przepiękna, adhd - biedna dziewczyna, za dobrze ją karmisz
Myślę że nie zaszkodzi, u mnie obok rośnie ostróżka, bodziszki, krwawnik kichawiec.
Ja jak podlewam to staram się aby ta mikstura trafiła głównie do korzeni powojników, czyli spulchniam ziemię wokół nich tak aby w tym miejscu wsiąkała a nie rozlewała się na boki. Leję powoli żeby powoli wsiąkała
Buksy trzeba byłoby opryskiwać a nie wiem jak nadmanganian potasu zadziałałby na liście? No chyba że po silnym przycięciu na wiosnę. Teraz nic nie mogę robić w ogrodzie bo mam kontuzję obu rąk
wstawiam zdjęcie tego drastycznie przyciętego, widać że wypuszcza listki ze zdrewniałych części łodyg. Zobaczymy jak przezimuje
Gosiu, nie znam nazwy tej hortensji ale to chyba stanowisko swoje robi bo ta sama w innym miejscu ma tylko kwiaty tak przebarwione a liście już żółte i opadają.
Jak chcesz to mogę w przyszłym roku zrobić dla Ciebie sadzonki z tej NN
Notabene, You and me, też u mnie mają tak pięknie przebarwione kwiaty, a sadzonki od niej masz
Te zdjęcia są z października, jak się rozwidni to pójdę zrobić aktualne
Widoki dalsze wspaniałe a mordka przekochana
Trochę wróciłam do początku i jestem pod wrażeniem- idziesz jak burza ogród nabiera masy.
Do swojego wątku zbieram się
Przeglądając jakieś czasopismo ogrodnicze wyczytałam, że: Cebulki krokusów w rzeczywistości są bulwami pędowymi. Bulwy pędowe posiadają rośliny, które gromadzą substancje zapasowe w dolnej części głównego pędu.cebulki krokusów żyją tylko jeden rok, po kwitnieniu obumierają, a na ich miejsce z grubiejących nasad liści tworzą się bulwy potomne
I to jest wytłumaczenie tego co pokazywałam na fotkach jakiś czas temu