Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

dana1s 13:11, 27 gru 2018

Milka napisał(a)
A ja jakoś nie mam chęci cokolwiek robić, pada i wieje na okrągło, ciut się boję, bo chwila i ze zdrowiem gorzej..
Jak mnie natchnie, pewnie polezę coś robić
Zresztą, do 19 grudnia non stop w ogrodzie walczyłam, pora przystopować, tylko ruchu mi brak..

Ja dopiero co zaczęłam normalnie chodzić, wcześniej przed świętami dwa tygodnie walczyłam z heksą w lędźwiach. Ani chodzić, ani siedzieć, ani leżeć...koszmar.
Nie mam ochoty na powtórkę. Coraz gorzej z moim kręgosłupem, tera zaczęłam regularnie ćwiczyć mam nadzieję, że to pomoże.
W końcu wiosna już niedługo Ten czas tak leci, że ani się obejrzymy i będzie zielono

W ogrodzie ostatnio nic nie robię tylko chodzę i sprawdzam, czy wszystko w porządku i czy mi jakaś zwierzyna nie wlazła...

Milka 13:54, 27 gru 2018

A ja, muszę iść..sprzątnąć po psach, trójka wydala i nie chce mi się
Basilikum 14:24, 27 gru 2018

Danus dbaj o kregulup, bo jeszcze dugo ma Ci sluzyc. Moj Emus bez gimnastyki ani rusz a i bez biegania tez nie za bardzo. Zrobil sobie ostatnio pzerwe sportowa to od razu mu cos strzelilo.
dana1s 14:38, 27 gru 2018

Milka napisał(a)
A ja, muszę iść..sprzątnąć po psach, trójka wydala i nie chce mi się

Ja też będę musiała kogoś z domu wygnać, Tedzio biega po ogródku u Mamy i też trzeba po nim sprzątnąć.
Może Duży pójdzie...

Ciekawe, czy będzie taki mróz żeby M mógł wejść na staw i wykosić pałki?
dana1s 14:42, 27 gru 2018

Basilikum napisał(a)
Danus dbaj o kregulup, bo jeszcze dugo ma Ci sluzyc. Moj Emus bez gimnastyki ani rusz a i bez biegania tez nie za bardzo. Zrobil sobie ostatnio pzerwe sportowa to od razu mu cos strzelilo.

Izuś staram się, ale czasami wystarczy że krzywo stanę i wyglądam jak paragraf. Nadwyrężyłam mocno kręgosłup podczas budowy naszego pierwszego domu od tamtej pory mam z nim poważne problemy.
Najlepiej się czułam jak chodziłam z kijami dziennie, teraz nie chodzę i widzę zdecydowaną różnicę na minus...

Milka 14:57, 27 gru 2018

dana1s napisał(a)

Ja też będę musiała kogoś z domu wygnać, Tedzio biega po ogródku u Mamy i też trzeba po nim sprzątnąć.
Może Duży pójdzie...

Ciekawe, czy będzie taki mróz żeby M mógł wejść na staw i wykosić pałki?

Chyba w lutym mróz zawita
Basilikum 15:37, 27 gru 2018

ostatnimi laty Luty bywanajzimniejszym miesiacem, wiec mysle, ze i teraz tez tak bedzie.

Danus lap za kije wiec. My bylismy przedwczoraj na spacerze po gorkach z kijami (takich malych gorkach ) a tak to biegam teraz codziennie by zlapac kondycje do 20 stycznia mam czas. No i kg mi przybywa, choc naprawde uwazam z jedzeniem.
dana1s 15:41, 27 gru 2018

Milka napisał(a)

Chyba w lutym mróz zawita

Mogłoby ścisnąć choć na tydzień, wtedy można posprzątać te suszki ze stawu.

dana1s 15:48, 27 gru 2018

Basilikum napisał(a)
ostatnimi laty Luty bywanajzimniejszym miesiacem, wiec mysle, ze i teraz tez tak bedzie.

Danus lap za kije wiec. My bylismy przedwczoraj na spacerze po gorkach z kijami (takich malych gorkach ) a tak to biegam teraz codziennie by zlapac kondycje do 20 stycznia mam czas. No i kg mi przybywa, choc naprawde uwazam z jedzeniem.

Zobaczymy, własnie czytałam prognozę długoterminową i tam raczej wiosenne temperatury widać. Ale wiadomo jak to jest z prognozami...

Ja mam problem z psami, boję się ich okropnie, a tu nie mam z kim chodzić. Muszę kupić taki odstraszacz na ultradźwięki.
Mój synuś ostatnio się przekonał jak na mnie psy reagują ...on przeszedł normalnie, a na mój widok pies wystawił kły i rzucił się za mną. Jakby Mały nie zareagował to by mnie pogryzł. Ja byłam skamieniała ze strachu, nie mogę sie wtedy nawet ruszyć
O tyciu nawet nie mów odkąd skończyłam 40 lat mam z tym stały problem. Mam dobre 15 kg za dużo i nie chce ani dygnąć, porażka...
Latem jest łatwiej, teraz jak jest zimno organizm dodatkowo sie zabezpiecza
sylwia_slomc... 16:12, 27 gru 2018

dana1s napisał(a)

Zobaczymy, własnie czytałam prognozę długoterminową i tam raczej wiosenne temperatury widać. Ale wiadomo jak to jest z prognozami...

Ja mam problem z psami, boję się ich okropnie, a tu nie mam z kim chodzić. Muszę kupić taki odstraszacz na ultradźwięki.
Mój synuś ostatnio się przekonał jak na mnie psy reagują ...on przeszedł normalnie, a na mój widok pies wystawił kły i rzucił się za mną. Jakby Mały nie zareagował to by mnie pogryzł. Ja byłam skamieniała ze strachu, nie mogę sie wtedy nawet ruszyć
O tyciu nawet nie mów odkąd skończyłam 40 lat mam z tym stały problem. Mam dobre 15 kg za dużo i nie chce ani dygnąć, porażka...
Latem jest łatwiej, teraz jak jest zimno organizm dodatkowo sie zabezpiecza

Danusiu, ale te psy biegają luzem? Bo wiesz, że od listopada zmieniło się prawo i za psa samopas puszczonego kara do 5 000 zł, a nie jak było do 150. Właściciele jeszcze nie wiedzą, ale jeśli zastosujesz ten argument to myślę, ze bez obaw zaczniesz spacerować bo pieski będą pod kontrolą