Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogród z platanem. 21:03, 17 wrz 2014

Do góry
Loosiuu napisał(a)
Jutro jadę po drzewa to już będzie bardziej widać efekt. Postaram się zrobić zdjęcia. Teraz w tygodniu jak wracam późno to zdjęcia są beznadziejne
Tu po obróbce lekkiej. Inspiracja wiadoma...z najpiękniejszego ogrodu! Od trzech lat szukałem miejsca na to połączenie. Dopiero jak kupiłem stożek i ustawiłem w tym miejscu praktycznie przez przypadek (bo miał iść przed świerki) stwierdziłem, że to tu I tak zostało.

Całość pokarzę na koniec

Wyszło przepięknie i wiem, z jakiego ogrodu inspiracja
A gdzie te geometryczne kształty? Rozumiem, ze jeszcze to nie wszystko. Pokaż roboczo, jak wygląda, będzie lepsze porównanie przed i po.
Ogród z platanem. 21:02, 17 wrz 2014

Do góry
Loosiuu napisał(a)
Mam jeszcze pytanie. Czy stożek i świeżo wsadzony żywopłot z cisa mogę teraz jeszcze przyciąć czy zostawić do wiosny? Z jednej strony ograniczenie parowania, a z drugiej czy zdążą zdrewnieć? Jakie macie doświadczenia?

Danusia już nie radzi ciąć. Nikt nie wie, jaka pogoda będzie, lepiej nie ryzykować. Ja miałam ochotę na cięcie bukszpanów, które od siostry dostałam, ale się wstrzymuję do wiosny
Ogródek Iwony 20:58, 17 wrz 2014

Do góry
Loosiuu napisał(a)
Też lubię patrzeć na świeżo polane rośliny. Mają takie żywe kolory!

Oooo, witaj Filipie, dawno Cie nie widziałam.
Twój wątek w wolnym czasie podczytuję od przodu, ale do końca jeszcze nie doszłam. Za chwilę będę swój własny musiała czytać, bo lecą te stronki, że czasem mam problem ze znalezieniem na wątku czegokolwiek, hi, hi
Ogródek Iwony 20:56, 17 wrz 2014

Do góry
Kamajla napisał(a)
Iwonko, berberys z trawką świetnie się prezentuje. Bardzo się pozmieniało u Ciebie, brawo dzielna kobieto
i ta świeża, soczysta zieleń nowego trawnika... uwielbiam...

pozdrawiam!

Witaj Kamilko, dawno cię u mnie nie było, pewnie zapracowana jesteś. Ja na zmiany miałam czas w wakacje, teraz tak z doskoku. A po pracy niewiele czasu zostaje. Podziwiam dziewczyny, co wytrwale drążą w swoich ogródkach, pracują zawodowo, obiadki, pranie, sprzątanie, etc. Mi po pracy czasu na wszystko brakuje, a na wątki wpadam, zamiast wieczornego filmu, lepszy to dla mnie seans, niż film w telewizji,
pozdrawiam
Ogródek Iwony 20:52, 17 wrz 2014

Do góry
E-Muś podlewał ogródek, a mnie zachwyciły skąpane słońcem i wodą zawilce:

Ogródek Iwony 20:43, 17 wrz 2014

Do góry
Zaczerwieniło się w moim ogrodzie, nawet nie wiedziałam, jak bardzo ten kolor lubię. Chyba bardziej od niebieskiego Choć tak naprawdę lubię kolor w ogrodzie i zależy to od pory roku i nastroju. Przecież niebieskie kosadźce w maju uwielbiam
Ogród Beaty 20:36, 17 wrz 2014

Do góry
Beatko, czy musisz te hortki sadzić bliżej? Ja by między dosadziła te same, nawet z sadzonek zrobione, aby dały szpaler, a trawki posadź z berberysami
Zresztą, zajrzyj do Any-art , wczoraj albo dziś (choć stron dziś u niej się namnożyło) Ana pokazała rabatkę brzozową i napisała, co na niej posadziła w jakich ilościach. W przyszłości chciałabym stworzyć coś podobnego u mnie, zainspiruj się jej nasadzeniami na twojej rabatce, będzie dobrze. Pozdrawiam i czekam na fotki z zakupów
Ogród Beaty 20:32, 17 wrz 2014

Do góry
beata_kulesza napisał(a)
Olka ty wcale nie jesteś w czarnej d........
idziesz jak rakieta
ja dopiero po 9 latach mieszkania zaczęłam coś robić . Przed tem to kupowało się roślinki tak trochę bez ładu i składu, dopiero jak trafiłam na ogrodowisko zobaczyłam jak piękne mogą być ogrody.Ale ogród to studnia bez dna ja już nawet nie liczę ile włożyłam kasy. Pośpiech jest złym doradcą . Po woli i do przodu

A ja mieszkam na swoim już 17 lat. Przez pewien czas myślałam, że już mam ładny ogród, tak wszyscy mówili Potem choroba spowodowała przerwę w ogrodowej przygodzie, a jak się wszystko unormowało, znalazłam Ogrodowisko. Wtedy odkryłam, że przez lata tkwiłam w nieświadomej nieświadomości, że mój ogród potrzebuje poważnych zmian. Więc zaczynam od maja liczyć czas ogrodu od nowa
Kosolkowa Pasja 20:26, 17 wrz 2014

Do góry
kosolka napisał(a)
Pozdrawiam Jolu
A dziś postaram się (mocno sie postaram ) zrobić fotki ogrodowe. I roślinek które dostałam od Iwonki ().

Olu, zrobiłam fotki hortensji matki, niestety nie znam nazwy Zobacz do mnie
Kosolkowa Pasja 20:25, 17 wrz 2014

Do góry
beata_kulesza napisał(a)
Olka , ja na wiosnę byłam to Ci powiem ,że dużo było drzewek owocowych , róż , i wszystkiego po trochu. A ceny różne ja kupiłam tylko agrest na nodze. Chciałam jakieś żurawki ale nie było specjalnego wyboru tylko po kilka szt. Szału nie ma jak dla mnie. Wolę jechać do szkółki. Odkryłam ostatnio fajne centrum ogrodnicze pod Chełmnem w Brzozowie. Dużo taniej jak u nas. Jutro jadę po zamówionego grujecznika. Zobaczymy co mi przywiozą

No to jestem ciekawa. Wpadnę na fotki
Ogródek Iwony 20:24, 17 wrz 2014

Do góry
Olu, pytałaś się, co to za hortensja, ale ja nie znam nazwy, kupowałam jako NN. I na dodatek wszystkie doniczki podpisałam,, a na tej jednej, co ci dałam, nie zostawiłam kartki. Sadzonki z 8 sierpnia, to pewne, wsadź do ziemi bez doniczki, tak jak babkę dzieci wyjmują, tak wyjmij delikatnie i do gruntu. Sadzonki są od jednej z tych dwóch hortensji, raczej z tej pierwszej:

Na razie jeszcze nie są wysokie, takie z 0,5 metra mają, są młode Ta druga już przekwita, ale całe lato była piękna, biało-limonkowa, pierwsza biała
Ogródek Iwony 20:18, 17 wrz 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)
Metamorfozy…
Ogrom pracy za Tobą ale warto było… efekt przepiękny
Styrana ale zadowolona?

Ewuniu, dzięki za odwiedzinki
Nie tylko styrana i zadowolona, ale szczęśliwa. I kawkę lubię po pracy na tarasie wypić z M, na ogródek popatrzeć, ptaszków posłuchać, szmeru wody w źródełku i cieszę się, ze tak kolorowo. Jeszcze wiele przede mną, ale to, co zrobione, to już widać.

Ogródek Iwony 20:03, 17 wrz 2014

Do góry
beata_kulesza napisał(a)
Witaj Iwonko , trawko jeszcze nie wsadzone
jeszcze cały czas myślę nad koncepcją bo na wiosne będę chciała hortki przesadzić czyli bardziej zbliżyć do siebie i zostanie dużo miejsca . Muszę pomyśleć .
A z facetami to tak jest najpierw muszą się nagadać a później powiedzą , że całkiem dobrze to wyszło . Przynajmniej u mnie tak było.

Beatko, ale trawki na zimę gdzieś posadzisz, żeby się nie zmarnowały ?
Ogród to życie 20:01, 17 wrz 2014

Do góry
ModraSowa napisał(a)

Iwonko, dzięki.
Ja też mam mało trawek, ale będę miała więcej Ty jakoś w dobrej cenie ostatnio kupiłaś, prawda? U mnie w szkółkach pustki.

Aniu, masz rację. Na trasie 50 km odkryłam 6 szkółek. 3 warte zaglądania (mają obecnie promocje), pozostałe 3 mają wyjątkowe okazy, ale mały wybór. Trawki zakodowałam , że są w jednej szkółce (przecena z 21 latem na 7 obecnie) i jak tylko wygospodarowaliśmy trochę środków, pojechaliśmy na ogrodowe zakupy. Po drodze, do każdej szkółki po co innego Na koniec modliłam się w duchu, aby roślinki zmieściły się do samochodu, dopóki od M miałam pozwolenie na wydatki
Cieszyłam się, jak małe dziecko, że mogłam trochę roślinek kupić Jak jeździłam z M do lekarza, on siedział w poczekalni, a ja włóczyłam się po mieście i roślinki oglądałam w szkółce. Zamiast sukienki oglądać na wystawach, roślinkami się zachwycałam i wzdychałam, bo nie mogłam nic kupić. Az przyszedł ten dzień ... Mogłam rabatki skończyć.
A pięknego poniedziałku w ogródku ci zazdroszczę, ja teraz po pracy mam mało czasu, dopiero teraz do kompa siadłam, a wieczór jest już. Ogródek M podlał. Ja tylko kawkę na tarasie wypiłam i kilka fotek zrobiłam
Miejsko & sielsko 07:51, 17 wrz 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ale czad. Piękne kolory

sympatycznie z wrzosami, byle jesień była słoneczna
Ogródek Iwony 07:46, 17 wrz 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Joasiu, dziś był u nas Oli M, wpadł po pracy po roślinki. Wyobraź sobie, jak mój e-Muś oprowadzał go po moich rabatkach, niby z wyrzutem, że cały ogród przerabiam Wszystko pokazywał, Oli mąż opowiadał, że jego żona ma tak samo. Ale jaka duma z nich pałała, to było niesamowite. Mój M opowiadał niby tak w stylu, że sobie wymyślam w tym ogrodzie, a potrafił o każdym detalu opowiadać i o tym, jak żurawki dzieliliśmy, jak ja murowałam, on tylko bloczki betonowe mi ustawił, bo ciężkie ... Duma ich rozpierała, jak o żonach opowiadali. Fajne spotkanko.

Ogródek Iwony 21:39, 16 wrz 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Mój M robi mi czasami już wymówki, że go zaniedbuję, tylko ciągle na O siedzę, hi, hi

Skąd ja to znam?
Ogródek Iwony 21:38, 16 wrz 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Joasiu, dziś był u nas Oli M, wpadł po pracy po roślinki. Wyobraź sobie, jak mój e-Muś oprowadzał go po moich rabatkach, niby z wyrzutem, że cały ogród przerabiam Wszystko pokazywał, Oli mąż opowiadał, że jego żona ma tak samo. Ale jaka duma z nich pałała, to było niesamowite. Mój M opowiadał niby tak w stylu, że sobie wymyślam w tym ogrodzie, a potrafił o każdym detalu opowiadać i o tym, jak żurawki dzieliliśmy, jak ja murowałam, on tylko bloczki betonowe mi ustawił, bo ciężkie ... Duma ich rozpierała, jak o żonach opowiadali. Fajne spotkanko.

Az miło się czyta; a metamorfoza super wyszła, przekaż gratulacje mężowi, że Ci te bloczki tak fajnie podawał
Lawendowy zawrót głowy 21:22, 16 wrz 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ładne zestawienie, duże szmaragdy kupiłaś. Te trawki, to miskant - jaki ?
Pozdrawiam

Trawka miskant i niestety tylko tyle pisało
Zakątek z fioletową ławeczką 21:14, 16 wrz 2014

Do góry
Donia72 napisał(a)
Dalsze niedzielne fotki

Ale fajnie. Pozdrawiam Doniu. Red baron u ciebie pięknie ubarwiony
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies