Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

bdan 21:39, 16 wrz 2014

Iwk4 napisał(a)

Mój M robi mi czasami już wymówki, że go zaniedbuję, tylko ciągle na O siedzę, hi, hi

Skąd ja to znam?
beata_kulesza 07:40, 17 wrz 2014

Witaj Iwonko , trawko jeszcze nie wsadzone
jeszcze cały czas myślę nad koncepcją bo na wiosne będę chciała hortki przesadzić czyli bardziej zbliżyć do siebie i zostanie dużo miejsca . Muszę pomyśleć .
A z facetami to tak jest najpierw muszą się nagadać a później powiedzą , że całkiem dobrze to wyszło . Przynajmniej u mnie tak było.
kosolka 07:46, 17 wrz 2014

Iwk4 napisał(a)
Joasiu, dziś był u nas Oli M, wpadł po pracy po roślinki. Wyobraź sobie, jak mój e-Muś oprowadzał go po moich rabatkach, niby z wyrzutem, że cały ogród przerabiam Wszystko pokazywał, Oli mąż opowiadał, że jego żona ma tak samo. Ale jaka duma z nich pałała, to było niesamowite. Mój M opowiadał niby tak w stylu, że sobie wymyślam w tym ogrodzie, a potrafił o każdym detalu opowiadać i o tym, jak żurawki dzieliliśmy, jak ja murowałam, on tylko bloczki betonowe mi ustawił, bo ciężkie ... Duma ich rozpierała, jak o żonach opowiadali. Fajne spotkanko.

ewakatowice 08:53, 17 wrz 2014

Metamorfozy…
Ogrom pracy za Tobą ale warto było… efekt przepiękny
Styrana ale zadowolona?
Iwk4 20:03, 17 wrz 2014

beata_kulesza napisał(a)
Witaj Iwonko , trawko jeszcze nie wsadzone
jeszcze cały czas myślę nad koncepcją bo na wiosne będę chciała hortki przesadzić czyli bardziej zbliżyć do siebie i zostanie dużo miejsca . Muszę pomyśleć .
A z facetami to tak jest najpierw muszą się nagadać a później powiedzą , że całkiem dobrze to wyszło . Przynajmniej u mnie tak było.

Beatko, ale trawki na zimę gdzieś posadzisz, żeby się nie zmarnowały ?
Iwk4 20:18, 17 wrz 2014

ewakatowice napisał(a)
Metamorfozy…
Ogrom pracy za Tobą ale warto było… efekt przepiękny
Styrana ale zadowolona?

Ewuniu, dzięki za odwiedzinki
Nie tylko styrana i zadowolona, ale szczęśliwa. I kawkę lubię po pracy na tarasie wypić z M, na ogródek popatrzeć, ptaszków posłuchać, szmeru wody w źródełku i cieszę się, ze tak kolorowo. Jeszcze wiele przede mną, ale to, co zrobione, to już widać.

Iwk4 20:24, 17 wrz 2014

Olu, pytałaś się, co to za hortensja, ale ja nie znam nazwy, kupowałam jako NN. I na dodatek wszystkie doniczki podpisałam,, a na tej jednej, co ci dałam, nie zostawiłam kartki. Sadzonki z 8 sierpnia, to pewne, wsadź do ziemi bez doniczki, tak jak babkę dzieci wyjmują, tak wyjmij delikatnie i do gruntu. Sadzonki są od jednej z tych dwóch hortensji, raczej z tej pierwszej:

Na razie jeszcze nie są wysokie, takie z 0,5 metra mają, są młode Ta druga już przekwita, ale całe lato była piękna, biało-limonkowa, pierwsza biała
Iwk4 20:43, 17 wrz 2014

Zaczerwieniło się w moim ogrodzie, nawet nie wiedziałam, jak bardzo ten kolor lubię. Chyba bardziej od niebieskiego Choć tak naprawdę lubię kolor w ogrodzie i zależy to od pory roku i nastroju. Przecież niebieskie kosadźce w maju uwielbiam
Kamajla 20:51, 17 wrz 2014

Iwonko, berberys z trawką świetnie się prezentuje. Bardzo się pozmieniało u Ciebie, brawo dzielna kobieto
i ta świeża, soczysta zieleń nowego trawnika... uwielbiam...

pozdrawiam!
Iwk4 20:52, 17 wrz 2014

E-Muś podlewał ogródek, a mnie zachwyciły skąpane słońcem i wodą zawilce: